کتاب «ایثار و مردم» نوشته دوهزار نفر از مردم ایران و شمار اندکی از مردم جهان درباره مفهوم ایثار و فداکاری منتشر شد. این یادداشتها در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گردآوری شده بود.
در دیباچه این کتاب میخوانیم: «این اثر، بر اساس تعاریف موجود و مرسومی که برای کتاب قائلاند، ممکن است «کتاب» نباشد! زیرا، یاد داده و یاد گرفتهایم که کتاب را اثری بدانیم با یک یا چند نویسنده یا مولف با نضج و الفتی در ابتدا و متن انتها؛ حال اگر اثری خلق شودکه 2000 نویسنده داشته باشد، هر کدام از نویسندگان، حرف خودش را بزند و هرکدام، سبک و لحنی در قلم داشته باشند و هر کدام، حس و حالی؛ شاید برای عدهای سخت باشد که این اثر را «کتاب» بخوانند! اما واقعیتی را که اکنون میخوانید و ورق میزنید، تالیف 2000 نفر از هموطنان ما – و عدهای از مردمان دیگر کشورها- است؛ حال، چه نام کتاب بر آن بنهیم و چه در جستو جوی نامی جدید برای آن باشیم.»
محتوای این اثر از خلال یادداشتهایی درباره مفهوم ایثار که در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گردآمده بود، درج شده است. مردمانی از ایران، میانمار، هند، پاکستان، انگلستان و برخی دیگر از کشورها دریافت و تلقی خود را از مفهوم ایثار نوشتهاند و این یادداشتها پس از نظر داوران در 9 دسته شعر، متن ادبی، انشاء و تحلیل، خاطره و داستان، عبارت و جمله، نقد و نظر، طنز و تجسمی تنظیم و در کتاب آمدهاند.
«ایثار و مردم» در هفت فصل با نامهای «خاطره و داستانک»، نقادانه، انگارانه، ادیبانه، طنازانه، نگارانه و تصاویر و مستندات تدوین شده و در پایان هم اطلاعات فردی نویسندگان آثار و مشخصات استادان گروه بررسی و انتخاب دستنوشتهها آورده شده است.
در بخش «جمله و عبارت» از قلم امیرحسین نیلچیزاده میخوانیم: «ایثار یعنی از خود گذشتگی یک پدر و یا مادر در راستای سازگاری با همسر ناسازگار به جهت استحکام بنیان خانواده. ایثار، تحمل صبر و حرکت موثر در جهت اصلاح همسر ناسازگار»
شروین ملکمحمدی، دانشآموز هشت ساله درباره ایثار نوشته است: «ایثار یعنی شهدای هستهای. ایثار یعنی مامان مهین که درس خواند اما چون من در خانه تنها بودم سر کار نرفت تا من باسواد شوم.»
در برداشت حمیدرضا قندی از مفهوم «ایثار» میخوانیم: «ایثار، یعنی شخصی که ماسک شیمیایی احتیاج دارد؛ اما برای زنده ماندن همرزم خود، از خودگذشتگی میکند و ماسک را به صورت او میزند.»
«ایثار و مردم» را انتشارات خانه فرهنگ ایثار و مقاومت با شمارگان سههزار و 300 نسخه، قطع وزیری، 289 صفحه و به بهای 100 هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما