چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۱
محدثی خراسانی: سفر به عتبات افق جدیدی به روی نویسندگان و شاعران گشود

نشست بررسی سفر نویسندگان به عتبات عالیات، صبح امروز در محل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد و حاضران در این نشست، دستاوردهای خود از این سفر را برای اهالی رسانه شرح دادند.مصطفی محدثی یکی از مسافران عتبات از اقدام بنیاد شعر و ادبیات‌داستانی ایرانیان برای راه‌ اندازی این حرکت سپاسگزاری کرد و گفت: این سفر افق‌های جدیدی به روی نویسندگان و شاعران گشوده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) محدثی خراسانی در نشست خبری بررسی دستاورد سفر نویسندگان به عتبات عالیات گفت: اصلی‌ترین مخاطبان ادبیات انقلاب توده‌های مردم‌اند و چه دغدغه‌ای بزرگ‌تر از عتبات و محبت اهل بیت که در دل تک‌تک مردم ما ریشه دارد و هستی‌شان با آن گره خورده است. این سفر برای ما گشوده شدن افق‌هایی بود که به هیچ وجه نمی‌شد آن را با شنیده‌ها و فیلم‌هایی که دیده‌ایم تجربه کرد.
 
وی ادامه داد: قرار گرفتن در مرکز ثقل عاطفی و ارادت و محبت برای من منشا تحول بود. نکته‌ای که برای خودم چشمگیر بود و در طول توضیحات و بازدیدهایی که متولیان عتبات و نجف و کربلا به ما دادند و به آن رسیدم اشاره می‌کنم. آن نکته این بود که در طول تاریخ از ایران خیلی‌ها به آنجا رفته‌اند و تلاش‌هایی کرده‌اند. حتی نام پادشاهان ما نیز آنجا هست. مثلاً گفته شد که فلان ایوان را ناصرالدین شاه یا فلان ثروتمند و فلان واقف ساخته است. کاری که دارد در آنجا انجام می‌شود این است که آدمی احساس می‌کند همه مردم آنجا حضور دارند. متولیات بازسازی عتبات عالیات عصاره یک ملت‌اند که آن‌جا کار می‌کنند.
 
این شاعر اضافه کرد: در تک تک آجرها و سنگ‌هایی که آنجا چیده شده شما می‌توانید محبت مردم را ببنید. به جرأت می‌توانم بگویم که به این شکل عمومی که یک ملت در بازسازی عتبات بسیج شود در طول تاریخ ندیده‌ایم و سراغ نداشتیم. آنجا آدمی احساس می‌کند آن روستایی که یک اسکناس هزار تومانی هم داشته در این بازسازی سهیم بوده است. این برایم چشمگیر بود و فکر می‌کنم حاصل اتفاقی است که آنجا می‌افتد. این اتفاق واقعه‌ای فرهنگی را رقم خواهد زد که در طول تاریخ ایران و اماکن متبرکه در کربلا و نجف اتفاقی خجسته و بی سابقه خواهد بود.
 
داستان طفلی که پیامبر(ص) به آیت‌الله بهجت داد
مجید قیصری نیز در این نشست گفت: اتفاقاتی میمون در جای جای عتبات رخ داده اما کسی آن‌ها را مکتوب نکرده است.شاید جهانگردی به آنجا رفته و به آن موضوع اشاره کرده اما چرا این اتفاق دیر افتاده است؟ به هر حال به گمانم هر زمان که ماهی را از آب بگیرید تازه است.
 
این داستان‌نویس توضیح داد: آنجا یکی از دوستان خاطره‌ای نقل کرد و گفت وقتی ما می‌خواستیم عتبات را تحویل بگیریم یکی از علمای لبنان خوابی می‌بیند که حضرت رسول‌الله(ص) طفلی را تحویل آیت‌الله بهجت می‌دهند. ایشان به متولی ستاد تماس می‌گیرند که در همین عراق بود و می‌گویند ما چنین خوابی دیده‌ایم. ما دوست داریم این مکان را حفظ کنیم و آن را به طور امانت نگه داریم. صحبتی که آنجا شد این بود که همین خواب برای ما مهم است و آنچه در تاریخ ادبیات ثبت می‌شود همین طفل است و گفته شود که رابطه ما با ستاد عتبات رابطه‌ای معنوی است.  برآیندی کلی که من از آنجا داشتم این بود که در هر نقطه‌ای از حرم که قدم می‌زدم، ردی از دوران صفویه در آن وجود داشت و از این حیث احساس غرور به من دست می‌داد.
 
برای خواندن گزارش نخست نشست خبری بررسی دستاورد نویسندگان به عتبات عالیات اینجا را کلیک کنید.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها