سه‌شنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵
انتشار دو کتاب «سفال ساری» و «دستبافته‌های استان مازندران»

کتاب‌های «سفال ساری» و «دستبافته‌های استان مازندران» از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران، کتاب «سفال ساری» حاصل تحقیقات شش ساله پژوهشگر مازندرانی- میثم براری -عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان و اولین کتاب از مجموعه‌ای چهار جلدی به نام «سفال تبرستان» است.

در این کتاب به معرفی پیشینه سفال و سفالگری در مازندران به طور عام و شهرستان ساری به طور خاص از دوران باستان تا دوران معاصر پرداخته شده و شناسنامه سفالینه‌های ساری در این کتاب ارائه شده است.

کتاب «دستبافته های مازندران» اثر محقق و مؤلف موفق مازندرانی ناهید پاکزاد است، این کتاب یک اثر پژوهشی و حاصل تحقیقات میدانی این محقق در 120 روستای استان مازندران است که در این کتاب انواع نقوش دستبافته‌های مختلف روستایی مازندران، نمادها و فلسفه آن مورد پژوهش قرار گرفته است. این دو اثر با حمایت جهاد دانشگاهی مازندران منتشر شده‌اند.

نویسنده کتاب سفال ساری با بیان اینکه در بسیاری از کتاب‌ها، سفال ساری را به نام سفال نیشابور می‌شناسند، اظهار کرد: دغدغه داشتم تا دین خود را نسبت به مردم و وطن ادا کنم  و هنری را که متعلق به استان مازندران بود به ثبت برسانم.
 
میثم براری، عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان گفت: آثار سفالین یکی از مهمترین گروه‌های آثار هنری در ایران است که بررسی آنها در دوره‌های تاریخی پیش از اسلام و بعد از اسلام می‌تواند زمینه‌ساز پژوهش‌های جدی و درخور باشد.

وی افزود: این آثار از تنوع ویژه‌ای برخوردارند و از این حیث دامنه گسترده‌ای از موضوعات را پیش روی پژوهشگران گشوده‌اند.

نویسنده کتاب سفال ساری تصریح کرد: متغیرهایی چون فرم آثار، نوع نقوش، تکنیک‌های نقش اندازی و تنوع لعاب‌های به کار رفته هر یک به خودی خود می‌تواند موضوع کتابی  مجزا در حوزه بررسی آثار سفال ایران باشد.

وی ادامه داد: سفالگری در هر دوره تحت تاثیر شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی زمان خود بوده است و از این منظر یکی از مستندات شناخت اوضاع و احوال دوره‌های مختلف هنر ایران محسوب می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان اظهار کرد: سفال ساری به عنوان اولین کتاب از مجموعه چهار جلدی سفال تبرستان است که به چاپ رسیده و در حال حاضر کتاب‌های دیگر با عنوان سفال آمل، سفال جرجان، سفال معاصر و سفال پیش از اسلام آماده چاپ است که اگر حمایت شویم به زودی چاپ خواهد شد.

وی افزود: پیدا کردن اطلاعات درباره سفال به سختی میسر است و درباره برخی از انواع سفال‌ها حتی چهار خط هم مطلبی وجود ندارد.

براری افزود: چاپ کتاب سفال ساری به علت سرقت علمی که شده بود زودتر از دیگر کتاب‌ها به پایان رساندم اما از آنجا که مجموعه کتاب‌های سفال به صورت پنج جلدی است این کتاب زمانی جایگاه خود را پیدا می‌کند که جلدهای دیگر این مجموعه به چاپ برسد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها