چهارشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
منصوری لاریجانی: شهادت مولای متقیان(ع) در ایام قدر نشانگر اتحاد زمانی قرآن و ولایت است

دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی، همزمانی شهادت امیر مؤمنان علی (ع) با ایام قدر و نزول قرآن را نشانه اتحاد زمانی میان ولایت و قرآن دانست.

دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی ــ عرفان‌پژوه و نویسنده بیش از 50 عنوان کتاب در حوزه فلسفه، عرفان و حکمت علوی ــ در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به مناسبت تقارن چاپ دوم کتاب «صفای رمضان با نگاهی بر نهج‌البلاغه: ديدگاه‌های استاد غلامحسين ابراهيمی دينانی» با ایام قدر و شهادت امیر مؤمنان علی (ع)، اظهار کرد: شهادت مولای متقیان (ع) در شب‌های قدر، زینت این شب‌هاست. شهادت ایشان در این ایام نشان از اتحاد زمانی بین قرآن و ولایت دارد. جوهر قرآن، ولایت است. کسی که در این شب‌ها به سِرّ ولایت پی نبرد، اجری از این شب‌ها نمی‌برد.

«ولایت» جان قرآن است
کارشناس و مجری برنامه «معرفت» که کار تدوین کتاب «صفای رمضان با نگاهی بر نهج‌البلاغه: ديدگاه‌های استاد غلامحسين ابراهيمی دينانی» را بر عهده داشته است، توضیح داد که مجموعه گفتارهای استاد غلامحسین ابراهیمی دینانی در این کتاب درباره رمضان و رابطه شب‌های قدر و ولایت حضرت علی (ع) است.

وی افزود: در این بخش از برنامه «معرفت» به اسرار روزه‌داری نیز پرداخته شده است اما در کل باید بگویم، جان رمضان، «قرآن» است و جان قرآن نیز «ولایت» است. حضرت علی (ع) می‌فرماید: «من باطن قرآنم و قرآن ناطق هستم.» از این کلام حضرت امیر(ع) نیز می‌توان نتیجه گرفت که حقیقت قرآن در ولایت است و نمی‌توان از ایام شهادت این امام همام در شب‌های قدر به‌راحتی گذشت.

منصوری لاریجانی اظهار کرد: این اثر درباره اهمیت ماه مبارک رمضان و اسرار عبادت از نگاه نهج‌البلاغه مولای متقیان علی (ع) سخن می‌گوید. در این کتاب، با دیدگاه‌های استاد دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی درباره رابطه علم و عبادت، رابطه شب قدر با ولایت حضرت امیرالمومنین (ع)، «قدرِ شب» و «شبِ قدر» و ارتباط آن با روابط اجتماعی و حق‌الناس، چیستی زمان و مکان، وابستگی و وارستگی و راه رسیدن به معرفت آشنا می‌شویم.
 
وی ادامه داد: از ویژگی‌های بارز این مجموعه، بیان مطالب عمیق حکمی و عرفانی در قالب الفاظ و اصطلاحات روشن به منظور فهم دقیق مطلب برای اغلب مردم است.
 
حضرت امیر (ع)؛ قهرمان سحر
منصوری لاریجانی «نهج‌ البلاغه» را یادگار همیشه‌ جاوید حضرت علی (ع) دانست و ادامه داد: در کتابم با عنوان «سیمای سخرخیزان در نهج‌البلاغه»، به شـب‌زنده‌داری، اهـمیت سحرخیزی و صفات‌ سحرخیزان پرداخته‌ام که در پیوندی تنگاتنگ با کلام وحی، روح را صیقل می‌دهد و خانه دل را‌ خالی‌ از غیر دوست می‌سازد.

وی حضرت امیر (ع) را «قهرمان سحر» خواند و گفت: در طول عـمر‌ بـا‌ بـرکت آن حضرت، «فلق» نتوانست در بیداری از او سبقت بگیرد. 

«صفای رمضان با نگاهی بر نهج‌البلاغه: ديدگاه‌های استاد غلامحسين ابراهيمی دينانی» از سوی انتشارات سروش، در 136 صفحه، با شمارگان دو هزار نسخه، به بهای 6 هزار تومان به چاپ دوم رسیده است.

علاقه‌مندان این کتاب و برنامه «معرفت» می‌توانند اطلاعات بیشتر درباره این کتاب را از اینجــــا بیابند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها