یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۶
امیرخانی: تحقیقات فرنگی‌ها وسیع‌تر و ژرف‌تر از تحقیقات ایرانی‌هاست

دومين نمايشگاه ايرانشناسي و اسلام‌شناسي در تالار ايرانشناسي و اسلام‌شناسي كتابخانه ملي آغاز به كار كرد. غلامرضا اميرخاني معاون كتابخانه ملي گفت: متاسفانه جای تحقیقات نزد ما در داخل کشور خالی بود و به جرأت مي‌توان گفت تحقیقاتی که فرنگی‌ها انجام می‌دهند دامنه‌دارتر، وسیع‌تر و ژرف‌تر از تحقیقات ما است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، دومين نمايشگاه ايران شناسي و اسلام شناسي از صبح امروز يكشنبه 21 تيرماه در تالار ايرانشناسي و اسلام شناسي كتابخانه ملي آغاز به كار كرد.

در آئين افتتاح اين نمايشگاه، غلامرضا اميرخاني، معاون كتابخانه ملي ضمن تشكر از اداره كل فراهم‌آوري براي تهيه فهرست كتب و اداره كل اطلاع رساني براي برپايي نمايشگاه گفت: ما باید بپذیریم که نوع کارهایی که در مؤسسات معتبر غربی انجام می‌شود از کارهایی که ما در کشور انجام می‌دهیم، بهتر است. شاید نهایت کاری که ما انجام می‌دهیم این است که استادان دانشگاه‌های ما آن هم استادان خوبمان اگر همت کنند، فقط این کتاب ها را ترجمه می‌کنند.

وی افزود: آثار به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه تازه‌های ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی طیف مختلفی از موضوعات مرتبط با این حوزه‌ها از ایران باستان و قرون وسطی گرفته تا حتی موضوع انرژی هسته‌ای را در برمی‌گیرد.

در ادامه اين مراسم حجت‌الاسلام سید محمدعلی ابهری، رئیس پیشین کتابخانه مجلس شورای اسلامی، گفت: مرحوم ایرج افشار در پایه‌گذاری این بخش ايرانشناسي و اسلام‌شناسي در کتابخانه ملی در حدود ۵۰ سال قبل، تلاش زيادي كردند. البته مرحوم افشار نمی‌خواست فقط تعدادی کتاب با موضوع ایرانشناسی و اسلام‌شناسی را در جایی مثل اینجا گردآوری کند و باید گفت هنوز هم خیلی کارها مانده تا ایران شناسی ما رونق بگیرد.

وی افزود: ایرانشناسی مثل بعضی رشته‌های دیگر ریشه‌ای تقریباً استعماری دارد و استعمارگران می‌خواستند بدانند کجاها را استعمار كنند و چگونه استعمار كنند؟ شرق‌شناسی هم همین است. ما در این راه صدماتی دیدیم البته بعدها این، خیلی برای ما برکت شد چون شاید ما واقعاً خودمان هم چنین همتی نداشتیم که ایران را بشناسانیم اما بعدها کسانی پیدا شدند که به این کار همت گماردند.

ابهری تصريح كرد: بخش عمده ایرانشناسی، خارجی‌هایی هستند که درباره ایران کار می‌کنند. اگر یک ایرانی درباره پرندگانی از سرزمین ایران کار کند، او یک پرنده‌شناس است نه ایرانشناس، اما اگر یک خارجی آمد درباره خزندگان ایرانی کار کرد، او ایرانشناس است.

وي اظهار کرد: ما باید به همه کسانی که درباره ایران کار می‌کنند کمک کنیم. تمام مراکز ایران‌شناسی باید از طرف ایران تقویت شوند. کاری که قبل‌ترها انجام می‌شد.

در پايان اين مراسم حاضران از نمايشگاه كتب ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي بازديد كردند.

دومين نمايشگاه تازه‌هاي ايران شناسي و اسلام شناسي از تاريخ 21 تا 31 تيرماه در تالار ايران‌شناسي و اسلام شناسي كتابخانه ملي داير است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها