انتشارات آفرینگان کتاب «کشور دروغگوها» اثر جانی روداری را با ترجمه مهناز صدری برای کودکان منتشر کرد.
نويسنده در این کتاب با ايمان به پيروزی راستی و حقيقت بر دروغ، قهرمان نوجوان داستانش را در سرزمين خيالی به جنگ با دروغ میفرستد که به عقيده او، خطرناکترين دشمن بشر و عامل بی هويتی و جداشدن هرکس و هرچيز از اصل و واقعيت خويش است.
روداری معتقد است چنين قصههايی کمک میکنند تا دروغ در ميان انسانها کمتر شود و در مقدمه این کتاب میگوید: «مدتها بود که میخواستم داستانی درباره راستی و حقيقت بنويسم و حالا، خدا را شکر، آن را بدون هيچ گونه زحمتی نوشتم. قصه خودش به فکرم آمد و حوادث آن هم به قدری پشت سر هم اتفاق میافتادند که فرصت یادداشتشان را نداشتم. لطفا نگویید قصهها دروغند. قصهها هم ممکن است پر از حقیقت باشند...»
کتاب «کشور دروغگوها» 21 فصل دارد که عبارتند از «جلسومينو گل میزند و داستان ما شروع میشود، جلسومينو با صدايش گلابیها را از روی درخت...، آشنايي با سوپينو، چگونه کشور دروغگوها تاسيس شد، سوپينو را راز پادشاه جاکومونه اول باخبر میشود، سخنرانی مضحک پادشاه جاکومونه و...، سوپينو به گربهها ميوميو کردن ياد میدهد، بانانيتوي نقاش به جای قلم مو چاقو به دست ...، آواز خواندن جلسومينو در زيرزمين و بعد از آن...، جلسومينو کنسرت میدهد، تابلوهای نقاش بانانيتو نه فقط زيبا، بلکه واقعی...، سوپينو در روزنامه خبرهای بدي میخواند، راستگويی در کشور دروغگوها يک بيماريی...، سرگذشت بنونوتو که لحظهای نبايد بنشيند، بانانيتوی نقاش به زندان میافتد و در آن جا...، بانانيتو وزير میشود و به دردسر میافتد، سوپينو دوباره به صورت نقاشي در میآيد، وداع با بنونوتو که لحظهای نبايد بنشيند، جلسومينو با تمام قدرت آواز میخواند و همه...، جلسومينو با خواندن آواز پادشاه جاکومونه را...، جلسومينو براي آن که کسی را نرنجاند...»
در قسمتی از اين کتاب میخوانيم: «سوپينو حرف بانانيتو را قطع کرد و به شتر توضيح داد که منظور باناتينو از صحرا پارک است، ولی از اين جا تا صحراي واقعی دو سه هزار کيلومتر راه است و بايد خيلي مواظب باشد که به دست پليس نيفتد که يکراست سر از باغ وحش در میآورد.
شتر قبل از رفتن به تصويرش در آينه نگاه کرد و راضی و خوشحال به سرعت به خيابان رفت. نگهبان شب که نزديک بود از ديدن شتر شاخ دربياورد، محکم خودش را نيشگون گرفت تا مطمئن شود شتر را در خواب ديده يا در بيداري. با خودش گفت: «ديگر واقعا پير شدهام! نه فقط سر نگهبانی خوابم میبرد، بلکه خواب صحراهای آفريقا را هم میبينم. بايد خيلی مراقب باشم وگرنه اخراجم میکنند.»
حالا ديگر هيچ چيز حتی مجازات اعدام هم نمیتوانست جلو بانانيتوی نقاش را بگيرد. او همين طور که از يک تابلو به تابلوی ديگر میرفت، با غرور و خوشحالی گفت: «به اين میگويند يک جراحی حسابی! من در مدت ده دقيقه بيشتر از کار ده روز همه جراحهای يک بيمارستان جراحی کردم.»...»
جانی روداری، نويسنده کودکان و نوجوانان، اهل ايتالياست و در 23 اکتبر 1920 متولد شده است. او طی 60 سال زندگی، آثار زيادی را در قالب شعر و داستان برای بچهها خلق کرده است که در زمان حياتش به زبانهای مختلف دنيا ترجمه شدند. اين نويسنده در سال 1970 جايزه هانس کريستين اندرسن را از آن خود کرد.
انتشارات آفرینگان، کتاب «کشور دروغگوها» را در قالب 198 صفحه مصور با شمارگان هزار و 100 نسخه و قيمت 8 هزار و 500 تومان منتشر کرده است.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به آدرس زیر مراجعه کنید:
نظر شما