مجموعه «فرزند پروری مثبت» به موضوعاتی مانند سلامت جسمی، روانی و اجتماعی نوجوانان، قلدری کودکان، جدایی والدین، مرگ نزدیکان، سوءرفتارهای خانگی و سوء مصرف مواد مخدر یا الکل والدین میپردازد. روش این مجموعه کتابها این است که موضوعی خاص را مطرح میکند و درک و استدلال نوجوانان را نسبت به آن توضیح میدهد و سپس راههایی را به والدین پیشنهاد میدهد تا در شرایط دشوار از فرزند خود حمایت کنند.
در بخشی از مقدمه این مجموعه پنج جلدی میخوانیم: «تربیت فرزندان در عین حال که یکی از ارزشمندترین مسئولیتها محسوب میشود، بسیار دشوار است. به ویژه هنگامی که والدین با شرایطی چالش برانگیز مواجه میشوند. هدف این مجموعه اطلاعرسانی و ارائه راهکارهایی است تا شما در جایگاه پدر و مادرتان، بتوانید رابطهای مثبت و مبتنی بر عشق و حمایت با نوجوان خود برقرار کنید.»
مجموعه «فرزند پروری مثبت» به موضوعاتی مانند سلامت جسمی، روانی و اجتماعی نوجوانان، قلدری کودکان، جدایی والدین، مرگ نزدیکان، سوءرفتارهای خانگی و سوء مصرف مواد مخدر یا الکل والدین میپردازد. روش این مجموعه کتابها این گونه است که موضوعی خاص را مطرح میکند و درک و استدلال نوجوانان را نسبت به آن توضیح میدهد و سپس راههایی را به والدین پیشنهاد میدهد تا در شرایط دشوار از فرزند خود حمایت کنند. هر کتاب در پایان منابع دیگری را نیز در اختیار مخاطب قرار میدهد تا بتواند درباره موضوع مورد نظر خود اطلاعات بیشتری کسب کند.
مجموعه کتابهای «فرزندپروری مثبت» را آژانس حمایت از خانواده مرکز آموزشی و حمایتی بارناردس گردآوری و تالیف کردهاند و در ایران، گروه پژوهشی مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی کاوش نوین به سرپرستی مهرناز سعادت آنها را ترجمه و متناسب سازی فرهنگی کرده است و پس از تطبیق دادن آنها با قوانین کشوری و مراکز خدماتی مشابه در ایران، در اختیار عموم قرار میدهد.
آژانس حمایت از خانواده در سال 2003 ایرلند تاسیس شده است و از دو راه به خانوادهها کمک میکند: 1 ) از طریق مراکز محلی حمایت خانواده با کمک به ارگانهایی که در حوزه مسائل مرتبط با ازدواج، روابط و خدمات مشاورهای فرزندان و سوگواریهای فعالیت میکنند و 2) به طور مستقیم از طریق مراکز میانجیگری خانوادهها و شعب آن برای کمکرسانی به زوجهایی که در آستانه جدایی یا طلاق هستند و این آژانس در زمینه تحقیق و بررسی، جمعآوری اطلاعات و ارائه راهکار به اداره مربوط به امور خانوادهها نیز فعالیت میکند.
مرکز آموزشی و حمایتی بارناردس نیز حمایت از فرزندانی را به عهده دارد که سلامت آنها به نوعی در خطر است. این مرکز از طریق همکاری با فرزندان، خانوادهها و محیطهای اجتماعی، احقاق حقوق آنها را دنبال میکند. مرکز بارناردس در سال 1962 در ایرلند تاسیس شده که بنیاد خیریه مستقل و پیشرو در امور فرزندان است.
در ایران با توجه به اهمیتی که نظام جمهوری اسلامی ایران بر کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و جرایم قائل است و با توجه به مواد کنوانسیون حقوق کودک که حمایت از کودکان را وظیفه دولتهای عضو این پیماننامه میداند و با در نظر گرفتن وظایف سازمان بهزیستی کشور و لزوم حمایت از اقشار در معرض آسیب اجتماعی از جمله دختران فراری، کودکان خیابانی، کودکان قربانی سوء رفتار در خانوادههای در شرف طلاق، افراد اقدامکننده به خودکشی و... اورژانس اجتماعی، به منظور دستیابی آسان و سریع افراد گروه مهیا شده است.
کتاب «فرزندپروری مثبت: کمک به نوجوانان برای مواجهه با مشکل سوء مصرف مواد مخدر یا الکل والدین»
این کتاب نوشته ایلین گاینی با ترجمه مهرناز سعادت و بنفشه ا. عربانی برای والدینی گردآوری شده است که خود به مشکل سوء مصرف الکل یا مواد مخدر دچار هستند و این موضوع بر زندگی فرزند یا فرزند نوجوانشان اثر گذاشته است. اگر پدر یا مادری هستید که مشکل مصرف دارید یا شریک زندگیتان درگیر این مسئله است و از تاثیرات احتمالی این موضوع بر فرزندتان، نگرانید، یا به عنوان پدربزرگ و مادربزرگ، سرپرست و حتی یک دوست، دلواپس چنین نوجوانی هستید میتوانید از مطالب و راهکارهای این کتاب استفاده کنید.
پخش مددجویی در پایان این کتاب منابع و مراکز مشاوره و خدمات مفیدی را معرفی خواهد کرد که با مراجعه به آنها از خدمات بیشتری بهرهمند خواهید شد. این کتاب در 72 صفحه مخاطبان را با مباحث خود آشنا میکند.
کتاب «فرزندپروری مثبت: کمک به نوجوانان برای مواجهه با سوءرفتارهای خانگی»
کتاب حاضر نوشته مارکارت راجرز با ترجمه مهرناز سعادت و نرگس ایوبی است. به گفته مولف کتاب، سوء رفتارهای خانگی یکی از سختترین شرایطی است که نوجوانان و والدین ممکن است با آن مواجه شوند. این امر، باورها و ارزشهای ما را در مورد زندگی خانوادگی به چالش میکشد. احساس شرم و تمایل به مخفی کردن آن موجب میشود قربانیان سوءرفتارهای خانگی درصدد جلب کمک و حمایت برنیایند. اطلاعات این کتاب میتواند به طریقی به نوجوانان و والدین برای رسیدن به زندگی عاری از خشونت و سوءرفتار کمک کند.
مطالب این کتاب در درک تاثیر سوءرفتارهای خانگی بر نوجوانان و رشد آنان، نحوه گوش دادن به نوجوانان در حالی که میدانید چه بر آنها گذشته است، چگونگی صحبت با فرزندان در مورد تجربه آنها برای کمک به درک اتفاقاتی که در زندگیشان افتاده است و... موثر است. کتاب حاضر در 56 صفحه منتشر شده است.
کتاب «فرزندپروری مثبت: کمک به والدین برای ارتقاء سلامت جسمی، روانی و اجتماعی نوجوانان»
این کتاب نوشته مارگارت اکتن با ترجمه مهرناز سعادت و بنفشه ا. عربانی است. در این کتاب به این موارد اشاره شده است که والدین اغلب با ترس از ناشناختهها به استقبال سالهای نوجوانی فرزندان به ویژه فرزند نخست خود میروند. رفتار فرزندان تا قبل از دوره نوجوانی تا اندازه زیادی قابل پیشبینی است، آنها با علاقه پدر و مادر خود را برای رفتن به مکانهای مختلف همراهی میکنند و به طور کلی خانه مکان آرامش و آسایش آنها محسوب میشود. اما پدر و مادرها با ورود فرزندان خود به سالهای نوجوانی هنگامی که ترجیح میدهند در کنار دوستان خود باشند و نیاز بیشتری به حریم خصوصی و استقلال پیدا میکنند، درگیر موضوعات جدیدی میشوند و در این زمان ممکن است برای والدین خود مشکلساز باشند.
این دوران برای نوجوانان با تغییرات بسیار ژرفی همراه است که در زمینههای مختلف جسمی، روانی و اجتماعی اتفاق میافتد. این تغییرات گاه به صورت متناوب و گاه یک جا به وقوع میپیوندند و همین تغییرات عمیق هستند که موجب میشوند والدین و نوجوانان هر دو همزمان با مشکلات جدیدی روبهرو شوند. آگاهی والدین از این تغییرات جدی که فرزند نوجوانشان در حال تجربه آنهاست در شیوه تربیتی آنها موثر بوده و کمک میکند تا روابط مثبتی را با دختر و پسر خود برقرار کنند. انتشارات بوی کاغذ این کتاب را در 62 صفحه منتشر کرده است.
کتاب «فرزندپروری مثبت: کمک به نوجوانان برای مواجهه با جدایی والدین»
این کتاب نوشته فیونا لین با ترجمه مهرناز سعادت و بنفشه ا. عربانی منتشر شده است. به گفته نویسنده کتاب، هنگامی که والدین تصمیم به جدایی از یکدیگر میگیرند، مهمترین موضوعی که باید مورد توجه قرار دهند ارتباط فرزندان است. هر چند رابطه همسران با یکدیگر در حال تغییر است، اما در تمام طول زندگی خود والد باقی خواهند ماند و فرزندان در هر نسلی که باشند نیاز دارند که در زندگی هر دو والد خود در اولویت باشند.
این کتاب اطلاعات مفیدی در اختیار همسرانی قرار میدهد که در حال جدایی یا طلاق از یکدیگر بوده، فرزند یا فرزندان نوجوانی دارند. زمانی که والدین از هم جدا میشوند، کل خانواده دچار فشار و ناراحتی میشود و تمام اعضای خانواده به کمک و حمایت نیاز دارند تا بتوانند با پیامدهای احساسی این موضوع و تغییراتی که در زندگی آنها به وقوع خواهد پیوست کنار بیایند. این کتاب نیز در 68 صفحه مباحث اصلی خود را برای مخاطبانش بیان میکند.
کتاب «فرزندپروری مثبت: کمک به نوجوانان برای مواجهه با مرگ نزدیکان»
این کتاب از سوی مرکز آموزشی و حمایتی بارناردس (ایرلند) تدوین با ترجمه مهرناز سعادت و بنفشه ا. عربانی منتشر شده است. در این کتاب آمده است که هر فردی در مرحلهای از زندگی خود با پدیده مرگ روبهرو میشود و نوجوانان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آنها ممکن است در خانواده خود، مدرسه یا اجتماع با آن مواجه شوند. علاوه بر مرگهایی که در نتیجه یک بیماری مانند سرطان یا نارساییهای قلبی اتفاق میافتد، مرگهای ناگهانی و تکاندهنده مانند خودکشی، تصادفات جادهای و یا جنگ نیز نوجوانان را بسیار تحت تاثیر قرار میدهد.
اگر چه والدین نمیتوانند نوجوانان را از واقعیت مرگ و ترس فقدان پس از آن مصون نگه دارند، ولی با کمک و راهنمایی میتوانند تحمل این غم و درد را با حمایت و اطلاعرسانی و ایجاد انگیزه و امید برای نوجوانان آسانتر کنند. این کتاب اطلاعات و راهکارهایی را در اختیار والدین قرار میدهد که در این راه بتوانند نوجوانان را یاری کنند. کتاب حاضر نیز در 58 صفحه اطلاعات خود را در دسترس مخاطبانش قرار میدهد.
انتشارات بوی کاغذ این مجموعه پنج جلدی را هر کدام با شمارگان 500 نسخه و به بهای 40 هزار ریال منتشر کرده است.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما