چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۶
کتابی با موضوع «بازسازی و ساخت حرفه‌ای کتابخانه وب 2» منتشر شد

انتشارات اساطیر پارسی به تازگی کتاب «بازسازی و ساخت حرفه‌ای کتابخانه وب 2/0 اندیشه نوین در کتابخانه» نوشته «جولیا گراس» را راهی بازار نشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «بازسازی و ساخت حرفه‌ای کتابخانه وب 2/0 اندیشه نوین در کتابخانه» در 10 فصل تنظیم شده است؛ «وب دو و حرفه علم اطلاعات و دانش‌شناسی»، «شبکه‌های اجتماعی و حرفه علم اطلاعات و دانش‌شناسی»، «استفاده از فیسبوک، لینکدین و توییتر در حرفه شما»، «بازاریابی شخصی و توسعه شغلی» و «حریم خصوصی، شبکه‌‌های اجتماعی و حرفه شما» عناوین 5 فصل نخست این اثر را تشکیل می‌دهند.
 
عناوین دیگر فصول این کتاب عبارتند: «شغل شما و یادگیری مادم‌العمر»، «توسعه وب دو در حرفه علم اطلاعات و دانش‌شناسی»، «شبکه‌سازی و متخصصان علم اطلاعات و دانش‌شناسی»، «ارشاد و آموزش الکترونیکی برای توسعه داخلی» و «روزآمد بودن و شایستگی‌های شغلی»
 
نویسنده در فصل نخست، به تبیین نیاز حرفه علم اطلاعات و دانش‌شناسی به پذیرش و رشد همگام با دنیای به سرعت در حال تغییر پرداخته و مروری بر چگونگی اثر فناوری‌های نوظهور 2 از جمله «وب دو» بر شکل‌گیری کتابخانه و حرفه کتابداری دارد.
 
فصل دوم، مروری بر شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های اجتماعی دارد. در این فصل، رشد فوق‌العاده استفاده از شبکه‌های اجتماعی نشان داده شده و شواهدی ارائه شده که رشد شبکه‌های اجتماعی رویه ارتباطات برخط را تغییر می‌دهد.
 
تمرکز فصل سوم، بر سه شبکه اجتماعی، یعنی «فیسبوک، لینکدین و توییتر» و بررسی ویژگی‌های هر یک از این وبگاه‌ها است و توضیح می‌دهد چگونه می‌توان پوشه‌ای حرفه‌‌ای را در هر یک از این ویگاه‌ها راه‌اندازی کرد.
 
در فصل چهارم به اهمیت بازاریابی و تأثیر آن بر توسعه شغلی پرداخته و همچنین به اصول چهارگانه بازاریابی و بایدها و نبایدهای آن اشاره شده است.
 
فصل پنجم، بر حریم خصوصی در دنیای «وب دو»، تاریخچه فرسایش تدریجی حریم خصوصی برخط از زمان پیدایش اینترنت و تغییر نگرش نسل‌ها به حفظ حریم خصوصی تمرکز دارد.
 
در فصل ششم به یادگیری مادام‌العمر اجباری برای متخصصان علم اطلاعات و دانش‌شناسی و لزوم استقبال آنها به یادگیری مادام‌العمر در سراسر زندگی شغلی پرداخته شده است.
 
فصل هفتم بر آن‌چه متخصص علم اطلاعات و دانش‌شناسی می‌تواند برای کنترل و توسعه شغلی خود انجام دهد و در آموزش خود مستقل شود، تمرکز دارد.
 
فصل هشتم درباره شبکه‌سازی به عنوان یکی از شالوده‌های علم اطلاعات و دانش‌شناسی بحث می‌کند و نقش حیاتی شبکه‌ها در آموزش حرفه‌ای و پیشرفت را نشان می‌دهد. همچنین فصل نهم به بحث درباره نقش ارشاد و آموزش در حرفه کتابداری پرداخته و علت اهمیت آن را توضیح می‌دهد.
 
فصل پایانی این کتاب، به اهمیت روزآمدی و کسب اطلاعات از آخرین اخبار حرفه‌ای در حوزه علم اطلاعات می‌پردازد. این فصل، پدیده ترافیک اطلاعاتی را مورد بحث قرار داده و راهبردهایی را برای مقابله با ترافیک اطلاعات ارائه کرده است. در این فصل برخی از فناوری‌های وب دو (مانند وبلاگ‌ها) برای روزآمد بودن مطرح شده است.
 
نخستین چاپ کتاب «بازسازی و ساخت حرفه‌ای کتابخانه وب 2/0 اندیشه نوین در کتابخانه» نوشته «جولیا گراس» با ترجمه مشترک فروغ رحیمی، پردیس پرتو و ندا زراعتکار، با شمارگان هزار نسخه، در 198 صفحه، به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات اساطیر پارسی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها