پنجشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
پیشنهاد سه پژوهشگر دین و فلسفه برای مطالعه آخر هفته/ از «رازوارگی سلامت» تا «اسلام در تفکر اروپایی»

«رازوارگی سلامت؛ هنر شفابخشی در عصر علم»، «اسلام در تفکر اروپایی» و «خواجه نصیر‌الدین طوسی و مهار حمله مغول» عناوین کتاب‌هایی هستند که سه تن از پژوهشگران فلسفه و دین برای مطالعه آخر هفته مخاطبان پیشنهاد داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، منوچهر آشتیانی، سعید عدالت‌نژاد و مسعود آذربایجانی ــ سه تن از پژوهشگران حوزه فلسفه و دین ــ بهترین گزینه‌های کتاب خود را برای مطالعه آخر هفته پیشنهاد کردند و از ویژگی‌های این آثار گفتند.

«رازوارگی سلامت» گادامر را بخوانید
منوچهر آشتیانی ــ پژوهشگر پیشکسوت فلسفه ــ برای آخر هفته علاقه‌مندان به مطالعه، کتاب «رازوارگی سلامت؛ هنر شفابخشی در عصر علم» را پیشنهاد داد.

وی گفت: بیش از 18 سال شاگرد مستقیم هانس گئورگ گادامر بودم و این کتاب جدیدترین نوشته گادامر است که در ایران ترجمه و منتشر می‌شود. نرگس تاجیک‌ نشاطیه، این اثر را ترجمه کرده است.

نویسنده کتاب «جامعه‌شناسي تاريخي» تشریح کرد: گادامر در کتاب «رازوارگی سلامت؛ هنر شفابخشی در عصر علم» مفهوم سلامت را دگرگون می‌کند و آن را از انحصار علم پزشکی خارج می‌سازد. به ‌باور او سلامت، «محصول» پزشکی نیست؛ بلکه پزشکی همواره همیار طبیعت است و مداخلات پزشکی همیشه چیزی بیش از نوعی مداخله نیست. به‌ این‌ ترتیب، از نظر گادامر، مراقبت از سلامت بیانگر چیزی است که هر کس به طور مستقیم، دل‌مشغول آن است. پزشکی تجربه‌ هرمنوتیکی اصیلی است و محدودیت‌های ما را در مواجهه با بیماری و مرگ به ما می‌آموزد و از همین رو مراقبت از سلامت، تجلی اصیل وجود انسانی است.
 
مؤلف «ماكس وبر و جامعه‌شناسي شناخت» افزود: گادامر در «رازوارگی سلامت؛ هنر شفابخشی در عصر علم» در ادامه‌ پروژه‌ فکری خود که يافتن نسبت دستاوردهای علوم طبیعی با تجربه‌ زندگی است، در جست‌وجوی گشودن امکانی برای پیوند تجربه‌ زندگی و تجربه‌ پزشکی است. گادامر نشان می‌دهد که کار ما امروزه ایجاد ارتباط مجدد میان جهان عینی تخصصی‌شده‌ای است که پزشکی در اختیار ما می‌گذارد و سلامت، به‌ مثابه مراتب بنیادین هستی‌ ماست که نه دل‌بخواهی‌ است و نه دستکاری‌کردنی؛ بلکه صرفاً توجه ما را به خود جلب می‌کند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای آگاهی بیشتر درباره این کتاب به اینجـــا مراجعه کنند.

«اسلام در تفکر اروپایی» خوشخوان هم هست
سعید عدالت‌نژاد ــ پژوهشگر حوزه فلسفه و کلام ــ گفت: برای مطالعه آخر هفته علاقه‌مندان به حوزه فلسفه اسلامی، می‌توانم کتاب «اسلام در تفکر اروپایی» اثر آلبرت حبیب‌حورایی را پیشنهاد کنم. این کتاب به قلم حمید نساج و همکاران وی ترجمه شده است.

مؤلف «آفرينش در قرآن: بررسي هرمنيوتيكي تفاسير قديم و جديد» اظهار کرد: علاقه‌مندان مطالعات اسلامی در این کتاب می‌توانند با دیدگاه لویی ماسینیون و سایر متفکران آشنا شوند. این کتاب خوش‌خوان است و روند مطالعات اسلامی در غرب را نشان می‌دهد و می‌تواند اطلاعات مناسبی درباره اسلام‌شناسی، کلام و عرفان اسلامی را به مخاطبان عرضه کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این کتاب اینجــــا را کلیک کنید.

کتابی که تاریخ و اخلاق را به هم پیوند می‌زند
حجت‌الاسلام مسعود آذربایجانی ــ پژوهشگر حوزه دین ــ کتاب «خواجه نصیر‌الدین طوسی و مهار حمله مغول» اثر علی کورانی‌ عاملی با ترجمه مریم کورانی را برای مطالعه آخر هفته علاقه‌مندان پیشنهاد کرد.

نویسنده کتاب «روان‌شناسي دين از ديدگاه ويليام جيمز» توضیح داد: در این کتاب تاریخ و اخلاق به یکدیگر پیوند خورده‌ است. خواجه نصیر‌الدین طوسی، از جمله عالمان و فیلسوفانی است که به‌خوبی می‌توان نکات اخلاقی را در وی رصد کرد. وی صاحب کتاب‌های درخوری مانند «اخلاق ناصری» است.

برای دریافت بشتر اطاعات درباره این کتاب به اینجـــــا مراجعه کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها