یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳
صدور مجوز 84 هزار عنوان کتاب از آغاز دولت یازدهم تا پایان سال 93

حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری این هفته خود، ضمن گرامیداشت هفته دولت، از صدور مجوز 84 هزار و 277 عنوان کتاب از آغاز دولت یازدهم تا پایان سال 1393 خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری این هفته حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دقایقی پیش (یکشنبه، 8 شهریورماه) در محل این وزارتخانه با حضور نمایندگان رسانه‌های مختلف برگزار شد.
 
وی در ابتدای این مراسم، اظهار کرد: معتقدم تبیین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سایه پُرتلاش مطبوعات و رسانه‌های گروهی و با بهره‌گیری مطلوب از رسانه‌‌های مطلوب مانند شعر، داستان، رمان و فیلم امکان‌پذیر است.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: وزارت ارشاد همان‌طور که به اندیشه‌های متفاوت احترام می‌گذارد و از نقد و جریانات سیاسی استقبال می‌کند، انتظار دارد همراه با نقد، از فعالیت‌های این وزارتخانه که در سایه دلسوزانه مسئولان انجام می‌شوند، حمایت کنند.
 
نوش‌آبادی با اشاره به دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو سال گذشته، اظهار کرد: در این دولت اتفاقات مهم فرهنگی رُخ داد که از آن میان می‌توان به تفویض و مشارکت فعال نهادهای صنفی در فعالیت‌ها، نمایشگاه‌های کتاب، هفته کتاب، جشنواره صنعت چاپ، نمایشگاه‌های استانی کتاب و نمایشگاه فرانکفورت اشاره کرد. همچنین انجام تفاهمنامه‌های استانی با موضوع اهدای کتاب، خرید کتاب از ناشران استانی، برگزاری 45 نمایشگاه استانی کتاب از آغاز دولت یازدهم از دیگر اتفاقات فرهنگی این دوره به شمار می‌آیند.
 
وی ادامه داد: واگذاری مجوزهای اصلی فعالیت‌های فرهنگی از تهران به استان‌ها، شکل‌‌گیری هیأت‌های نظرات عالی کتاب در تهران و استان‌ها، صدور مجوز 84 هزار و 277 عنوان کتاب از آغاز دولت یازدهم تا پایان سال 1393، فعال‌سازی حضور نشر بین‌المللی در نمایشگاه کتاب تهران، حضور رؤسا و مدیران نمایشگاه‌های بزرگ کتاب دنیا مانند پاریس، بلونیا و پکن در نمایشگاه کتاب تهران، حضور 160 هزار عنوان کتاب خارجی ارزشمند در نمایشگاه کتاب تهران، حضور ایران در 13 نمایشگاه کتاب خارجی در سال 1393 و همچنین طرح و حمایت از نشر کتاب‌های ایرانی در خارج از کشور از دیگر رویدادهای مهم فرهنگی دولت یازدهم محسوب می‌شوند.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سایر فعالیت‌های فرهنگی دولت یازدهم، گفت: پیگیری و تحقق معافیت مالیاتی کتابفروشان، راه‌اندازی جشنواره پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، برگزاری جشنواره‌های کتاب مانند جشنواره کتاب سال، جشنواره جهانی کتاب سال، جایزه ادبی جلال آل احمد و پروین اعتصامی، توجه به نقد کتاب از طریق برگزاری جشنواره نقد کتاب، انتشار 13 فصلنامه نقد کتاب و برگزاری جلسات نقد کتاب در سرای اهل قلم از جمله اقدامات قابل توجه وزارت ارشاد در دولت یازدهم به شمار می‌آیند.
 
نوش‌آبادی افزود: ایجاد سایت اهل قلم، وبگاه پدیدآورندگان و مرکز مشاوره حقوق اهل قلم ایران از دیگر اقدامات وزارت ارشاد در دولت تدبیر و امید محسوب می‌‌‌شوند.
 
وی با اشاره به مجموعه فعالیت‌های وزارت ارشاد در حوزه هنر که در دولت یازدهم انجام شده‌اند، گفت: صدور مجوز کتاب گویا در 84 آلبوم، تشکیل بانک جامع اطلاعاتی هنرمندان پیشکسوت، اعزام هنرمندان پیشکسوت به جوامع مختلف برای شرکت در نشست‌های داخلی و بین‌المللی، پیگیری امور بیمه تکمیلی هنرمندان پیشکسوت، مشارکت در تجلیل از هنرمندان پیشکسوت و پرداخت وام‌های ضروری و حمایت از تولید آثار هنری، عناوین برخی از اقدامات وزارت ارشاد را در حوزه هنر تشکیل می‌دهند.
 
معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مجموعه فعالیت‌های این وزارتخانه در بخش قرآن و عترت، گفت: وزارت ارشاد دولت یازدهم در برگزاری نمایشگاه قرآن امسال با رویکرد اقتصاد مقاومتی و صرفه‌جویی مشارکت جدی داشت. همچنین راه‌اندازی طرح تدوین جامع نظارت بر مؤسسات قرآنی، اجرای طرح ملی تلاوت در 15 استان، راه‌اندازی برنامه فاتحان آسمانی، راه‌اندازی سامانه آزمون‌های عترت، تسهیل در صدور مجوز مؤسسات قرآنی، تهیه و ارسال 13 هزار جلد کتاب و بیش از 35 هزار عدد لوح فشرده با موضوع قرآن و عترت و صدها هزار جلد قرآن به استان‌ها و مؤسسات تابعه از دیگر اقدامات این وزارتخانه در دولت یازدهم به شمار می‌آیند.
 
ادامه این جلسه به پرسش و پاسخ میان خبرنگاران و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص یافت؛ مشروح این بخش از نشست، متعاقباً از «ایبنا» منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها