در حاشیه نشست خبری پانزدهمین دوره جشنواره ملی صنعت چاپ مطرح شد
بخش عمده کاغذ کتابها و نشریات، وارداتی است
مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست خبری پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ کشور با بیان اینکه در برنامهریزی و مدیریت در حوزه کاغذ مشکل داریم، گفت: متأسفانه بخش عمده کاغذ کتابها و نشریاتمان، وارداتی است.
وی ادامه داد: یکی از پیشنهاداتی که در همین جلسات مطرح شد، امکان صدور مجوز هر سه اتحادیه به صورت یکجا بود؛ در این راستا قرار شد اگر جایی امکانات و تجهیزات مجتمعی را داشته باشد، مجوز این سه اتحادیه به صورت مجتمعی صادر شود.
مدیر کل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه «هر سال در آستانه برپایی جشنواره ملی صنعت چاپ کشور، نمایشگاه دائمی چاپ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشد اما چند سالی است که شاهد برگزاری این نمایشگاه نیستیم؛ علت آن چیست؟» گفت: مسئولان محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران، این مکان را فقط در دوره نخست برپایی نمایشگاه به صورت رایگان در اختیار ما قرار دادند اما بعداً اعلام کردند که باید اجاره مکان پرداخت شود؛ از آنجا که اجاره این مکان بسیار گران بود تصمیم گرفتیم این نمایشگاه را در مکانهای پُرتردد و در مکانهایی که صنوف چاپ و نشر نیز بتوانند حضور یابند، برگزار کنیم. به این منظور، چند سالی است که شاهد برگزاری این نمایشگاه در وزارت ارشاد و ادارات ارشاد استانها هستیم.
برازش در پاسخ به این پرسش که «بهتازگی خبرهایی مبنی بر تخریب قدیمیترین چاپخانه تهران (چاپخانه دانشگاه تهران) و تبدیل آن به پارک علم و فناوری به گوش میرسد؛ آیا وزارت ارشاد برنامهای برای حمایت این چاپخانهها ندارد؟» اظهار کرد: بدون تردید دانشگاه تهران صلاح خود را بهتر میداند. باید بررسی کرد که آیا میتوان از دستگاههای این چاپخانه در موزه استفاده کرد یا نه. اکنون دانشگاهها به سمتی حرکت میکنند که امکان تکثیر دارند. با توجه به تغییر شیوه تکثیر کتابهای دانشگاهی شاید دانشگاه تهران احساس کرده زمین بزرگ و انبارهای چند هزار متری کارایی ندارد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که جویای هدف تشکیل کارگروه کاغذ شد، گفت: خوشبختانه در دو سال اخیر التهابی در قیمت کاغذ در کشور نداشتهایم. اما کمیسیون فرهنگی مجلس و دفتر امور چاپ و نشر وزارت ارشاد به دنبال این هستند که مواد اولیه حوزه چاپ و بستهبندی در داخل کشور تأمین شود و از میزان واردات کاسته شود.
برازش ضمن ابراز تأسف از این موضوع که بخش عمدهای از کاغذ کتاب و نشریات، وارداتی هستند، بیان کرد: در جلسات این کارگروه این بحث مطرح شده که آیا نوع کاغذی که در کشور تولید و استفاده میشود، از کیفیت مناسب و منطقی برخوردار است یا نه؟ و اینکه چگونه ما میتوانیم به لحاظ کمی و کیفی تولید کاغذ را در کشور بهبود دهیم؟
مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: پیگیری دولت و مجلس برای حل مشکلات صنعت چاپ و بستهبندی میتواند زمینهساز تحولی در استفاده از پتانسیلهای موجود بهویژه در حوزه تولید کاغذ در کشور باشد.
نظر شما