دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
برخی آثار جشنواره هفدهم خوارزمی به پژوهش‌‌های دانشگاهی شبیه است

صغرا سلمانی‌نژاد،‌ سرگروه داوری زبان و ادب فارسی هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی با اشاره به ارائه 80 اثر پژوهشی به دبیر‌خانه جشنواره گفت: برخی آثار به تعبیری می‌توانند در قالب پژوهش‌های دانشگاهی به‌شمار آیند.

دکتر صغرا سلمانی‌نژاد،‌ عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خواجه‌نصیر و سرگروه داوری زبان و ادب فارسی هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره داوری آثار مکتوب و پژوهشی ارسالی به جشنواره اظهار کرد: نزدیک به 200 طرح از استان‌های سراسر کشور شامل 80 داستان،‌ نزدیک به 15 اثر پژوهشی و مابقی شعر به دبیر‌خانه هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی ارسال شد.
 
وی افزود: بعد از داوری ابتدایی، آثار در سه سطح «ضعیف»، «دعوت داور» و «دعوت دانش‌آموزی» دسته‌بندی شدند. داوری «دعوت دانش‌آموزی» از 15 شهریور‌ماه به مدت سه روز درحال برگزاری است.
 
سلمانی‌نژاد در تشریح داوری دعوت از دانش‌آموز ادامه داد:‌ در مرحله داوری «دعوت دانش‌آموز» داوران با حضور صاحب ایده به بررسی اثر می‌پردازند؛ طرح‌هایی که احتمال کسب رتبه‌های نخست تا سوم را داشته‌ باشند به مرحله بعدی راه پیدا می‌کنند.
 
وی در مقایسه کیفی آثار مکتوب جشنواره هفدهم با دوره‌های قبل گفت: احساس می‌کنم آثار به‌ویژه در بخش شعر با پنج سال پیش از نظر موضوع، زبان و مضمون از تنوع کمتری برخوردارند؛ علاوه بر این به‌نظر می‌رسد که آثار یکی دو دوره اخیر اندوهگین و تاریک است، اما هنوز هم شعر‌‌هایی با نگاه زیبا ارائه می‌شوند. بیشتر شعر‌‌های ارسالی در قالب کلاسیک سروده شده‌اند.    
   
سرگروه داوری زبان و ادب فارسی هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی درباره داوری آثار حوزه پژوهش افزود: از بین 15 اثر پژوهشی پنج طرح در ابتدا به دلیل کیفیت پایین و رعایت نکردن معیار‌های پژوهشی از گردونه رقابت خارج شدند. سه اثر از مجموع پژوهش‌‌های باقی‌مانده در این مرحله، از نظر داوران به‌عنوان آثار شاخص معرفی شدند که به تعبیری می‌توانند در قالب پژوهش‌های دانشگاهی به‌شمار آیند.
 
نویسنده کتاب «صورت‌‌های‌ ازلی» اظهار کرد: بسیاری از دانش‌آموزان صاحب ایده طرح‌های خود را در قالب کتاب منتشر و به دبیر‌خانه ارسال کرده بودند و به‌نظر می‌رسد که طرح‌هایی پذیرفته شده در مراحل بعدی نیز به‌صورت کتاب چاپ و منتشر شوند.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در ادامه درباره آمار جنسیتی دانش‌آموزان حاضر در هفدهمین دوره از جشنواره خوارزمی گفت: در همه مراحل داوری، نسبت جنسیتی دانش‌آموزان شرکت‌کننده برابر بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها