«فرهنگ نیما پژوهی: کتابشناسی توصیفی نیما یوشیج از آغاز تا امروز» نوشته علی محمد نجاتی از سوی نشر فردوس روانه کتابفروشیها شد.
وی افزود: در این کتاب کلیه کتابها و پژوهشهایی که از سال 1300 تا 1392 درباره نیما یا به قلم این شاعر بزرگ منتشر شده، معرفی شدهاند. معرفی کتابهای همراه با نقد مختصری هم بوده است تا مخاطب از نگاه من خوب و بد کتاب را متوجه شده و جایگاه علمی آن را بشناسد.
نویسنده «فرهنگ نیما پژوهی» اضافه کرد: به دست دادن آمارها، شاخصها و استنادات متنوع که بتواند موضوع نیما پژوهی و اساسا جایگاه و اهمیت نیما یوشیج و شعر نو را بر بستر مطالعات اجتماعی و سیاسی و حتی با رویکردی تاریخی به شکلی متفاوت نشان دهد از دیگر رویکردهای عمده این فرهنگ است. همچنین مقدمهای در حدود 40 صفحه نیز بر این کتاب نوشته و در آن روند پژوهشهای ادبی درباره این شاعر تاثیرگذار، در ادبیات معاصر ایران را بررسی و تحلیل کردم.
وی همچنین با اشاره به برخی کتابهای سیاسی و اجتماعی که مطالبی درباره نیما یوشیج در آنها وجود دارد، گفت: یکی از ویژگیهای «فرهنگ نیماپژوهی» توجه به برخی کتابهای تاريخی و سياسی است که در آنها مطالبی درباره نیما وجود دارد. این آثار برای مطالعه جدی درباره این شاعر، از منابع مهم و حائز اهميت به شمار میروند. به عنوان مثال در کتاب «خاطرات اردشير آوانسيان» وی فقط در چند صفحه، شرحی از دو ملاقات خود از نيما به دست میدهد كه برای مطالعه در باره شخصيت نيما و برخی از رفتارهای فردی و روان شناختی او حایز اهمیت است. همچنین خاطراتی که انور خامهای در کتاب «چهار چهره از نیما» نقل میکند، شایان توجه است.
نجاتی درباره تعداد کتابهای معرفی شده در «فرهنگ نیما پژوهی» گفت: در این فرهنگ 319 کتاب معرفی و نقد شدهاند. البته من 450 عنوان کتاب را فیشبرداری کردم، اما بیش از 130 عنوان به معنای کامل کلمه «کتابسازی» بودهاند و من به ناچار آنها را نادیده گرفتم.
این شاعر و محقق ادبی همچنین به کتابهای پیشتر منتشر شده در این موضوع نیز اشاره کرد و گفت: پیشتر در این زمینه دو کتاب منتشر شده بود که از نظر ساختاری کامل نبوده و از نظر زمانی نیز 15 سال عقب بودند و شامل پژوهشهای جدید نمیشدند.
نجاتی در پایان از مجموعه شعر «بر گرده اسبی هنوز در راه» به عنوان کتاب در دست انتشار خود نام برد.
«فرهنگ نیما پژوهی: کتابشناسی توصیفی نیما یوشیج از آغاز تا امروز» علی محمد نجاتی با شمارگان هزار نسخه، 327 صفحه و بهای 21 هزار تومان از سوی نشر فردوس روانه کتابفروشیها شده است.
«گفتمان خرداد: مجموعه گفتوگوهای مطبوعاتی» و مجموعه اشعار «قدم زدن در کوچه بنبست» و «چهارشنبه بیسور» نام شماری از کتابهای منتشر شده علی محمدنجاتی است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره «فرهنگ نیما پژوهی» به نشانی زیر بروید:
نظر شما