متفکران و نویسندگان حوزه اندیشه، دو کتاب «اندیشههای فلسفی و کلامی خواجه نصیرالدین طوسی» و «فلسفه علوم اجتماعی قارهای» در دو حوزه فلسفه اسلامی و غرب را برای مطالعه آخر هفته علاقهمندان به کتاب پیشنهاد دادند.
بررسی اخلاق و فلسفه خواجه نصیر در کتاب
غلامرضا جمشیدنژاد اول، مصحح و مترجم متون اسلامی و تاریخی درباره کتاب پیشنهادی خود برای مطالعه آخر هفته علاقهمندان کتاب به «ایبنا» گفت: کتابهای زیادی را میخوانم، که میتوانم آنها را به علاقهمندان مطالعه معرفی کنم، اما ترجیح میدهم کتاب «اندیشههای فلسفی و کلامی خواجه نصیرالدین طوسی» را برای مطالعه پیشنهاد بدهم.
وی اظهار کرد: این کتاب را خودم به فارسی ترجمه کردم. کتاب نوشته دکتر هانی نعمان فرحات است که پس از ترجمه با همکاری نشر میراث مکتوب و پژوهشکده تاریخ علم به چاپ رسیده است.
این مصحح ادامه داد: کتاب حاضر، ترجمه فارسی کتاب «الخواجه نصيرالدين الطوسی، آراؤه الفلسفيه و الکلاميه»، است که در آن، ضمن بيان سرگذشتنامهای از «محمدبن محمد نصيرالدين طوسی» (597 ـ 672ق)، به تبيين انديشههای فلسفی و کلامی وی پرداخته میشود. در اين بررسی با تأملی در آثار طوسی مواضع او در مباحث شناخت خدا، صفات خدا، آفرينش جهان ماده، زمان، مکان، انسان، اخلاق، پيامبری و امامت، مورد تفسير هانی نعمان فرحات واقع شده است.
علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر و مطالعه خلاصه کتاب «اندیشه های فلسفی و کلامی خواجه نصیرالدین طوسی» به اینجــــا مراجعه کنند.
فلسفه علوم اجتماعی در سنت قارهای
دکتر بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه و نویسنده به «ایبنا» گفت: اخیرا کتاب «فلسفه علوم اجتماعی قارهای: هرمنوتيك، تبارشناسي و نظريه انتقادي از يونان باستان تا قرن بيست و يكم» اثر ایوِن شرِت را خواندم. این کتاب را هادی جلیلی ترجمه و نشر نی آن را منتشر کرده است.
این متفکر اظهار کرد: این نخستین کتاب به زبان انگلیسی است که بهطور کامل به فلسفه علوم اجتماعی در سنت قارهای اختصاص داده شده است. کتاب حاضر به دنبال نشان دادن ماهیت منحصربهفرد رویکرد قارهای به فلسفه علوم اجتماعی است و سنت قارهای را در تقابل با سنت انگلیسی ـ امریکایی قرار میدهد. این کتاب به سنتهای هرمنوتیک، تبارشناسی و نظریه انتقادی اختصاص دارد. متون و آراء نظریهپردازان کلیدی این حوزه از جمله گادامر، ریکور، دریدا، نیچه، فوکو، مکتب فرانکفورت اولیه و هابرماس را بررسی میکند.
عبدالکریمی ادامه داد: رویکرد بدیع نویسنده با دنبال کردن ریشههای فکری آراء متفکران برجسته قرن بیستم تا یونان و روم باستان، مسیحیت قرون وسطی، روشنگری و رمانتیسم، عمق تاریخی آنها را نشان میدهد. نویسنده در طول این اثر بر اهمیت فهم تاریخی انگشت میگذارد تا به این وسیله خصلت متمایز و اومانیستی فلسفه علوم اجتماعی قارهای را نشان دهد.
علاقهمندان میتوانند خلاصه کتاب «فلسفه علوم اجتماعی قارهای» را اینجــــــا بخوانند.
نظر شما