یکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰
«اشک تاک»؛ حاصل تاملات شاعری که دستش به آسمان نمی‌‌رسد

خلیل جوادی مجموعه رباعی خود با نام «اشک تاک» را در دست انتشار دارد. این مجموعه شعر مانند دیگر سروده‌های جوادی طنز است.

خلیل جوادی، شاعر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) عنوان کرد: هم اکنون مشغول ویرایش کتاب «اشک تاک» هستم. این اثر تا مدتی دیگر آماده چاپ می‌شود.
 
شاعر مجموعه شعر «بهشت بی‌امکانات» ادامه داد: مضمون این رباعی‌ها طنز، عاشقانه و اجتماعی است. در واقع «اشک تاک» همه رباعی‌هایی را که تاکنون سروده‌ام در برمی‌گیرد.
 
این شاعر و طنزپرداز ادامه داد: شعرهای بلند من روایتی طنز آمیز دارد، اما در رباعی‌ها تنها به بیان یک نکته پرداخته‌ام که اقتضای رباعی است. نام این دفتر را از شعر «اشکی که درون دیدگان پاک است/ معجونی از آفتاب و آب و خاک است// من پاک‌تر از این سه نمی‌دانم چیست/پس آنچه که از تاک برآید پاک است» انتخاب شده است.
 
شاعر مجموعه شعر «محکمه الهی» اضافه کرد: رباعی همواره اشاره به تلمیحات است و بخشی از اطلاعات که کامل کننده شعر است، از قبل در ذهن خواننده‌ وجود داشته است. این شعرها مانند دیگر شعرهایم زمینی است و ربطی به آسمان‌ها ندارد. در واقع در شعر دست من کوتاه‌تر از آن است که به آسمان‌ها برسد.
 
این طنزپرداز به چند رباعی از مجموعه جدید خود اشاره کرد و گفت: در «اشک تاک» چندین رباعی طنز نیز وجود دارد. «در کشور ما قیافه بد خوب است/ پیشانی اگر پینه ببندد خوب است// با این سر و وضع زشت اگر روز حساب/ الله به ریش ما نخندد خوب است» یکی از این رباعی‌هاست یا در یک رباعی دیگر می‌خوانیم: «یک روده راست در شکم داشت؟ نداشت/ جز هسته پوک در زمین کاشت؟ نکاشت// در مدت هشت سال شیرین‌کاری/ یک تل فلان نکرده باقی نگذاشت».
 
 خلیل جوادی متولد 1353 شاعر، ترانه‌سرا و طنزپرداز ایرانی، متولد زنجان است. آثار او در زمینه شعر طنز و ترانه و اغلب در زمینه‌های اجتماعی است. از آثار او می‌توان به «خیابان‌خواب‌ها» اشاره کرد که سال 83 از سوی نشر آوای کلار منتشر شد و با انتشارات ابتکار دانش به چاپ دوم رسید.
 
«سمفونی جیرجیرک‌ها» نام دیگر کتاب اوست که سال 89 از سوی نشر آوای کلار منتشر شد. مجموعه «محکمه الهی» وی در سال 1391 در چاپ اول با شمارگان پنج هزار نسخه و چاپ دومش با شمارگان 50 هزار نسخه راهی بازار کتاب شد.
 
مجموعه شعر طنز «بهشت بی‌امکانات» سال 1392 از سوی مؤلف در 50 هزار نسخه به چاپ رسید.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها