پیشنهاد پژوهشگران دین و اندیشه برای مطالعه آخر هفته
مطالعه «تاریخ پیدایش غرب مسیحی» و «درسهایی کوچک در باب مقولاتی بزرگ» را از دست ندهید
دو تن از متفکران و اندیشهورزان حوزه تمدن اسلامی، دو کتاب «تاریخ پیدایش غرب مسیحی» و «درسهایی کوچک در باب مقولاتی بزرگ» را برای مطالعه آخر هفته علاقهمندان حوزه دین و اندیشه پیشنهاد دادند.
مطالعه فرایند مدرن شدن اروپا در کتاب
ناصری به ایبنا گفت: مطالعه مجموعه «تاریخ پیدایش غرب مسیحی» نوشته پیتر لنکستر براون با ترجمه بهاالدین بازرگانی گیلانی را به علاقهمندان توصیه میکنم. نشر علم، انتشار این کتاب را بر عهده داشته است. این اثر، تازهترین نوشته از تاریخنگاری مکتب آنال است. مطالعه این کتاب را به همه سیاستمداران ایران، معلمان و دانشجویان و مردم عادی توصیه میکنم.
وی اظهار کرد: شرایط حال حاضر ایران در جامعه جهانی ما را بر آن میدارد تا به ورود خود به مدرنتیه و عصر جهانی شدن توجه کرده و فرایند مسیحی شدن اروپا و مناسبات دین اسلام و مسیحیت را بررسی تا به این مساله دست پیدا کنیم که اروپا چه گامهایی را برای ورود به دنیای مدرن برداشته و در این میان نقش دین مسیحیت با محوریت کلیسا و اجازه این نهاد به نواندیشان دینی برای نقد تاریخ دو هزار ساله آن مورد توجه قرار گرفته که البته بخشی از اجازه کلیسا نیز جبری بود و به دلیل شرایط جهان مدرن امکانپذیر شد.
ناصری ادامه داد: جلد نخست این مجموعه «احداث اروپا» نام دارد. مطالعه این مجموعه برای ما ایرانیان سودمند است. اگرچه نویسنده در این کتاب در پی شرح تاریخ کلیسا نیست، اما اوضاعی که منجر به شکلگیری تغییرات و تحولات جدید شده را بررسی کرده است.
علاقهمندان میتوانند برای اطلاعات بیشتر درباره کتاب «تاریخ پیدایش غرب مسیحی» به لینک زیر مراجعه کنند:
بررسی مقولات اخلاقی در اثر کولاکفسکی
محمد اسفندیاری، پژوهشگر حوزه دین و از عاشوراپژوهان پیشکسوتی است که در پاسخ به سوال ایبنا درباره کتاب پیشنهادی برای آخر هفته گفت: کتاب «درسهایی کوچک در باب مقولاتی بزرگ» اثر لشک کولاکفسکی، با ترجمه مرحوم روشن وزیری را پیشنهاد میکنم.
وی اظهار کرد: مترجم این اثر را در نهایت فصاحت و شیوایی ترجمه کرده است، زیرا اساسا مرحوم وزیری، مترجمی بود که از زبان لهستانی به فارسی ترجمه میکرد. این کتاب در حوزه اخلاق، بسیار زبانزد است و پاسخگوی مناسبی برای مسائل و سوالات خوانندگان علاقهمند عرصه اخلاق است.
این پژوهشگر حوزه دین افزود: در كتاب حاضر که از سوی نشر طرح نو منتشر شده است، برخی انديشههای فلسفی و اجتماعی «لشك كولاکفسكی »ـ فيلسوف لهستانی ـ به اختصار بيان شده است. وی بر اين باور است كه ولع انسان برای دستيابی به حقيقت درمانناپذير است. كار فيلسوف پرداختن به حقيقت نيست، فلسفه هرگز هيچ حقيقت عموما پذيرفتهای را كشف نمیكند. نقش فرهنگی فلسفه عرضه حقيقت نيست، بلكه مراقبت و نگهداری از روح حقيقت است. در باب خداوند، در باب احترام به طبيعت، در باب خنده، در باب قديسان، در باب تروريسم، در باب جواني، در باب وجدان، و در باب مجازات اعدام برخی از عناوین این کتاب است.
علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «درسهایی کوچک در باب مقولاتی بزرگ» به لینک زیر مراجعه کنند:
نظر شما