سید عباس صالحی در حاشیه اختتامیه جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی به ایبنا گفت: کتابهایی که قرار بوده در غرفه ایران عرضه شوند حین یا بعد از نمایشگاه به ایران برمیگردند.
وی درباره حضور حدود ۱۰ ناشر ایرانی در نمایشگاه امسال فرانکفورت با وجود اعلام انصراف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه، گفت: هیچ ناشر دولتی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت سال جاری حضور ندارد اما ناشرانی که شما اشاره کردید به اعتبار اینکه از قبل تصمیم به حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت گرفته بودند، در این نمایشگاه حضور دارند. شما میدانید که نمایشگاه کتاب فرانکفورت چند سال قبل به این شکل برگزار میشد که بیشتر ناشران خصوصی به صورت انفرادی در آن حضور پیدا میکردند.
سید عباس صالحی در ادامه گفت: در دو سال گذشته هم تلاشی صورت گرفت برای اینکه ناشران به صورت تجمیعی در غرفه ملی حضور پیدا کنند اما تحمیلی در کار نبود. طبیعی بود که عدهای هم از قبل برنامههایشان را ریخته بودند و کارهایشان را انجام داده بودند و به فرانکفورت هم رفتهاند. این ۱۰ ناشر در نمایشگاه امسال حضور دارند اما آنها هم با گفتوگوهایی که با آنها صورت گرفته، فضاهای اعتراضآمیز خودشان را نسبت به این مسئله ارائه خواهند کرد. به عنوان نخستین گام در روز افتتاحیه درِ غرفههایشان را میبندند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با اقدام سیاسی و غیرسازنده دستاندرکاران نمایشگاه کتاب فرانکفورت در دادن تریبون به سلمان رشدی، نویسنده کتاب موهن «آیات شیطانی» اعتراضات جدی و قانونی خود را در روشنگری و دفاع از حرمت پیامبر اکرم (ص) تا پایان کار نمایشگاه ادامه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه انتظار میرفت مسئولان نمایشگاه با درک درست از نگرانیهای صدها میلیون مسلمان در سراسر جهان به افراطیگری بدخواهان مجال عرض اندام نمیدادند، اظهار کرد: وزارت ارشاد از ظرفیتهای فرهنگی برای حضور نیافتن این نویسنده هتاک استفاده کرد اما نگاه سیاسی و غیرمنطقی بانیان این رخداد، مانع از پذیرش این خواسته منطقی شد.
اعتراضات قانونی تا آخرین روز برپایی نمایشگاه ادامه دارند
این مقام مسئول عنوان کرد: فعال نبودن این غرفه به معنای انفعال این غرفه و پایان اعتراض مسلمانها نخواهد بود و مسیر این اعتراضات قانونی و فرهنگی با بهرهگیری از ظرفیتهای بخش خصوصی داخلی و سایر ناشران مسلمان تا آخرین روز نمایشگاه فرانکفورت ادامه خواهد داشت.
صالحی درباره اعزام دو نفر از کارشناسان مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران به نمایشگاه کتاب فرانکفورت، توضیح داد: به اعتبار اینکه در روزهای آخر منتهی به شروع نمایشگاه، تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر خودداری از حضور در این نمایشگاه گرفته شد، بدون تردید نیاز بود که یک سلسله کارهایی که از قبل انجام شده بود مانند کتابهایی که رفته بودند، برخی از بحثهای مالی و اداری با نمایشگاه، برخی تسویه حسابها با دکورسازهای غرفه ایران، حل و فصل شودند.
وی افزود: بنابراین دو نفر از مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران برای حل و فصل مالی و اداری کارهای باقیمانده به نمایشگاه رفتند. در کنار این مسئله، چون قرار بود در عین حال فضای اعتراضآمیز غرفه ایران نسبت به این موضوع همچنان باقی بماند، تصمیم گرفته شد این دو نفر در این زمینه نیز در نمایشگاه فعالیت کنند؛ البته در این حد که نشان دهند چرا غرفه ایران در این ایام بسته است.
صالحی در پاسخ به اینکه این اعتراض به چه صورت خواهد بود، اظهار کرد:با نصب برخی بنرهایی که تهیه شده است. البته ما در حال گفتوگو با مسئولان نمایشگاه فرانکفورت نیز هستیم.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این پرسش که «آیا شما انتظار همراه نشدن دیگر کشورهای اسلامی را با انصراف از مشارکت در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت داشتید؟» بیان کرد: با توجه به اینکه مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت این تصمیم را در آخرین روزهای مانده به آغاز نمایشگاه اتخاذ و اعلام کردند و این در حالی است که نمایشگاه معتبر و مهمی مثل فرانکفورت برنامههایش را از ماهها قبل تنظیم میکند بدون تردید این نگاه وجود داشت که زمان را در همراهی کشوررهای مسلمان به حداقل رساند و طبیعی بود این همراه کردنها، زمان بیشتری را نیاز داشت.
نظر شما