سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱
نجفی: کتابخانه ملی محیطی زنده و پویا است

محمد علي نجفي مشاور اقتصادي رئيس جمهور از كتابخانه ملي بازديد و با صالحي اميري ديدار كرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، محمدعلی نجفی در حاشیه این بازدید با تاکید بر اهمیت نقش هنرمندان در حوزه فرهنگ گفت: آن‌چیزی که در یک جامعه باعث تولید هنر و فرهنگ می شود، اهل فرهنگ و هنر هستند نه دولت.

نجفی تاکید کرد: در بین فعالان فرهنگی در زمینه‌های مختلف روحیه امید و نگاه مثبت نسبت به آینده وجود دارد.

وي در بخش دیگری از سخنانش گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی هم اقدامات قابل توجهی در این دو سال انجام داده است.

او افزود: زمانی که به کتابخانه ملی مراجعه می‌کنیم، محیطی زنده و پویا را احساس می‌کنیم که همواره فعالیت‌های مختلف فرهنگی در آن جاری و ساری است. بخش عمده‌ای از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا به این مرکز مراجعه و از امکانات آن استفاده می‌کنند.

نجفی استفاده بخش عمده‌ای از فرهیختگان کشور از این مراکز را نشانه‌هایی از موفقیت در سیاست‌ها و برنامه‌های فرهنگی دولت دانست و گفت: دستگاه‌های دیگر فرهنگی از جمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز که وزارتخانه آموزشی و علمی و فرهنگی است در ایجاد و حفظ سرمایه اجتماعی کشور و در ارتباط با نسل جوان و دانشجویان تاثیرگذار است به‌گونه ای که تصمیمات و برنامه‌هایش امروز یک نظر مثبتی در دانشگاه‌ها و در بین دانشجویان نسبت به این وزارتخانه وجود دارد.

مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور با بیان این که اگر با نگاه منصفانه و واقع بینانه عملکرد فرهنگی دولت مورد ارزیابی قرار گیرد، عملکردش در دوسال گذشته مثبت بوده است اظهار امیدواری کرد که دست دولت از نظر منابع مالی در سال‌های آینده بازتر شود تا بتواند منابع مالی بیشتری را به این مراکز فرهنگی اختصاص دهد تا بتوانند برنامه های بسیار خوبی به اجرا در آورند.

او در مورد سازمان اسناد وکتابخانه ملی نیز گفت: یکی از وظایف کتابخانه ملی خرید نسخ خطی ارزشمند و تاریخی در اختیار مردم است.

وی گفت: چنانچه این نسخ طولانی مدت در خانه‌ها باقی بماند چه بسا از بین برود و یا حتی مورد استفاده جمع محدودی قرار گیرد که اگر به کتابخانه بیاید به عنوان یک سرمایه ملی به شمار می‌رود.

نجفی گفت: این سازمان برای خرید نسخ خطی در اختیار مردم نیازمند اعتبار است که باید به این سازمان تخصیص داده شود که متاسفانه هم اکنون این مبلغ یک میلیارد تومان است.

مشاور رئیس جمهوری در مورد شورای راهبردی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز گفت: نکته قابل توجه این است که شخصیت‌هایی که دعوت شدند و عضو این شورا هستند، شخصیت‌های برجسته‌ای هستند که در رشته‌ها و زمینه‌های مختلف فرهنگی و ادبی و نیز رشته‌های تخصصی مرتبط با کتابداری و آرشیو هستند.

نجفی افزود: جمع کردن یک چنین مجموعه‌ای هنربزرگی است که از این جهت باید به رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی تبریک گفت.

وی در خصوص دستور کار این شورا گفت: جلسه امروز دو بحث اصلی در دستور کار قرار داشت.

وی تغییر اساسنامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی که حدود 13 سال پیش ادغام شدند را دستور اول این نشست عنوان کرد و گفت: با بحث‌هایی که شد به این نتیجه رسیدند که فعلا ضرورتی برای این امر وجود ندارد و آنچه که در چارچوب برنامه‌های فرهنگی، علمی و ادبی سازمان می خواهد انجام بدهد منعی برایش نیست لذا فعلا این موضوع از دستور کار شورا خارج شد.

وی دستور دوم را برگزاری بزرگداشت‌ها و نکوداشت‌ها و یا تکریم فرهیختگان و بزرگان عنوان کرد که در زمینه های مرتبط با کتاب و کتابداری و آرشیو خدمات موثر و ماندگاری را انجام می‌دهند.

نجفی با بیان این که آیین نامه‌ای برای این مورد تنظیم شده است گفت: بحث‌های کلی در این مورد انجام شد و مسایل جزیی به جلسه بعدی شورا محول شد.

مشاور رئیس جمهور این کار را مستلزم هماهنگی با فرهنگستان ها، انجمن‌های علمی و ادبی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارتخانه‌های ذیربط دانست و گفت: مقرر شد در این مورد هم طرحی تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا دولت پیشنهاد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها