چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱
پرستاری دوران جنگ در «عقل مراقبت» تبارشناسی می‌شود/ پژوهشی بر اساس نظریات فوکو

«عقل مراقبت» عنوان کتابی است که انتشارات جامعه‌شناسان درباره تبارشناسی پرستاری ایران در سال‌های جنگ تحمیلی منتشر می‌کند.

شیوا شکاری، مدیر انتشارات جامعه‌شناسان به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: این انتشارات کتابی درباره شیوه پرستاری و مراقبت در سال‌های جنگ تحمیلی را  در دست انتشار دارد.

وی از ««عقل مراقبت؛ تبارشناسی پرستاری ایران در دفاع مقدس» به عنوان نام احتمالی این اثر یاد کرد و افزود: این کتاب در واقع پایان‌نامه دوره دکتری «فتانه قدیریان» بود که در دانشگاه علوم پزشکی با کسب نمره 20 از آن دفاع شد. چاپ این کتاب از سوی نگارنده پیشنهاد و با نظر مثبت کارشناسان انتشارات در دستور چاپ قرار گرفت.

مدیر انتشارات جامعه‌شناسان درباره محتوای این اثر گفت: نویسنده به تاریخچه مراقبت و پرستاری در هشت سال جنگ تحمیلی بر پایه نظریه ساختارگرایانه فوکو پرداخته است و از آن‌جا که فوکو در دیدگاه‌های خود مساله «مراقبت» را مطرح می‌کند، احتمالا این کتاب با نام «عقل مراقبت» منتشر شود.

شکاری در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت نوشتن آثاری با رویکرد جامعه‌شناسانه در حوزه پرستاری و مراقبت در دوران دفاع مقدس، توضیح داد: تا پیش از این، پرداخت جامعه‌شناسانه به این موضوع صورت نگرفته بود این‌گونه کتاب‌ها راه‌ را برای مطالعات بعدی در این زمینه باز می‌کند و می‌تواند به مطالعاتی درباره شیوه مدیریت بحران هم کمک بسیاری کند.

وی با بیان این‌که جنگ تحمیلی رخداد بی‌سابقه‌ای بود که جامعه را در حالت اضطرار قرار داد، افزود: این مساله سبب شکل‌گیری شرایط بهداشتی و درمانی و شرایط مراقبت ویژه‌ای شد که تازگی داشت و این امر، نمونه خوبی برای جامعه‌شناسان است.

به گفته مدیر انتشارات جامعه‌شناسان، نویسنده این کتاب با تکیه بر روش کیفی و رویکرد تاریخی پساساختارگرایی فوکویی، سعی در توصیف شیوه‌ها و قواعد شکل‌گیری مراقبت در سال‌های جنگ داشته است.

شکاری ادامه داد: پرستاری جنگ، رویکرد فوکویی در پرستاری جنگ، هستی‌شناسی(تاریخ به مثابه رویکرد معرفت‌شناسانه)، دلالت‌های مطالعات تاریخی فوکویی بر پرستاری جنگ در ایران، مراقبت و گفتمان پزشکی برخی محور‌های این کتاب را تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها