جمعه ۱۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
«مدلسازی و اندازه‌گیری کارایی سیستم‌های کامپیوتری» منتشر شد

انتشارات جهان جام‌جم کتاب «مدلسازی و اندازه‌گیری کارایی سیستم‌های کامپیوتری» را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «مدلسازی و اندازه‌گیری کارایی سیستم‌های کامپیوتری» نوشته دیوید جکسون‌ لیلجا با ترجمه مشترک امیرنجفی،‌ عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و عبد‌‌الحامد اردستانی از سوی انتشارات جهان جام‌جم منتشر شده است.
 
کتاب در 10 فصل با عنوان‌های «مقدمه‌ای بر کارایی سیستم‌های کامپیوتری»، «معیار‌های کارایی»، «متوسط کارایی و تغییر‌پذیری»، «خطا در اندازه‌گیری‌های آزمایشی»، «ابزار‌ها و تکنیک‌های اندازه‌گیری»، «برنامه‌‌های ارزیاب»، «مدل‌های رگرسیون خطی»، «طراحی آزمایشات»، «شبیه‌سازی و تولید اعداد تصادفی» و «آنالیزصف» تدوین شده است.
 
در نخستین فصل کتاب در تشریح «معیار و واحد اندازه‌گیری کارایی چیست؟» آمده است: «قبل از اینکه ما تمام کارایی سیستم‌های کامپیوتری را مورد مطالعه قرار دهیم، باید مشخص کنیم که چه چیز‌هایی مفید و مناسب برای اندازه‌گیری هستند. خصیصه‌های اصلی از یک سیستم کامپیوتری که باید اندازه‌گیری شوند، عبارتند از: 1ـ تعداد دفعاتی که یک واقعه (event) رخ می‌دهد 2ـ طول  فواصل زمانی تکرار و 3ـ اندازه‌ برخی پارامتر‌ها.»
 
در سومین فصل کتاب درباره «مقادیر میانگین» می‌خوانیم: «کارایی یک سیستم کامپیوتری واقعا چند بُعدی است؛ در نتیجه خلاصه نمودن کارایی کلی یک سیستم کامپیوتری در یک عدد واحد،‌ بسیار گمراه‌کننده خواهد بود. به‌‌عنوان مثال ممکن است یک سیستم کامپیوتری برای اجرای بسیار خوب برخی از انواع برنامه‌‌ها بهینه شده باشد. این ویژه‌کاری ممکن است موجب شود این سیستم در اجرای برنامه‌هایی از انواع دیگر بسیار ضعیف عمل کند.»
 
نویسنده در پنجمین فصل کتابش درباره رویداد‌ها و استراتژی‌های اندازه‌‌گیری آورده که انواع مختلف و متعددی از معیار‌های کارایی وجود دارد که ممکن است ما مایل به اندازه‌گیری آن‌ها باشیم. استراتژی‌های مختلف برای اندازه‌گیری مقدار این معیار‌ها معمولا مبتنی بر ایده رویداد است که رویداد عبارت است از تغییر از پیش تعریف شده خاصی در حالت سیستم. تعریف دقیق یک رویداد خاص برعهده تحلیلگر کارایی است و بستگی به معیار موردنظر برای اندازه‌گیری دارد.
 
در مقدمه فصل هفتم کتاب نیز می‌خوانیم: «اندازه‌گیری کارایی یک سیستم کامپیوتری برای تمام مقادیر ورودی محتمل، در خصوص اینکه چگونه سیستم تحت شرایط مختلف عمل خواهد کرد، به ما اجازه می‌دهد که بتوانیم به هر سوال ممکن،‌ پاسخ دهیم. متأسفانه برای انجام همه این اندازه‌گیری‌ها،‌ این روش اگر غیرممکن نباشد،‌ تا حد مانع‌شونده‌ای گران است، در عوض می‌توانیم به ازای تعداد محدودی از ورودی‌ها،‌ کارایی سیستم را اندازه بگیریم و این مقادیر اندازه‌گیری شده را برای ایجاد یک مدل ریاضی که رفتار سیستم را در برابر مقادیر نامیده می‌شود، برای بیش‌بینی کارایی سیستم در ازای مقدار ورودی داده شده‌ای که عملا اندازه نمی‌گیریم، استفاده کنیم.»

نخستین چاپ کتاب «مدلسازی و اندازه‌گیری کارایی سیستم‌های کامپیوتری» با شمارگان یک‌هزار و 500 نسخه در 322 صفحه، به بهای 19 هزار و 800 تومان از سوی انتشارات جهان جام‌جم به بازار کتاب عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها