کارگاههای آموزشی روش صحیح مطالعه، کارآفرینی، اشتغالزایی و مهدویت در بخش جنبی نمایشگاه کتاب گرگان برگزار شد.
مطالعه مفید تنها درس پس دادن نیست
نخستین کارگاه آموزشی روز دوم نمایشگاه، روش صحیح مطالعه بود. حیدر مختاری، استاد دانشگاه، بهترین روش مطالعه را لذت بردن از یادگیری دانست و گفت: بهتر است در مطالعه مفید هدف تنها درس پس دادن نباشد.
مختاری در کارگاه آموزشی روشهای صحیح مطالعه افزود: بهترین روش مطالعه تمرکز بر روی یادگیری مطالب با هدف لذت بردن از کتاب است.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد گمان میکنند پایگاههای اطلاعرسانی و موتورهای جستوجوگر رقیب مطالعه هستند در حالی که اینگونه نیست. مطالعه فقط این نیست که از طریق کتاب فیزیکی و به صورت سنتی انجام شود بلکه میتوان نیاز اطلاعاتی خود را از هر طریق رفع و رجوع کرد.
این دکترای کتابداری و اطلاعرسانی اظهار کرد: برای رفع خستگی در مطالعه بهویژه در مطالب آموزشی تنوع دادن به مطالب مدنظر، استراحت حین مطالعه و پرداختن به کارهای مورد علاقه در بین مطالعه کمک زیادی میکند.
وی یادداشتبرداری در حین مطالعه را بسیار تأثیرگذار در یادگیری دانست و گفت: در مرحله مطالعه عمیق میتوان یادداشتبرداری کرد، زیر مطالب مهم خط کشید و حتی برخی مطالب را دو تا سه بار خوانده و باز مرور کرد.
حیدری یادداشتبرداری در مطالعه را یک هنر و علم برشمرد و افزود: اینکه در یادداشتبرداری چه چیزی را در قالب چه جملات و کلمات کلیدی بنویسیم از اهمیت بالایی برخوردار است.
تحقق عدالت اجتماعی از اهداف حکومت مهدی (عج) است
کارگاه آموزشی مهدویت نیز دومین کارگاه آموزشی بود که در روز دوم نمایشگاه برگزارشد.
محمد حکیمی، مدرس دانشگاه با بیان این نکته که حکومت امام زمان در راستای حکومت پیامبر (ص) خواهد بود، گفت: تحقق عدالت اجتماعی یکی از اهداف حکومت مهدی (عج) است همان شرایطی که هر انسانی آرزوی مهیا شدن آن را دارد.
وی افزود: عدالت در جوامع یعنی اینکه حکومتها شرایط رشد را در زمینه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی برای تمامی افراد به صورت یکسان مهیا کنند. حکومت مهدی هدفش در تمام حوزههای اجتماعی است و به دنبال منافع عام است.
حکیمی مقایسهای برای عدالت و بخشش داشت و گفت: عدالت یک سیاست چاره اندیش عمومی است اما بخشش یک امر شخصی و خصوصی است. عدالت از جود و بخشش عزیزتر و شریفتر است.
وی در توضیح عدالت اجتماعی افزود: عدالت از نظر اجتماعی به این صورت است که حق و مطالبات هر فردی به او برگردانده میشود و مساوات در اجرای قانون برای انسانها برقرار باشد.
وی در توضیح دجال گفت: دجال در لغت به معنی مکار است و در برخی روایات آن را به عنوان یکی از علائم ظهور معرفی کردهاند.
برای رفع مشکل اشتغال نباید چشم به دولت داشت
آخرین کارگاه آموزشی بخش جنبی در دومین روز نمایشگاه، اشتغالزایی بود.
در این کارگاه آموزشی حجت مقسم، مدیرعامل مؤسسه کاریابی خودباوران کوثر گفت: اگر میخواهیم مشکل اشتغال در کشور حل شود نباید چشم به دولت داشته باشیم زیرا امنیت شغلی بخش خصوصی خیلی بیشتر از کارهای دولتی است.
مدیرعامل مؤسسه کاریابی خودباوران کوثر افزود: برای راه انداختن یک کسب و کار جدید هم میتوان از مراکز مشاوره و اطلاعرسانی کارآفرینی قبل، حین و پس از راهاندازی کسب و کار مشورت گرفت زیرا قرار نیست همه چیز را ما آموخته و بینیاز از کسب اطلاعات جدید باشیم.
وی با بیان این نکته که خلاقیت و نوآوری تعریف کارآفرینی است، اظهار کرد: با تلفیق چند طرح هم میتوان کارآفرینی و اشتغال ایجاد کرد.
مقسم با اشاره به این مطلب که بسیاری از افراد طرح زیادی دارند اما هیچگاه آن را به مرحله اجرا نمیرسانند، افزود: زمانی که طرح اجرایی میشود میتوان آن را نوآوری نامید و برای نوآوری هم کمی جسارت و شجاعت نیاز است.
به گفته وی، قرار نیست تنها افراد بیکار کارآفرینی انجام دهند بلکه این امر برای افرادی که شغل ثابت دارند هم صدق میکند.
وی ضمن یادآوری این نکته که کارآفرین باید بتواند از ایده، توانمدی و ظرفیتهای موجود برای راهاندازی یک کسب و کار مناسب بهره ببرد، افزود: کسب و کار لزوماً نباید در همان ابتدا به صورت کلان باشد بلکه میتواند با بنگاههای اقتصادی کوچک هم انجام شود.
مدیرعامل مؤسسه کاریابی خودباوران کوثر با تأکید بر اینکه تحصیلات هیچ ارتباطی با عملکرد موفق در حوزه کارآفرینی ندارد، بیان کرد: نخستین و مهمترین ویژگی کارآفرینان ریسکپذیری است.
نهمین نمایشگاه کتاب گلستان 12تا 17 آذرماه جاری از ساعت 14 تا 21 پذیرای علاقهمندان است.
نظر شما