دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹
پیشرفت هر کشوری در گرو پژوهش‌های راهبردی است/برگزیدگان «کنگره شعر حجاب و عفاف» 17 دی ماه تجلیل می‌شوند

حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری این هفته خود، پژوهش را ضامن توسعه دانش بشری دانست و گفت: پیشرفت مادی و معنوی هر کشوری در گرو پژوهش‌های راهبردی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (دوشنبه 23 آذرماه) با حضور نمایندگان رسانه‌های مختلف در محل این وزارتخانه برگزار شد.
 
نوش‌آبادی در ابتدای این نشست، پژوهش را مهم‌ترین مسأله کشور و از محورهای مهم پیشرفت و توسعه پایدار دانست و اظهار کرد: بیست و پنجم آذرماه روز پژوهش است؛ این نامگذاری سال 1379 به عنوان کاری سمبولیک از طرف شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در تقویم ملی گنجانده شد.
 
وی با بیان این‌که هفته پژوهش با هدف ترویج فرهنگ پژوهش و توجه به ابعاد مختلف موضوع پژوهش و فناوری در کشور به وجود آمده است، بیان کرد: ما دنبال توسعه امر پژوهش، شناسایی توانمندی‌های فناوری‌های مراکز تحقیقاتی، شناسایی پژوهشگران و برقراری ارتباط میان مراکز صنعتی و تولیدی با مراکز تحقیقاتی هستیم.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که پژوهش ضامن توسعه دانش بشری و از لوازم پویایی و نشاط در جامعه است، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پژوهشگران انتظار دارد با توجه به نقش پژوهش در توسعه فرهنگی و اجتماعی، با عزم ملی در حوزه اقتصاد ملی همکاری کنند. انتظار از پژوهشگران حوزه فرهنگ و هنر این است که با پژوهش درباره موضوعات مهم، به اعتلای فرهنگ اصیل ایرانی ـ اسلامی یاری رسانند.
 
نوش‌آبادی با بیان این‌که پیشرفت مادی و معنوی هر کشوری در گرو پژوهش‌های راهبردی است، ادامه داد: پیاده‌سازی و اجرای نقشه جامع کشور، ساماندهی نظام ملی نوآوری، ارتقای جایگاه جهانی کشور، افزایش سهم تولید و صادرات محصولات علمی و فرهنگی نیازمند اقدامات پژوهشگرانه است.
 
وی اظهار کرد: با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری و دستور ویژه رئیس جمهوری و تکلیف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به طور کلی این وزارتخانه در حوزه مقاومت اقتصادی چند وظیفه دارد که از میان آنها می‌توان به گفتمان‌سازی به‌ویژه در محیط‌ های علمی و رسانه‌ای و تبدیل این گفتمان‌ها به گفتمان‌های ملی، تولید ثروت ملی، حمایت از تولید آثار فرهنگی و رسانه‌ای، حمایت از پژوهش‌های مرتبط با اقتصاد مقاومتی، حمایت از معرفی و ترویج نشان اقتصاد مقاومتی در آثار فرهنگی ـ هنری، حمایت از آثار و تولیدات فرهنگی و هنری فاخر مناسب با سبک ایرانی ـ اسلامی، بهره از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در تولید و نشر محتوا در حوزه اقتصاد مقاومتی، راه‌اندازی مرکز صادرات صنایع فرهنگی، ایجاد سامانه نرم‌افزار به‌منظور انسجام فعالیت‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های استان در حوزه شناسایی نخبگان و اعزام آنها به خارج از کشور اشاره کرد.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست از برگزاری کنگره ملی شعر عفاف و حجاب خبر داد و گفت: این کنگره با هدف ترویج فرهنگ پوشش اسلامی و سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، از سوی کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.
 
وی توضیح داد: این کنگره، اشعار قالب‌های متعدد و مختلف شعری (کلاسیک، ترانه، کودک و نوجوان، کوتاه) را بررسی می‌کند و برگزیدگان آن هفدهم دی‌ماه امسال در مراسمی معرفی خواهند شد.
 
نوش‌آبادی همچنین از برگزاری دهمین دوره جشنواره قرآنی «مدها متان» بیست و چهارم آذرماه خبر داد و گفت: این جشنواره با پیام مراجع عظام تقلید در اصفهان آغاز می‌شود و تا بیست و هفتم آذرماه ادامه خواهد داشت. مرحله کشوری این جشنواره در رشته‌های قرائت و حفظ برگزار می‌شود.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان بخش نخست سخنانش، از امضای تفاهمنامه میان ستاد عالی کانون‌های فرهنگی مساجد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خبر داد و گفت: این تفاهمنامه با هدف همکاری مشترک و انتقال تجربیات ستاد عالی به خارج کشور و ایجاد و حمایت از مراکز فرهنگی ـ هنری با محوریت مسجد در خارج از کشور امضا می‌شود.

نوش‌آبادی در بخش دوم این نشست، به پرسش‌های خبرنگاران حاضر در مراسم، پاسخ داد. متن این بخش از نشست نیز متعاقباً در ایبنا منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها