چهارشنبه ۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۶
ناوگان صنعت چاپ با فرسودگی مواجه است/ لزوم همدلی دولت و اقشار مختلف برای خروج از شرایط بحرانی

مدیرعامل بیست و دومین نمایشگاه چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته در آیین افتتاحیه این نمایشگاه ضمن برشمردن نکات مثبت این دوره گفت: متاسفانه ناوگان صنعت چاپ کشور با فرسودگی مواجه است و خروج از این بحران مستلزم برقراری مناسبات همدلی در دولت، خانه ملت و اقشار مختلف صنعت چاپ است.

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیست و دومین دوره نمایشگاه بین‌‌المللی چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته امروز چهارشنبه (2 دی‌ماه) با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از صاحبنظران و دست‌اندرکاران صنعت چاپ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد.

احمد ابوالحسنی، مدیرعامل بیست و دومین نمایشگاه بین‌‌المللی چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته در ابتدای این مراسم، اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش فضا داریم.  امسال سالن‌های شماره 6، 7 و 27 نیز به سالن‌های نمایشگاه اضافه شده‌اند.
 
مدیرعامل بیست و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌بندی با بیان این‌که امسال 750 شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه حضور دارند، عنوان کرد: امسال تعداد شرکت‌های خارجی حاضر در نمایشگاه نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده که اسامی آنها بدین شرح است؛ آلمان، چین، دانمارک، کره، ژاپن، ایتالیا، سوئد، اتریش، فنلاند، ترکیه، فرانسه، اسپانیا، تایوان، تایلند، هند، سنگاپور، سوئیس و برزیل.

وی عنوان کرد: هر سال مسأله همزمانی برپایی نمایشگاه چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته با کریسمس باعث می‌شود تعداد قابل توجهی از شرکت‌های خارجی در نمایشگاه حضور نیابند. با رایزنی که با رئیس نمایشگاه انجام داده‌ایم، قول برپایی نمایشگاه سال آینده در آذرماه را گرفته‌ایم.

ابوالحسنی با اشاره به معضلات صنعت چاپ کشور، افزود: افزایش تولیدات خارجی و ورود آنها به کشور، توان رقابت در منطقه را از ما گرفته است. همچنین با افزایش ورود ماشین‌آلات فرسوده و دست دوم به کشور مواجهیم که برای خروج از این بحران، باید مناسبات همدلی در دولت و خانه ملت و اقشار مختلف صنعت چاپ را فراهم کنیم.

صنعت چاپ به حال خود رها شده است
محمدشاپور اسفرجانی، مدیرعامل شرکت ایران روتاتیو از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: حدود نیمی از گردش مالی کشور را صنعت چاپ به خود اختصاص داده است. همچنین صنعت چاپ از میان صنایع جهان از نظر ایجاد ارزش افزوده مقام دوم را در جهان دارد اما متأسفانه سایه سنگین تحریم‌ها به‌ویژه در 10 سال اخیر روند توسعه این صنعت را مختل کرده است.

مدیرعامل شرکت ایران روتاتیو با اشاره به مشکلات صنعت چاپ کشور ادامه داد: سال‌هاست که صنعت چاپ فاقد برنامه توسعه است. همچنین ورود ماشین‌آلات فرسوده و از کار افتاده به کشور از دیگر معضلات این صنعت محسوب می‌شود. متأسفانه سیستم بانکی کشور نیز هیچ نقشی در ارتقای صنعت چاپ نداشته است و به زبانی ساده صنعت چاپ به حال خود رها شده است و این، زمینه را برای افراد فرصت‌طلب و سودجو در این حوزه فراهم کرده است.

وی با بیان این‌که وضعیت صنعت چاپ قابل تأمل است، گفت: ایجاد شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاران خارجی در کشور از جمله نکاتی است که باید برای ارتقای این صنعت در نظر گرفته شود.

راه‌اندازی فدراسیون چاپ و بسته‌بندی در اتاق اصناف ایران
در بخش دیگر این مراسم پدرام سلطانی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و تهران از نمایشگاه بین‌المللی چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته به عنوان مهم‌ترین واقعه صنعت چاپ و بسته‌بندی یاد کرد و گفت: اگر به صنعت چاپ پرداخته نشود رو به افول بیشتری می‌رود. اهمیت حوزه چاپ بر فرهنگ و طراحی و بسته‌بندی کالا بر هیچ کس پوشیده نیست اما چرا باید این صنعت این همه مغفول و محروم باشد؟!

وی ادامه داد: حل همه مشکلات صنعت چاپ را نباید به گردن دولت انداخت بلکه بخش خصوصی نیز باید به این عرصه ورود پیدا کند در این میان انتظاراتی که بخش خصوصی از دولت دارد این است که مجوزهای این دوره را به حداقل‌های لازم کاهش دهیم. البته خوشبختانه در حال حاضر تا حدودی شرایطی برای مقررات‌زدایی فراهم شده است. اما با توجه به این‌که کشور ایران در صنعت چاپ می‌تواند سرآمد منطقه باشد باید شرایط بیش از پیش فراهم باشد.

سلطانی عنوان کرد: برای این‌که بخش خصوصی با عرصه چاپ همراه‌تر باشد نیازمند این است که تشکل‌های این بخش تلاش و همکاری بیشتری داشته باشند در این میان ما نیز آمادگی این را داریم که فدراسیون چاپ و بسته‌بندی را با همکاری یکدیگر در اتاق اصناف تشکیل دهیم تا نهادی برای همفکری و همیاری صنف چاپ باشد.

دولت پا در کفش بخش خصوصی نکند
سخنرانی علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران بخش دیگر این مراسم را به خود اختصاص داد. وی عنوان کرد: درست است که نباید از دولت انتظار کمک داشت اما باید بپذیریم که همان موانعی هم که در گذشته نسبت به آنها معترض بودیم هنوز از بین نرفته است. این‌که ما از سال 2007 تاکنون نه تنها شاهد رشد در صنعت چاپ در منطقه نبودیم بلکه با اُفت مواجه بودیم تأسف‌بار است. این در حالی است که کشوری مانند عربستان بیش از ما در منطقه در عرصه صنعت چاپ سهم دارد.

رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: تنها 6/5 درصد از مجموعه صنعت چاپ کشور می‌تواند تولید انبوه داشته باشد یا در بازارهای رقابتی حرفی برای گفتن داشته باشد. این موضوع نشان می‌دهد که زیاد به این صنعت پرداخته نشده است. این در حالی است که بنگاه‌های کوچک صنعت چاپ با کمترین هزینه ایجاد شغل می‌کنند و توازن منطقه‌ای را باعث می‌شوند.

وی با بیان این‌که در دولت تدبیر و امید واردات ماشین‌آلات دست دوم واقعاً تأسف‌بار است، گفت: این موضوع (واردات ماشین‌آلات دسته دوم) با اقتصاد مقاومتی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، منافات کامل دارد.

فاضلی ضمن تأکید بر این نکته که دولت نباید پا در کفش بخش خصوصی کند، گفت: از طرف دیگر سه اتحادیه چاپخانه‌داران، لیتوگرافان و صحافان هنوز نتوانسته‌اند یک مدیریت واحد در این بخش راه‌اندازی کنند؛ این موضوع گله‌ من از این سه اتحادیه است.

در بخش پایانی این مراسم از میریونس جعفری، حاج محمد کلاری، غلامحسین نوری و محمدشاپور اسفرجانی به عنوان پیشکسوت صنعت چاپ تقدیر شد.

بیست و دومین نمایشگاه بین‌‌المللی چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته از 2 تا 5 دی‌ماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌‌المللی تهران برپا خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها