عبدالکریم جربزهدار، مدیر نشر اساطیر درباره وضعیت مطالعه کتاب گفت: ظهور اینترنت و به تبع آن شبکههای مجازی و همچنین ماهواره زمان فراوانی از افراد و به ویژه قشر جوان میگیرد و در این میان کتاب هر روز مهجور و مهجور میشود. بنابراین با این دورنما، نمیتوان توقع داشت که نشر کتابهای تاریخی از وضعیت مطلوبی نسبت به سایر کتابها برخوردار باشد.
وی افزود: آثاری که از نفیسی به جا مانده کتابهای بسیار ارزشمند، مرجع و ماخذ بهشمار میآیند و هر کدام از آنها در جای خود قابل اعتنا هستند. این آثار عشق و علاقه نفیسی به ایران را نشان میدهد.
مدیر نشر اساطیر ادامه داد: با اینکه 50 تا 80 سال از انتشار کتابهای نفیسی میگذرد هنوز جزو ابزار کار مورخان است و در حوزه پژوهش مورد بررسی پژوهشگران قرار میگیرد.
جربزهدار اظهار کرد: امثال دکتر نفیسی و دکتر عبدالحسین نوایی آثار ماندگاری از خود به جای گذاشتند که هر روز بر ارزش آنها افزوده میشود. بنابراین جا دارد که آثار آنها تجدیدچاپ شود تا در دسترس اهل پژوهش و علاقهمندان به مطالعه تاریخ و فرهنگ ایران قرار گیرد.
وی درباره وضعیت نشر کتابهای تاریخی گفت: زمانی که وضعیت بازار در ایران خوب بود، وضعیت کتاب تعریف چندانی نداشت. حال با شرایطی که بازار ایران با آن روبهرو است، اوضاع نشر و کتاب اصلا تعریفی ندارد. به عبارتی وضع کتاب خراب است.
این پژوهشگر حوزه تاریخ و ادبیات عنوان کرد: خراب بودن وضعیت کتاب به مسائلی مانند وضعیت اقتصادی مردم، وقت فراغت، وسایل سرگرمی مجازی، رسانهها و شبکههای ارتباط جمعی برمیگردد. زمانی که مردم از لحاظ تامین معاش خود با مشکل مواجه هستند نمیتوان از آنها انتظار خرید کتاب داشت.
جربزهدار افزود: از طرفی زمانی که مردم برای تامین روزی باید بیشتر تلاش کنند، طبعا وقت بیشتری را به آن اختصاص میدهند و دیگر زمانی برای مطالعه کتاب باقی نمیماند. علاوه بر این، ظهور اینترنت و به تبع آن شبکههای مجازی و همچنین ماهواره زمان فراوانی از افراد و به ویژه قشر جوان را میگیرد و در این میان کتاب هر روز مهجور و مهجور میشود. بنابراین با توجه به مسائلی که شرح دادم نمیتوان توقع داشت که نشر کتابهای تاریخی از وضعیت مطلوبی نسبت به سایر کتابها برخوردار باشد.
تا کنون با تلاش عبدالکریم جربزهدار، مدیر نشر اساطیر این آثار از سعید نفیسی منتشر شده است: «سرچشمه تصوف در ایران، تألیف سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ دوم ۱۳۸۵»، « گشایش و رهایش ناصر خسرو، مقدمه سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ دوم ۱۳۹۱»، «تاریخ تمدن ایران ساسانی، تألیف سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ دوم»، «مسیحیت در ایران تا صدر اسلام، تألیف سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ دوم ۱۳۹۲»، «بابک خرمدین دلاور آذربایجان، تألیف سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ دوم ۱۳۸۸»، «تاریخ خاندان طاهری، تألیف سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ اول ۱۳۸۶»، «تاریخ اجتماعی ایران در دوران پیش از تاریخ و آغاز تاریخ، تألیف سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ اول ۱۳۸۴»، «تاریخ اجتماعی ایران از انقراض ساسانیان تا انقراض امویان، تألیف سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ اول ۱۳۸۵»، «زندگی و کار و اندیشه و روزگار پور سینا، تألیف سعید نفیسی، به اهتمام عبدالکریم جربزهدار، چاپ اول ۱۳۸۴»
نظر شما