چهارشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶
چهره‌های مشهور هنری و ادبی چه عادت‌هایی برای خلق اثر داشته‌اند؟/ پاسخ این پرسش را در ترجمه جدید حسن کامشاد بیابید

«عادات و آداب روزانه بزرگان» نوشته میسن کری با ترجمه حسن کامشاد و ویراستاری مسعود قاسمیان از سوی انتشارات فرهنگ جاوید منتشر شد. در این کتاب چگونگی برنامه‌ریزی روزانه 162 هنرمند، نویسنده، شاعر و فیلسوف، برای دست‌یافتن به بیشترین خلاقیت و باروری فکری، بیان شده است.

مسعود قاسمیان، ویراستار کتاب «عادات و آداب روزانه بزرگان» به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: «عادات و آداب روزانه بزرگان» نام کتابی به قلم میسن کری، نویسنده آمریکایی است که با ترجمه حسن کامشاد و ویرایش من به تازگی از سوی انتشارات فرهنگ جاوید منتشر شده است. در این کتاب چگونگی برنامه‌ریزی روزانه چیزی نزدیک به 162 هنرمند، نویسنده، شاعر و فیلسوف، برای دست‌یافتن به بیشترین خلاقیت، تولید و باروری فکری، بیان شده است.

وی افزود: این کتاب به فرآیند پیچیده خلق اثر هنری اعم از موسیقی، داستان، شعر، فیلم و... نمی‌پردازد، مهم در اینجا حواشی کار است. به عبارتی نویسنده در اینجا حاشیه کار این بزرگان را جمع‌آوری کرده و این خود نیز جذابیت ویژه‌ای دارد. به عنوان مثال در کتاب مطرح شده که آلن برای نوشتن فیلمنامه دوست دارد قدم بزند، اما وقتی به خیابان می‌رود، مردم دورش را می‌گیرند و ممکن است ایده فیلمنامه از ذهنش پاک شود. بنابراین وی سال‌ها عادت کرده در تراس خانه خود چند ساعت قدم بزند و یا با کت و شلوار زیر دوش حمام خانه‌اش، ساعت‌ها به فیلمنامه فکر کند.

قاسمیان در ادامه به معرفی تعدادی از چهره‌های مطرح شده در این کتاب پرداخت و گفت: فدریکو فلینی، دیوید لینچ، اینگمار برگمان و وودی آلن، از فیلمسازان، سرگی راخمانینف، دیمیتری شوستاکوویچ، پیوتر ایلیچ چایکوفسکی و لوئیس آرمسترانگ، از موسیقیدانان، فرانتس کافکا، جیمز جویس، لف تالستوی، مارسل پروست، ولادیمیر ناباکوف، ساموئل بکت، ارنست همینگوی، دانلد بارتلمی، ادوارد آلبی از طیف نویسندگان، اندی وارهول، جرجیا اکیف، پابلو پیکاسو، ونسان ونگوگ، از نقاشان و اومبرتو اکو، ایمانوئل کانت از فیلسوفانی، هستند که در این کتاب برنامه‌ریزی روزانه آنها برای خلق آثارشان نوشته شده است.

ویراستار کتاب «عادات و آداب روزانه بزرگان» اضافه کرد: متوسط حجم مطلب درباره هر چهره در این کتاب یک صفحه است. خوش‌خوانی این کتاب مهم‌ترین ویژگی آن است به نحوی که در طی دو یا نهایت سه روز می‌توان آن را مطالعه کرد. کتاب هیچ مطلب پیچیده‌ای ندارد، اما در عوض مخاطبان را علاقه‌مند می‌کند که پس از مطالعه بروند به عنوان مثال فیلم‌های فلینی را ببیند یا به مطالعه داستان‌ها و یا رمان‌های نویسندگان معرفی‌شده، بپردازند.

قاسمیان در پایان گفت: چند سال است که به همراه بابک محقق مشغول ترجمه «فرهنگ مردم: کلمات و اصطلاحات خودمانی، عامیانه و صنفی مردم آمریکا» اثر ریچارد اسپیرس هستیم. اکنون کار به پایان رسیده و فقط مقدمه آن باقیمانده است. امیدوارم این فرهنگ تا نمایشگاه کتاب سال آینده (1395) در دسترس مخاطبان قرار بگیرد.

«عادات و آداب روزانه بزرگان» نوشته میسن کری و ترجمه حسن کامشاد با شمارگان هزار نسخه، 264 صفحه و بهای 25 هزار تومان از سوی انتشارات فرهنگ جاوید روانه کتاب‌فروشی‌ها شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به نشانی زیر مراجعه کنید:

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها