سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
«آتش و عشق» چهار داستان حسین فتاحی را بررسی کرد

کتاب «آتش و عشق» نوشته ایران خوش‌چهره چهار رمان «آتش در خرمن»، «عشق سال‌های جنگ»، «پسران جزیره» و «پری نخلستان» نوشته حسین فتاحی را بررسی کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «آتش و عشق» نوشته ایران خوش‌چهره به بررسی چهار رمان حوزه دفاع مقدس می‌پردازد.

این کتاب که در واقع، پایان‌نامه نویسنده است به بررسی، تحلیل و تبیین ادبیات داستانی دفاع مقدس در دهه 60 با تکیه بر آثار حسین فتاحی پرداخته است. دقت، ژرف‌کاوی و همه سونگری در این کتاب سبب شده است که تصویری روشن و رسا از ادبیات داستانی دفاع مقدس در دهه 60 که درخشان‌ترین دوره تعالی و بالندگی ادبیات داستانی است، ارایه و در خلال آن یکی از تاثیرگذارترین داستان‌نویسان عصر انقلاب معرفی شود.

کتاب «آتش و عشق» به خلاصه رمان «آتش در خرمن»، خلاصه رمان «عشق سال‌های جنگ»، خلاصه رمان «پسران جزیره» و خلاصه رمان «پری نخلستان» نوشته حسین فتاحی پرداخته است.

خوش‌چهره در مقدمه کتاب می‌نویسد: «از آنجایی که در باب موضوع «عناصر داستان در رمان‌های جنگی» جز چند مورد معدود تحقیقی صورت نپذیرفته،‌ ضرورت انجام پژوهش‌هایی با موضوع جنگ و دفاع مقدس به‌خوبی احساس می‌شود؛ لذا نگارنده بر آن است تا با استفاده از امکانات تحقیقاتی موجود، پژوهشی با محوریت جنگ و شناسایی عناصر داستان در رمان‌هایی با موضوع جنگ از نویسنده معاصر کشورمان ارائه دهد.

هدف این تحقیق آشنایی نسل جوان با جنگ و مسائل مربوط به آن است که میزان تأثیرگذاری جنگ و تبعات آن در بین اقشار مختلف مردم ایران و تبیین نمای کلی ادبیات دفاع مقدس را بازگو می‌کند،‌ همچنین میزان تاثیرپذیری نویسنده از جنگ و دقت وی در امر فضاسازی،‌ انتقال حوادث داستان و زاویه دید بیان شده است.»

این کتاب که پایان‌نامه سرکار خانم ایران خوش‌چهره است،‌ بررسی، تحلیل و تبیین ادبیات داستانی دفاع مقدس در دهه شصت با تکیه بر آثار آقای حسین فتاحی است. دقت، ژرفکاوی و همه سونگری در این کتاب سبب شده است که تصویری روشن و رسا از ادبیات داستانی دفاع مقدس در دهه شصت که درخشان‌ترین دوره تعالی و بالندگی ادبیات داستانی است فراروی خواننده قرار گیرد و به خواننده کمک می‌کند تا یکی از تاثیرگذارترین داستان‌نویسان عصر انقلاب، به‌ویژه ادبیات داستانی دفاع مقدس را بشناسد.
 
در صفحه 63 کتاب « آتش عشق» می‌‌خوانیم: «‌بررسی عناصر داستان در رمان عشق سال‌های جنگ: شخصیت‌پردازی: شخصیت اصلی رمان حمید نام دارد که داوطلبانه از تهران به کردستان اعزام شده است و برای پاکسازی منطقه از دست ضد انقلاب تلاش می‌کند؛ بنابراین زندگی عادی و معمولی ندارد. مادری در تهران دارد که با سختی و رنج فراوان او را بزرگ کرده است. نامزدی دارد که پدرش مخالف ازدواج آنهاست. دوستان و همرزمانی که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند و مسئولیت مهمی که در کردستان به او محول شده است،‌ باعث شده تا به چند موضوع،‌ به طور همزمان فکر کند و تا حدی زندگی دشواری داشته باشد. او به عنوان یک ایرانی خواهان یکپارچگی کشورش است. نمی‌خواهد ذره‌ای از خاک کشورش کم شود و این گروهک را تحریک شدگانی می‌داند که اجانب آنها را اجیر کرده‌اند.

حمید به کردستان و کرمانشاه بسیار علاقه دارد و دوست دارد به مردمش خدمت کند؛ بنابراین شخصیتی ایثارگر دارد که از زندگی راحت در شهر تهران گذشته است و با سختی زیاد در منطقه کردستان به فعالیت مشغول است. «برای حمید،‌ کردستان بندرگاه امنی بود که کشتی طوفان زده‌اش می‌توانست در ساحل آن پهلو بگیرد.» شخصیت حمید مانند انسان‌های دیگر، واقعی و باورپذیر است او عاشق دختری در کرمانشاه می‌شود (نرگس) و سعی می‌کند مانند دیگران به خواستگاری برود،‌ با اینکه می‌داند، ‌رقیبی دارد (اردلان) و پدر دختر راضی به این وصلت نیست. اما خود نرگس به حمید علاقه دارد و هیچ علاقه‌ای نسبت به اردلان ندارد و بارها این مطلب را به‌طور ضمنی گفته است.

«پیشترها،‌ وقتی صحبتی به میان می‌آمد، نرگس یا سکوت می‌کرد و یا با شوخی می‌گفت: «همین پسرعمه و دختردایی که هستیم،‌ کافی است.» یا اینکه: اردلان دکتر است،‌‌ باید زنی بگیرد که در حد آقای دکتر باشد. من به درد او نمی‌خورم.» حمید نیز،‌ با همه شجاعت و دلاوری‌ای که در جنگ دارد، مانند بقیه انسان‌ها گاهی دچار ترس و دلهره می‌شود؛ پس شخصیتی واقعی و قابل درک است و انسانی آرمانی نیست.»

«آتش و عشق» را انتشارات تیرگان با شمارگان یک‌هزار نسخه، قطع رقعی، 140 صفحه و به بهای 100‌هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها