سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵
انتشار «بازگشت به قرآن» و «مدرنیزاسیون و جهان ایرانی»/ دو کتاب در پیشبرد اهداف اسلام و فرایند مدرنیته

انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در اصفهان به تازگی دو اثر با عناوین «بازگشت به قرآن» و «مدرنیزاسیون و جهان ایرانی» را منتشر کرد. نویسندگان این آثار در کتاب‌‌های خود به نقش پیامبر اکرم (ص) در پیشبرد اهداف اسلام و فرایند مدرنیته پرداخته‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در اصفهان، کتاب «بازگشت به قرآن» تالیف ‌دکتر حمید احمدیان و کتاب «مدرنیزاسیون و جهان ایرانی» تالیف ‌دکتر کامران ربیعی توسط انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان منتشر شد.
 
‌حمید احمدیان نویسنده کتاب «بازگشت به قرآن» و عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان اظهار کرد: در حالی که جهان در تاریکی و الحاد به سر می‌بُرد، پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) با آیات وحیانی، ظهور کرد و جهان را به نور ایمان، دانش، انسانیّت و اخلاق روشنایی بخشید؛ امّا افسوس که جهان معاصر با کنار زدن ادیان ابراهیمی دوباره در راه همان شرک و کفر جاهلی گام نهاده و جهان بشری را به ظلمت کده خود تبدیل کرده است.
 
وی تاکید کرد: در این میان، مسلمانان که بایستی مشعل‌دار جهان معاصر باشند، دریغا که نه تنها گره‌ای از مشکلات جهان را نگشوده‌اند، بلکه در بسیاری از کارهای خود درمانده‌اند. مصلحان و اندیشمندان اسلامی معاصر تنها قرآن و بازگشت به آن را گره‌گشای این مشکلات می‌دانند.
 
احمدیان افزود: «بازگشت به قرآن» پژوهشی است که به هدف مطالعه، بررسی و کشف چالش‌ها، موانع و راه‌کارهای برگشت به قرآن نگاشته شده است، به این امید که در راه بیداری اسلامی و رستاخیز و احیای دوباره عزت و عظمت دیرین سهیم باشیم.
 
وی گفت: این کتاب در 264 صفحه در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است که به راهبردها، ‌راهکارها و چالش‌ها می‌پردازد.
 
«مدرنیزاسیون و جهان ایرانی»
 
کتاب «مدرنیزاسیون و جهان ایرانی» تالیف ‌کامران ربیعی، دیگر کتاب منتشر شده از سوی دفتر تبلیغات اسلامی در اصفهان است.
 
کامران ربیعی، نویسنده کتاب «مدرنیزاسیون و جهان ایرانی» و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان اظهار کرد: محور اصلی کتاب، گذار از سنت به مدرنیته، مجموعه‌ای از فرآیندهای مادی است که می‌توان آنها را ذیل مفهوم «مدرنیزاسیون» فهم کرد؛ نظریه‌ای که تلاش دارد شکاف بین این دو مقوله را مبتنی بر بازسازی دولت و اقتصاد پر کند.
 
وی در ادامه تأکید کرد: فرآیند این گذار چه تصویری از آینده جامعه ایرانی ارائه می‌دهد؟ آیا موافق با نظریه مدرنیزاسیون، باید فرآیندهایی مانند عقلانی‌شدن، سکولاریزاسیون، کاهش سطح دینداری، فردگرایی و غیره را متصور بود؟ برای پاسخ به این پرسش می‌توان با تمرکز بر بخشی از باورها و ارزش‌های عمومی، تغییرات رخ‌داده را تحت فرآیند مدرنیزاسیون مطالعه کرد.
 
ربیعی گفت: «مدرنیزاسیون و جامعه ایرانی»، بر همین پایه، بر اساس مبحث «خرافات»، تغییرات رخ‌داده در باورها و ارزش‌های فرهنگی و تأثیرات توسعه‌ اجتماعی ـ اقتصادی شهرستان‌های استان اصفهان را بر تلقی افراد از باورهای خرافی و میزان خرافه‌گرایی آنان بررسی کرده است.
 
این عضو دانشگاه اصفهان از گردآوری داده‌های تجربی در محدوده استان اصفهان خبر داد و گفت: هدف نهایی، رسیدن به نتایجی درباره جامعه ایرانی است؛ این‌که تعمیق روندهای مدرنیزاسیون چگونه جهان معرفتی و جهان زیست ایرانیان را تحت تأثیر قرار داده و ذهنیت آنان را دگرگون ساخته است.
 
به گفته ربیعی، کتاب حاضر در 436 صفحه در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها