چهارشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۰
نویسنده کتاب «جهاد ایالات متحده»: تروریست‌های آمریکایی شهروندان همین کشور هستند

«پیتر برگن»، که از یازده سپتامبر سال 2001 درباره عملیات‌های تروریستی تحقیق کرده است، در کتاب جدید خود تاکید کرد که گروه‌های تروریستی موسوم به جهادی‌های آمریکا شهروندان قانونی همین کشور هستند و از خارج نیامده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از نشریه «نیویورک تایمز»، «برگن» در کتاب تازه منتشر شده خود از 330 متهم بازداشت شده پس از جریان حملات تروریستی به برج‌های تجارت جهانی آمریکا در سال 2001 یاد کرده و نوشته است که از هر پنج نفر آن‌ها چهارتن شهروند رسمی آمریکا یا دارای مجوز اقامت قانونی در این کشور بوده‌اند.
 
وی در کتاب «جهاد ایالات متحده» آورده است بیشتر تروریست‌های افراطی در آمریکا جوانان پر شروشور و لاابالی نبوده‌اند و اکثرا گرایش آن‌ها به عملیات تروریستی در تجربیات تلخ زندگیشان ریشه نداشته است. برپایه تحقیقات این نویسنده، سن متوسط تروریست‌های آمریکایی حدود 29 سال بوده و بیش از یک سوم آنان ازدواج کرده و صاحب چند فرزند هستند.
 
«برگن» هم‌چنین در کتاب خود افشا کرده است که از هر 6 نفر طرف‌دار «داعش» در آمریکا بیش از یک نفر زن هستند.
 
وی می‌افزاید که جهادگران آمریکایی بیشتر از طبقه متوسط و دارای تحصیلات بالا هستند و از نظر جامعه‌شناختی شهروندان باثبات و معمولی بوده‌اند. این نویسنده از تروریست‌های آمریکایی به عنوان «آمریکایی‌های عادی» نام برده است.
 
برخی کارشناسات ادبی کتاب جدید «برگن» را کالبدشناسی تروریست‌های «وطنی» دانسته‌اند. برخی  اشخاص نام‌برده در کتاب «جهاد ایالات متحده» چهره‌های آشنایی برای عموم آمریکایی‌ها محسوب می‌شوند. افرادی مانند «تامرلان تسارنای»، بمب‌گذار مسابقات دو ماراتن در «بوستون». و برخی کم‌تر شناخته شده هستند؛ مثل «زکری جیسر» اهل «ویرجینیا که در سال 2010 به دلیل حمایت از گروهک تروریستی «الشباب» در سومالی و اعمال خشونت‌آمیز مجرم شناخته شد.
 
«برگن» تا کنون چهار کتاب منتشر کرده است. یکی از آن‌ها «طولانی‌ترین نبرد» نام دارد که نوشتاری مختصر است که در آن از منظری گسترده‌تر به وقایع 11 سپتامبر 2001، ظهور القائده و جنگ آمریکا در افغانستان و عراق نگریسته شده است. او در کتاب‌های خود منابعی را از اعضای سازمان‌های اطلاعاتی نام می‌برد.
 
این نویسنده آمریکایی از دادن اطلاعات برمبنای حدس و گمان اجتناب کرده است اما این نکته را یادآور می‌شود که بیشتر این تروریست‌ها «میل وافری به ابراز وجود و احساس تعلق» داشته‌اند. وی به گزارش تحلیلی دو پلیس «نیویورک» در سال 2007 اشاره می‌کند که گفته بودند برخی مشکلات شخصی چون از دست دادن شغل، مرگ یکی از بستگان یا تجربیات نژادپرستانه می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای جذب اعتقادات افراطی شدن.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها