جمعه ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
مهمترین رویدادهای خبری حوزه علوم اجتماعی در سال 94/ از برگزاری جشنواره کتاب و رسانه تا بیستمین سال تاسیس خانه روزنامه‌نگاران جوان

سال 1394 در حوزه علوم اجتماعی با برگزاری مراسم و نشست‌هایی چون آیین نکوداشت پیشکسوتان و پژوهشگران مطرح حوزه علوم‌اجتماعی، نشست تخصصی «زنان، کتاب، توسعه پایدار»، همایش «شریعتی و آینده علوم انسانی»، جشنواره کتاب و رسانه گذشت. پایان بخش برنامه‌های سال 94 نیز مراسم بیستمین سال تاسیس خانه روزنامه‌نگاران جوان و نیز اختتامیه چهاردهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حوزه علوم اجتماعی که شامل زیرشاخه‌هایی چون مدیریت، روانشناسی، جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی و ... است در سال 94 فراز و نشیب‌هایی داشته است. برخی حوزه‌های علوم اجتماعی در سال 94 پرخبرتر و برخی کم خبرتر بوده‌اند. اگرچه در فروردین ماه خبر چندانی در این حوزه وجود نداشت اما در سایر ماه‌ها برنامه‌های متعددی چون آیین نکوداشت پیشکسوتان و پژوهشگران مطرح حوزه علوم‌اجتماعی، اختتامیه دومین دوره مسابقه سراسری کتابخوانی «کتاب و زندگی»، نشست تخصصی «زنان، کتاب، توسعه پایدار»، همایش «شریعتی و آینده علوم انسانی»، جشنواره کتاب و رسانه و ... برگزار شد. خبرگزاری کتاب ایران طی گزارشی نگاهی به مشروح این رویدادها داشته که در ادامه می‌خوانید.

عناوین مهمترین رویدادهای اردیبهشت‌ماه

آیین نکوداشت پیشکسوتان و پژوهشگران مطرح حوزه علوم‌اجتماعی سه‌شنبه هشتم‌ اردیبهشت‌ماه به همت خانه اندیشمندان علوم‌انسانی و انجمن جامعه‌شناسی ایران در خانه اندیشمندان علوم‌انسانی برگزار شد. در این مراسم از دکتر منوچهر آشتیانی، نویسنده کتاب «درآمدی به بحران جامعه‌شناسی جهانی معاصر»، دکتر ناصر تکمیل‌همایون، نویسنده کتاب «گستره فرهنگی و مرزهای تاریخی ایران زمین»، دکتر هما زنجانی‌‌زاده،‌ نویسنده کتاب «جنبش اجتماعي زنان»، دکتر ژاله شادی‌طلب نویسنده کتاب «زن در توسعه»، دکتر ابراهیم فیوضات، نویسنده کتاب «بررسی تحولات نظام استاد - شاگردی در ایران» و دکتر فرهنگ ارشاد، نویسنده کتاب «نظریه‌بنیادی جامعه‌شناسی» تجلیل شد. 

عناوین مهمترین رویدادهای خردادماه

مراسم نکوداشت دکتر غلامعباس توسلی استاد پیشکسوت جامعه‌شناسی ایران سه‌شنبه 5 خردادماه به مناسبت زادروز هشتادسالگی وی با حضور جمعی از استادان و دانشجویان جامعه شناسی در یکی از اتاق‌های خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. سارا شریعتی در این مراسم گفت: تاریخ جامعه‌شناسی زندانی حافظه‌هاست. غلامعباس توسلی نیز در این مراسم طی سخنانی علوم اجتماعی را مثل چاقوی دولبه دانست و گفت: علوم اجتماعی هم مانند یک شمشیر برنده است و هم می‌تواند موجب پیوستگی باشد.

آیین رونمایی از کتاب «خاطرات روزنامه‌فروش 2 در 76 سال با مطبوعات» نوشته محمدابراهیم رنجبر امیری با حضور مولف اثر، غلامرضا امیرخانی، معاون کتابخانه ملی و عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کوروش نوروزمرادی، پژوهشگر تاریخ مطبوعات سه‌شنبه 19 خرداد ماه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد. غلامرضا امیرخانی، معاون کتابخانه ملی در این مراسم عنوان کرد: برخی متون تاریخی ما روایت‌های رسمی مورخان است که بیشتر به قشر فرادست جامعه پرداخته و مخاطبانش نخبگان و قشر حاکم بوده است اما این کتاب ویژگی ارزشمندی دارد و از طبقه پایین جامعه و براساس زندگی آن‌ها نوشته شده است.

عناوین مهمترین رویدادهای تیرماه

نشست خبری اختتامیه دومین دوره مسابقه سراسری کتابخوانی «کتاب و زندگی» ویژه کتاب «خانواده» عصر روز 9 تیرماه با حضور میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، سید عارف علوی، مسئول دبیرخانه این دوره مسابقات، سعید مکرمی، عضو هیات مدیره شبکه توزیع کتاب جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی (خوشه) در مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد. میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در این نشست گفت: آن روزی کتابخوانی در کشور به موفقیت رسیده و از وضع نامطلوب فعلی خارج می‌شود که آحاد جامعه به ویژه کسانی که دارای تریبون هستند خودشان را موظف بدانند که بهترین کتاب‌ها را شناسایی کرده، بخوانند و به دیگران معرفی کنند.

عناوین مهمترین رویدادهای مردادماه

آیین رونمایی از کتاب «الگوی ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران» اثر مشترک سیدرضا صالحی امیری، رئیس کتابخانه ملی و رزیتا سپهرنیا، عصر سه‌شنبه 13 مرداد، با حضور مؤلفان این اثر، علی رضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سید مجتبی حسینی، رئیس موزه و کتابخانه ملی ملک، هادی آجیلی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، محسن قدمی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، محمد سرشار، مدرس دانشگاه و جمعی از اهالی فرهنگ و اصحاب رسانه، در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی مرکزی تهران، برگزار شد. هادی آجیلی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در مراسم رونمایی از کتاب «الگوی ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران» نوشته سیدرضا صالحی امیری و رزیتا سپهرنیا گفت که در این کتاب تئوری‌های جامعه‌شناسی غربی به ویژه نظریات پیر بوردیو، جامعه‌شناس فرانسوی بومی‌سازی شده است.
 
نشست معرفي و تحليل كتاب «پداگوژی، علم و هنر ياددهی - يادگيری» دوشنبه 26 مردادماه با حضور استادان حیدر تورانی، نادر سلسبیلی، محمدرضا سركارآرانی، علی‌رضا عصاره، محمود امانی‌طهرانی، محمدرضا بهرنگی، عباس بازرگان و مترجم اثر در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. به گفته کارشناسان حاضر در این نشست، در این کتاب بر ضرورت تدوین الگویی برای علم و هنر ياددهی- يادگيری در کشور تاکید شده است. همچنین باید محیط یادگیری را سازماندهی کرده اما پیش از آن هدفی تعیین کنیم و آموزش را با فطرت پیوند دهیم.

مراسم رونمایی از کتاب «سفیر روشنگری» مجموعه رهنمودهای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره ملت قهرمان افغانستان شنبه 31 مرداد با حضور سیدابوطالب مظفری‌زاده شاعر و مدیر مؤسسه ادبی و فرهنگی درّ دری،‌ زهرا حسین‌زاده، شاعر مهاجر افغانستان، شوکت علی‌محمدی، شاعر و پژوهشگر تاریخ، حجت‌الاسلام موحد بلخی، نویسنده و فعال فرهنگی، علی مدد رضوانی، شاعر مهاجر افغانستان، بریانه یعقوبی، مدیر مجتمع رهیاب و فعال فرهنگی افغانستانی و محمدابراهیم شریعتی، مدیر انتشارات عرفان در خبرگزاری تسنیم برگزار شد. به گفته سخنرانان این نشست، مقام معظم رهبری در این کتاب با شناخت و آگاهی از افغانستان سخن گفته است. کلام ایشان در این کتاب نشان‌دهنده نگرش دولت ایران به افغانستان و نیز تعهداتی است که با خود به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران به همراه دارند.

عناوین مهمترین رویدادهای شهریورماه

وین والتر دایر  Wayne Walter Dyer نهم شهریورماه سال 94 درگذشت. وی ۱۰مه، ۱۹۴۰ در شهر دترویت از توابع ایالت میشیگان، ایالات متحده به دنیا آمد و روانکاو، نویسنده و سخنران بود. کتاب قلمرو اشتباهات شما (با عنوان "چگونه شخصیت سالم‌تر بیابیم؟" در ترجمه فارسی) در سال ۱۹۷۶ در حدود ۳۰ میلیون نسخه فروخت و جز یکی از بالاترین فروش کتاب‌ها در تاریخ شد. دایر در سال ۱۹۸۷ به عنوان بهترین سخنران ایالات متحده شناخته شد.

مراسم رونمایی از کتاب «یکی بود، یکی نبود- مرتضی پاشایی، یک تحلیل اجتماعی- ارتباطی» با حضور مهدی محسنیان‌راد، پژوهشگر ارتباطات و رسانه، مسعود کوثری، پژوهشگر ارتباطات اجتماعی و اسماعیل رمضانی نویسنده کتاب دوشنبه 9 شهریورماه در فرهنگسرای رسانه برگزار شد. محسنیان‌راد در مراسم رونمایی از کتاب «یکی بود، یکی نبود- مرتضی پاشایی، یک تحلیل اجتماعی- ارتباطی» گفت: رخ دادن پدیده مرتضی پاشایی کاملاً طبیعی بود اگرچه گفته می‌شود امر طبیعی نیست. متاسفانه ما دچار سوء‌تفاهم وحدت کلمه شده‌ایم و می‌خواهیم همه آدم‌ها را مانند شیشه‌های نوشابه یکسان درست کنیم. به گفته کوثری نیز اسطوره مرگ سیاوش درباره مرگ پاشایی موفق عمل کرد.

نشست تخصصی «زنان، کتاب، توسعه پایدار» دوشنبه (16 شهریورماه) با حضور علی ربیعی، وزیر رفاه، کار و تعاون اجتماعی، سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع کثیری از مدیران و ناشران زن در مجتمع فرهنگی تلاش برگزار شد. وزیر رفاه، کار و تعاون اجتماعی، رشد و توسعه کشور را در گرو ترویج کتابخوانی دانست و گفت: کتاب جیبی و ارزان باید دوباره احیا شود. کتاب باید ارزان باشد تا بتواند به سبد خانواده راه پیدا کند. سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز از وضعیت نامناسب سرانه مطالعه در کشور و کتابخانه‌ها انتقاد کرد و راهکار را در افزایش مصرف فرهنگی کشور و توسعه فرهنگی دانست.

پنجاه و دومین نشست خانه نقد کتاب به بررسی «فرهنگنامه زنان ایران و جهان» اختصاص داشت. در این نشست که چهارشنبه 25 شهریورماه در سرای اهل قلم برگزار شد، نوش‌آفرین انصاری (عضو شورای کتاب کودک و استاد کتابداری دانشگاه تهران)، کامران فانی(کتابدار، مترجم و نسخه‌پژوه)، بهار رهادوست(پژوهشگر)، ابراهیم افشار(روزنامه‌نگار)، داریوش مطلبی(استادیار دانشگاه آزاد اسلامی) و مهناز مقدسی (سرویراستار علمی فرهنگنامه) سخنرانی کردند. داریوش مطلبی دبیری این نشست را نیز به عهده داشت. نوش‌آفرین انصاری در نقد و بررسی «فرهنگنامه زنان ایران و جهان» گفت: فرهنگنامه، بستر گفت‌وگوی تمدن‌هاست و بردن متن به اجتماع باعث می‌شود تا اثر با مخاطب حرف بزند. اگر پشت‌پرده دانشنامه‌نویسی تالیف شود، شاید پشت صحنه تدوین یک اثر خواندتی‌تر از خود اثر شود. عمومی کردن پشت‌صحنه‌های آثار دانشنامه بسیار مهم است.

عناوین مهمترین رویدادهای مهرماه

آیین نامگذاری خیابان دکتر علی‌اکبر فرهنگی چهره ماندگار مدیریت و پدر مدیریت رسانه ایران دوشنبه (20 مهر 1394) در ضلع شرقی دانشگاه تهران برگزار شد. احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در آیین نامگذاری خیابان دکتر علی‌اکبر فرهنگی عنوان کرد: مدنیت و شهریت از آدم‌های شهر سرمنشأ می‌گیرد، وقتی دکتر فرهنگی‌ها نباشند شهرِ مهربان و نقطه وصل عواطف و احساساتی هم وجود ندارد.

نشست رونمایی کتاب «100 اعلان و اعلامیه» تدوین ناصرالدین حسن‌زاده با سخنرانی سید فرید قاسمی (مدیر مرکز کتاب‌پژوهی)، محسن میرزایی (تاریخ‌نگار)، دکتر علی ططری (مدیر مرکز اسناد کتابخانه و موزه مجلس شورای اسلامی) جمعه 24 مهرماه در انتشارات ایده برگزار شد. سید فرید قاسمی، مدیر مرکز کتاب‌پژوهی در رونمایی از کتاب «100 اعلان و اعلامیه» گفت: با وجود این‌که مولف تک تک این اعلان و اعلامیه‌ها را با عشق در این اثر گنجانده، اما ای‌کاش در این تلاش خودجوش به محتوا‌محوری هم‌پای شکل‌سالاری اهمیت داده می‌شد.

عناوین مهمترین رویدادهای آبان ماه

مراسم نخستین دوره کتاب سال اعضای هیأت علمی دانشگاه­‌های سراسر کشور (نشان دهخدا) در حوزه علوم انسانی سه‌شنبه 26 آبان با حضور علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رضا صالحی امیری، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، مسعود کوثری، مسئول انتشارات علمی‌فرهنگی، دکتر امید، رئیس هیات مدیره انتشارات علمی، فرهنگی و شماری دیگر از چهره‌های فرهنگی در سالن ابوریحان دانشگاه علوم اجتماعی تهران برگزار و از نویسندگان قدردانی شد.

مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره کتاب و رسانه عصر سه‌شنبه 26 آبان‌ماه با حضور سیدعباس صالحی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی‌جلیسه مدیرعامل خانه کتاب، سیدفرید قاسمی مدیر کتاب‌پژوهی خانه‌کتاب، فریدون صدیقی، هرمز همایون‌پور و جمعی از استادان و فعالان حوزه رسانه در سالن آمفی‌تئاتر فرهنگسرای شفق برگزار شد. مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب در چهاردهمین جشنواره کتاب و رسانه گفت: امروزه کتاب بیش از هر عرصه دیگری نیازمند ذهن پرسشگر است و خبرنگاران حوزه کتاب باید این تفاوت را نسبت به گذشته درک کنند. ما نباید با مقوله کتاب گذرا برخورد کنیم چرا که امروزه حجم زیادی از داده‌های مرتبط با کتاب تولید و منتشر می‌شود اما تحلیل و نقد جایگاه وافی ندارد.
 
عناوین مهمترین رویدادهای آذرماه

همایش «شریعتی و آینده علوم انسانی» دوشنبه 23 آذرماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. سارا شریعتی در همایش «شریعتی و آینده علوم انسانی» گفت: «بین شریعتی شفاهی و کتبی تفاوت وجود دارد. شریعتی شفاهی کسی است که در کنفرانس‌های حسینیه ارشاد سخنرانی می‌کند اما شریعتی کتبی را می‌توان از آثار اتوبیوگرافیک آن شناخت.» احسان شریعتی نیز گفت: شریعتی با بازخوانی تاریخ تمدن‌ها زمینه‌ساز درک تاریخی تازه‌ای در تاریخ «مطالعات پسااستعماری» شد.

بزرگداشت هفته پژوهش یکشنبه 29 آذرماه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد. علی جنتی وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به شرایطی که پس از تصویب برجام بر کشور حاکم شد، گفت: زنجیرهایی که طی دوازده سال گذشته به دست و پای ملت ایران بسته بودند و می‌رفت که به گونه‌ای موجب تشدید تحریم‌ها شود و زندگی مردم را فلج کند با درایت دولت تدبیر و امید و هیات دیپلماتیک ایران به نتیجه رسید. همچنین 6 قطع‌نامه‌ای که علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شده و به فصل هفتم رسیده بود برداشته شد و این یکی از تاریخی‌ترین کارهایی است که در دنیا انجام شده و تمامی سران کشورهایی که اخیراً با رئیس جمهوری دیدار داشتند بر بزرگی این کار صحه گذاشتند.

عناوین مهمترین رویدادهای دی‌ماه

مراسم بزرگداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دوشنبه 21 دی‌ماه در محل این پژوهشگاه برگزار شد. محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با انتقاد از سهم کم علوم انسانی در تولید علم جهانی گفت: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی باید رسالت خود را بر تولید و عرضه آثار ارزشمند بومی و تربیت محققان با تکیه بر میراث اسلامی و ایرانی قرار دهد.

عناوین مهمترین رویدادهای بهمن‌ماه

دومین همایش اعتدال با محوریت «زنان، اعتدال و توسعه» یکشنبه (18 بهمن‌ماه) با حضور دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، شهین‌دخت ملاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و جمعی از استادان و فعالان حوزه زنان در سالن اجلاس سران برگزار شد. دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در دومین همایش «اعتدال با محوریت زنان، اعتدال و توسعه» با بیان اینکه تفکرات فمینیستی را قبول نداریم اما تحجر را هم نمی‌پذیریم، گفت: هرچه فقه، اصول، تفسیر و سیره ائمه را مطالعه کردیم جایی ندیدیم که گفته باشد زن با حصر در خانه برای همیشه بماند اگر شما یک کتاب قدیمی در این باره خواندید به ما هم نشان بدهید.

شایستگان تقدیر
مراسم اختتامیه سی‌و‌سومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست‌و‌سومین دوره جایزه جهانی کتاب سال 18 بهمن‌ماه با حضور دکترحسن روحانی، ریاست جمهوری اسلامی ایران، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، سیدرضا صالحی‌امیری، مشاور رئیس جمهوری و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمدعلی مهدوی راد، دبیر علمی جایزه کتاب سال، محسن جوادی، دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال و جمع کثیری از مدیران فرهنگی و اهالی قلم در تالار وحدت تهران برگزار شد. نفرات شایسته تقدیر سی‌وسومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در رشته‌های علوم اجتماعی، علوم سیاسی و حقوق به شرح زیر معرفی شدند: 

علوم اجتماعي شاخه جامعه­‌شناسي
تحليل نظری و تطبيقی در جامعه‌شناسی، تاليف مسعود چلبی، تهران: نشر نی، 1393، 352.
 
علوم سياسی
حكمت، معرفت و سياست در ايران: انديشه سياسی عرفانی در ايران، از مكتب اصفهان تا حكمای الهی معاصر، تأليف مهدی فدايی مهربانی، تهران: نشر نی، 1393، 552 ص.
 
حقوق
حقوق تعهدات، تالیف ابراهیم شعاریان و ابراهیم ترابی، تهران: انتشارات موسسه مطالعات و پژوهش‌­های حقوقی شهر دانش، 1393، 1010 ص.

عناوین مهمترین رویدادهای اسفندماه

مراسم بیستمین سال تاسیس خانه روزنامه‌نگاران جوان به همراه بزرگداشت علی اکبر اشعری شنبه یکم اسفند با حضور جمعی از اصحاب مطبوعات در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد. حجت‌الاسلام محمدرضا زائری در بیستمین سال تاسیس خانه روزنامه‌نگاران جوان گفت: اشعری را می‌توانم در یک کلمه جامع توصیف کنم و آن معلم بودن او با تمام بار ارزشمند و متعالی است که این کلمه در خود دارد.» اشعری نیز اظهار کرد: تعطیلی خانه در سال 84 درسی برای ما بود تا به این بیندیشیم که چگونه کار کنیم تا فرهنگ در زندان سیاست گرفتار نشود و با تغییر دولت‌ها و مسئولان سیاسی کارها ابتر نماند.

اختتامیه چهاردهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال شنبه 15 اسفند با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدرضا جوادی‌یگانه، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و جمعی از استادان و صاحبنظران حوزه فرهنگ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
 
در بخش مطالعات دینی فرهنگ، کتاب «درآمدی بر سبک بندگی؛ اعتدال عبادی در سیره معصومان» نوشته کاظم دلیری رتبه نخست، کتاب «نظریه‌های فرهنگی استاد مطهری» نوشته مهدی جمشیدی رتبه دوم و کتاب‌های «فلسفه خرافات» نوشته یحیی یثربی و «تعامل شیعیان امامیه با دیگر مسلمانان در سه قرن اول هجری» نوشته سیدعبدالله حسینی به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند.

همچنین در این بخش کتاب «مناسبات اهل بیت با ایرانیان» نوشته سید محمود سامانی و رساله دکتری میثم فرخی با عنوان «الگوی مطلوب سیاستگذاری فرهنگی در مسجد» شایسته تقدیر شناخته شد. طرح پژوهشی روح‌الله حاج‌اسماعیلی با عنوان «حقیقت صوت غنایی در فقه و لغت» در این بخش شایسته چاپ اعلام شد.
 
در بخش مطالعات راهبردی فرهنگ، طرح پژوهشی «بومی سرودهای ایران» به کوشش حسن ذوالفقاری رتبه نخست را کسب کرد. طرح پژوهشی «بررسی الگوهای مصرف فرهنگی دانشجویی و نسبت آن با نحوه شکل‌گیری هویت اجتماعی» به کوشش محمد رضایی و رساله دکتری آرمین امیر با عنوان «تبارشناسی متون منش ملی ایرانیان» رتبه دوم را به خود اختصاص دادند.

کتاب «چشم‌اندازی به تحولات ادبی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه شعر و داستان» نوشته بهجت‌السادات حجازی و کتاب «تمدن ایرانی اسلامی از افول تا احیاء» نوشته شعیب بهمن به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند. در این بخش رساله دکتری سیدقاسم حسنی با عنوان «بررسی چگونگی و فرایند تبدیل امر ایلی به امر قومی در ایران» شایسته چاپ شناخته شد.
 
در بخش برگزیدگان هنر نیز کتاب «شهر زیبا؛ مبانی، عوامل و معیارها» نوشته محمد نقی‌زاده حائز رتبه نخست شد. رساله دکتری فهمیه زارع‌زاده با عنوان «راهبردهای بیان هنری در مناسبات فرهنگی بین‌الملل جمهوری اسلامی ایران رتبه دوم را کسب کرد و رساله دکتری رضا صمیم با عنوان «برساخت سوژه و تولید و مصرف موسیقی مردم‌پسند» و طرح پژوهشی «سنخ‌شناسی مخاطب‌های تئاتر در ایران: مطالعه سبک زندگی و انتخاب‌های ذوقی تماشاگران تئاتر در تهران» به کوشش اعظم راودراد به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند.

در این بخش کتاب «طراحی لباس؛ تاثیر و تدابیر خطی» نوشته محبوبه الهی و کتاب «سبک‌شناسی خوشنویسی قاجار» نوشته علیرضا هاشمی‌نژاد شایسته تقدیر شناخته شدند. رساله دکتری منوچهر معظمی با عنوان «تعامل فرهنگ و معماری؛ تبیین مولفه‌های فرهنگی موثر بر معماری ایران دوره معاصر» نیز در این بخش شایسته چاپ شناخته شد.
 
در بخش ارتباطات نیز کتاب «سینمای ملی و جهانی شدن» نوشته شهاب اسفندیاری، رساله دکتری محمد فتحی‌نیا با عنوان «فرهنگ تلویزیونی و زندگی روزمره جوانان در روایت و مصرف سریال‌های پربیننده تلویزیونی» و کتاب «مطالعات دوفضایی شدن بازی‌های رایانه‌ای؛ رویکرد ارزشی بومی به بازی‌ها» نوشته سعیدرضا عاملی به ترتیب رتبه‌های نخست تا سوم را کسب کردند.

در این بخش رساله دکتری سیدمجید امامی با عنوان «طراحی نظریه سیاستی فرهنگ و ارتباطات جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» و طرح پژوهشی «اینترنت، جهانی شدن و هویت فرهنگی جوانان در ایران» به کوشش اسدالله بابایی‌فرد و باقر ساروخانی شایسته تقدیر شناخته شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها