پنجشنبه ۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
ضیاء شهابی: «نوشته بر دریا» کتاب پیشنهادی‌ام برای مطالعه است/ اثری خوش‌خوان براساس «تذکره‌الاولیا»ی عطار

«نوشته بر دریا، از میراث عرفانی ابوالحسن خرقانی» عنوان کتابی است که پرویز ضیاء شهابی، هایدگر‌پژوه پیشکسوت آن را در سال 1394 خوانده است. وی می‌گوید: این اثر محمدرضا شفیعی‌کدکنی را اثری خوش‌خوان دریافتم که براساس «تذکره الاولیاء» عطار نوشته شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور رونق بخشيدن به بازار كتاب و ترويج كتابخوانی، همزمان با آغاز سال نو تسهيلاتی را در قالب يارانه خرید كتاب از طريق كتابفروشی‌های سراسر كشور، مستقیما به خریداران کتاب پرداخت می‌کند.
 
در اين طرح، كتابفروشي‌هایی كه شرايط لازم را دارا باشند، پس از ثبت نام در سایت موسسه خانه کتاب می‌توانند كتاب‌های خود را که با شرايط تعيين شده در اين طرح مطابقت داشته باشند با 20 درصد تخفيف به خريداران بفروشند. موسسه خانه كتاب به نمايندگی از طرف معاونت امور فرهنگی مبلغ تخفيف را به كتابفروشان پرداخت خواهد كرد. به این بهانه با
استاد پرویز ضیاء شهابی، هایدگر‌پژوه پیشکسوت و استاد بازنشسته دانشگاه فردوسی مشهد گفت‌وگو کرده‌ایم و دیدگاه‌هایش را درباره کتاب پیشنهادی‌اش برای نوروز جویا شده‌ایم.

پرویز ضیاء شهابی، هایدگر‌پژوه پیشکسوت و استاد بازنشسته دانشگاه فردوسی مشهد در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایبنا اظهار کرد: بیشتر کتاب‌هایی که مطالعه می‌کنم به زبان آلمانی است که از آن میان می‌توانم به آثار هگل، کانت و هایدگر اشاره کنم اما از میان کتاب‌های فارسی اثری از دکتر محمدرضا شفیعی ‌کدکنی با عنوان «نوشته بر دریا؛ از میراث معنوی ابوالحسن خرقانی» را که نشر سخن عهده‌دار نشر آن بود مطالعه کردم.
 
مترجم کتاب «فلسفه هنر به نزد هایدگر» درباره محتوای کتاب «نوشته بر دریا؛ از میراث عرفانی ابوالحسن خرقانی» اظهار کرد: این کتاب براساس «تذکره‌الاولیا» عطار نوشته شده و از چندین بخش، تشکیل شده است. پس از مقدمه‌ای درباره‌ زندگی، احوال و مقامات شیخ ابوالحسن خرقانی، بحثی گسترده درباره‌ زبان ویژه‌ او که به لهجه‌ «خرقان» و ناحیه‌ «قومس» بوده در کتاب گنجانده شده است. پنج نوع متن کهن درباره‌ او در این کتاب، گردآوری شده و همچنین دو روایت کاملا متفاوت از «تذکره‌الاولیاء» نیز در این کتاب به چشم می‌خورد.
 
ضیاء شهابی ادامه داد:‌ این دو روایت رساله‌ای با عنوان «ذکر قطب‌السالکین» و منتخب «نورالعلوم»، منسوب به خرقانی است. در پایان آن‌چه به‌صورت پراکنده در متون فارسی و عربی درباره‌ ابوالحسن خرقانی وجود داشته و تا قرن نهم شناخته شده است که در حدود 34 متن است نیز در این کتاب پیش‌روی خوانندگان قرار گرفته است.
 
این شایسته تقدیر سی و دومین جایزه کتاب سال درباره سیر مطالعاتی خود در سال جدید نیز گفت: همان‌طور که می‌دانید آثار هایدگر را در راس امور مطالعاتی خودم قرار می‌دهم و قصد دارم ادامه کتاب «دفترهای سیاه» مارتین هایدگر را به زبان اصلی بخوانم. این کتاب از جمله کتاب‌های بالینی است که مدام می‌توان آن را مطالعه کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها