گزارش ایبنا از اختتامیه چهاردهمین پژوهش فرهنگی سال/1
جنتی: مطالعاتمان را بر اقتصاد فرهنگ متمرکز کنیم/ فرهنگ میتواند سهم قابلتوجهی در اقتصاد داشته باشد
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تحقیقات بیشتر در حوزه اقتصاد فرهنگ گفت: در حوزههای مطالعاتی باید بر اقتصاد فرهنگ متمرکز شویم تا آنچه در ذهن سیاستمداران، دولتمردان و اقتصاددانان درباره اینکه فرهنگ نمیتواند سهمی در اقتصاد داشته باشد، تغییر ایجاد کنیم.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ارایه تقسیمبندی از فرهنگ گفت: فرهنگ تقسیمات مختلفی دارد که هر یک از آنها ویژگیهای خاص خود را دارد اگر بخواهیم تعریف جامعی از فرهنگ داشته باشیم مولفههایی چون ادبیات، هنر، موسیقی و معماری در آن میگنجد و حوزههایی مانند زیباشناختی، میراث فرهنگی و... را شامل میشود.
وی ادامه داد: حال اگر بخواهیم فراتر از این به فرهنگ نگاه کنیم فرهنگ را میتوان مجموعهای از رفتارها، هنجارها و عملکردها به صورت فردی و نهادی دانست. جشنواره پژوهشهای فرهنگی که امسال چهاردهمین دوره آن برگزار میشود یکی از دیرینهترین جشنوارههای فرهنگی کشور است و تلاش دارد تا پژوهشهای پراکندهای که در این حوزه در سراسر کشور صورت میگیرد به صورت فرایندی مورد بررسی قرار دهد و آنها را جمعآوری کند.
جنتی با بیان اینکه میتوانیم از نتایج تحقیقات و پژوهشها در کارهایمان استفاده کنیم، افزود: در سال جاری در شورای فرهنگ عمومی بحث تحکیم خانواده را در دستور کار قرار دادیم و از همه کسانی که در این حوزه پژوهشها و مطالعاتی داشتهاند دعوت کردیم تا در این جلسهها شرکت کنند و البته نتایج مباحث در قالب کتاب منتشر خواهد شد تا مورد استفاده محققان و پژوهشگران و نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیتهای مطلوب وزارت کشور در حوزه آسیبهای اجتماعی یادآور شد: پژوهشهای مختلفی در سراسر کشور انجام میشود که چنانچه پیگیری و هماهنگی صورت گیرد میتواند به رفع ناهنجاریها و کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه کمک کند.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش از دریافت 70 اثر به چهاردهمین جشنواره پژوهشهای فرهنگی سال خبر داد و گفت: در این دوره آثار ممتازی به دبیرخانه ارسال شده و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات کوشیده تا با همکاری با دانشگاهها و استادان بتوانید از ماحصل زحمات صورت گرفته استفاده کنید.
جنتی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر تحقیقات بیشتر در حوزه اقتصاد فرهنگ اظهار کرد: در حوزههای مطالعاتی باید روی اقتصاد فرهنگ متمرکز شویم تا آنچه که در ذهن سیاستمداران، دولتمداران و اقتصاددانان درباره اینکه فرهنگ نمیتواند سهمی در اقتصاد داشته باشد تغییر ایجاد کنیم.
به گفته وی به تدریج بحث اقتصاد خلاق در سالهای اخیر در جامعه مطرح شده و در همین راستا نیز نشریه اقتصاد خلاق منتشر شده و در جلسهها هیات دولت نیز تلاشهایی صورت گرفته تا اثبات شود فرهنگ هم میتواند سهم قابل توجهی در تولید ناخالص ملی و اقتصاد داشته باشد.
جنتی در ادامه با بیان اینکه نهادهایی زیر نظر نهاد ریاست جمهوری تحت عنوان اقتصاد خلاق تشکیل شده گفت: در این دوره نگرش جدیدی بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیدا شده تا افراد فارغ از درگیریها و محدودیتهای گذشته بتوانند آثار و نظرات خود را منتشر کنند مگر اینکه ممنوعیت قانونی وجود داشته باشد، بنابراین هرکس سخنی داشته باشد و بخواهد آن را در قالب کتاب یا مقاله پژوهشی منتشر کند سعی میکنیم محدودیتی برایش ایجاد نکنیم و کمک کنیم تا این پژوهشها به جامعه عرضه شود چون توسعه فرهنگی کشور بر پایه این تحقیقات و مبادلات میتواند صورت بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به محدودیتهایی که مانع نظریهپردازی در حوزههای فقهی میشود، گفت: باید کوشش کنیم افراد برای بیان نظرات خود آزاد باشند و بتوانند اندیشههای خود را به دیگران منتقل کنند.
نظر شما