از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
نشست «روش شناسی نائینی به مثابه تولید اندیشه» برگزار میشود
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشست «روششناسی نائینی به مثابه الگوی تولید اندیشه» را برگزار میکند. در این نشست فرآیند تاثیرگذاری تفکر میرزا محمدحسین نائینی در تولید اندیشه بررسی میشود.
وی اظهار کرد: در این نشست قصد دارم بیشتر بر مبنای کار و تحقیق نائینی تمرکز کرده و بحث روششناسی وی بهعنوان یکی از متفکران تاثیرگذار را بررسی کنم.
حسنیفر با تاکید بر اینکه قصد بررسی دیدگاههای شخصی میرزا محمدحسین نائینی درباره عدالت و آزادی را ندارد، گفت: در این نشست به رویکرد تاریخی و زندگی نائینی در زمان خود وی نیز نمیپردازم بلکه تنها هدفم کالبدشکافی وی با مسائل معاصر و همروزگارش است که میتواند در تولید اندیشه در ایران موثر باشد.
بنا به اعلام حسنیفر، دفتر کرسیهای نقد، نظریهپردازی و آزاداندیشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، عهدهدار برگزاری نشست «روششناسی نائینی به مثابه الگوی تولید اندیشه» بهعنوان چهارمین کرسی ترویجی با رویکرد «عرضه و نقد ایده علمی» است.
میرزا محمدحسین نائینی تحصیلات ابتدایی را در نائین گذراند. در ۱۷ سالگی به اصفهان رفت و علاوه بر فقه، اصول فقه، کلام و حکمت در ادبیات فارسی، عربی و ریاضی نیز دانش آموخت. وی در اصفهان از محضر محمد باقر نجفی بهره برد. در این حوزه با تلاش و پیگیری، دانشهای مقدماتی را با دقت هر چه تمامتر به پایان برد. علم اصول را از حوزه درس ابوالمعالی کرباسی، مدرس توانای اصول و فلسفه و کلام را از محضر بزرگان دانش حکمت و معقول هم چون میرزا جهانگیرخان قشقائی، شیخ محمدحسن هزارجریبی و شیخ محمدتقی نجفی اصفهانی، معروف به آقا نجفی اصفهانی، و فقه را نزد شیخ محمدباقر نجفی اصفهانی فرا گرفت.
نشست «روش شناسی نائینی به مثابه الگوی تولید اندیشه» با حضور عبدالرحمن حسنیفر، محمدرضا احمدیطباطبایی و علیرضا ملاییتوانی سهشنبه ۱۷ فرودین ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در سالن اندیشه واقع در بزرگراه کردستان نبش خیابان ۶۴ غربی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
نظر شما