طنزبازی نوروزی با طنازان
عالمی: طنزپردازان بار زیادی از دوش دولت برداشتهاند/ ستونهای مطبوعاتیام بازخورد عمومی ندارد
پوریا عالمی، روزنامهنگار و طنزپرداز مطرح کشورمان ضمن تبریک سال نو گفت: ستونهای طنزی که طی سالیان گذشته ایجاد شده، بار زیادی از دوش دولت برداشته است چراکه طنزپردازان در این ستونها، نگاه انتقادی را از دولت برمیدارند و درحوزه دیگری متمرکز میشوند.
وی ادامه داد: اخبار سیاسی بیشترین اخباری است که بین مردم رد و بدل میشود، به همین دلیل تا زمانی که چرخه اصلاحطلب و اصولگرا وجود دارد، طنز نیز به قدرت به کار خود ادامه میدهد چراکه در تقابل شخصیتهای این دو جناح، صحبتهایی مطرح میشود که تبدیل این صحبتها به زبان طنز برای مردم جذابیت ایجاد میکند.
این طنزپرداز با اشاره به نقش ستونهای طنز در بیان مشکلات اجتماعی گفت: ستونهای طنزی که طی سالیان گذشته ایجادشده، بار زیادی را از روی دوش دولت برداشته است چراکه طنزپردازان در این ستونها، نگاه انتقادی را از دولت برمیدارند و در حوزه دیگری متمرکز میشوند.
وی افزود: بازار طنز همیشه داغ است، در حال حاضر رسانههای اصلاحطلب در مجلس به دنبال سوژههای خود میگردند و رسانههای اصولگرا از دولت مینویسند و این روند با تغییر دولت تغییر میکند. البته این مربوط به این چند سال نیست و تا بوده، همین بوده است!
عالمی با توضیح ظرفیتهای حوزه طنز اظهار کرد: خوشبختانه در طنز مطبوعاتی ظرفیتهای فراوانی وجود دارد اما به دلیل اینکه روی شخصیتها متمرکز میشویم، طنز سطحی، در حد شوخی مطرح میشود. البته اینگونه استفادهها ایرادی ندارد اما به نظرم تا زمانی که تعداد رسانهها محدود است باید از این فضا برای نقد استفاده کرد چراکه فکاهی دردی از جامعه دوا نمیکند و طنز باید با پیشنهاد و نقد همراه باشد.
وی ادامه داد: طنزپرداز باید بداند که برای کدام هدف مینویسد. آیا هدف از نوشتن صرفا خنداندن مردم است یا میخواهد به وسیله نوشتن یکی از دردهای جامعه را مطرح کند. خوشبختانه در جامعه ۸۰ میلیونی ایرانی، برای هر دیدگاهی مخاطبانی وجود دارد، به همین دلیل طنزپرداز در هر سطحی که فعالیت میکند، باید مخاطبان نوشتههایش را پیدا کند.
این روزنامهنگار با اشاره به تفاوت مخاطبان هر رسانه با رسانه دیگر گفت: معمولا ستونهایی که به طنز فکاهی میپردازند مشتری بیشتر و ستونهایی که به معضل جامعه میپردازند، جامعه هدف کمتری دارند. این طبیعی است چراکه مخاطب این ستونها اهل قلم هستند.
وی ادامه داد: شاید خود من هم این مشکل را دارم و ستونهایم از بازخورد عمومی مناسبی برخوردار نیستند اما از این موضوع ناراحت نیستم چراکه جامعه هدف نوشتههایم مشخص است.
عالمی در تشریح نوشتههایش اظهار کرد: قبول دارم که درگذشته بامزهتر و عامهپسندتر مینوشتم اما شرایط فعالیت در روزنامه شرق و مخاطبان خاص آن باعث شده تا کارم کمی سختتر شود چراکه باید استانداردتر بنویسم و نکات زیادی را درنظر بگیرم.
وی گفت: گاهی نیاز است که از فکاهی و خنداندن فاصله بگیریم و به نقد جامعه بپردازیم چراکه باید به رسالت فرهنگی خود نیز توجه داشته باشیم. در پایان امیدوارم سال 95 سال خوب و شادی برای همه ملت ایران باشد.
پوریاعالمی، نویسنده، طنزپرداز و روزنامهنگار مطرح کشورمان در اسفندماه سال ۱۳۶۱ در تهران متولد شد. وی فعالیت مطبوعاتی خود را از سال ۱۳۷۸و با روزنامه نوروز، روزنامه همشهری و مجله گلآقا آغاز کرد. ستونهای «فال قهوه» و «مادر رجب» در روزنامه اعتماد ملی، ستون «کاناپه» در روزنامه اعتماد، ستون «نشر اکاذیب» در روزنامه قانون، ستون «از هر نظر بیضرر» و ستون «آمبولانسچی»در روزنامه شرق و داستانهای طنز «آسانسورچی» در مجله چلچراغ، از ستونهای پرخواننده او بوده است. وی در حال حاضر ستون روزانه آچارکشی را در روزنامه شرق مینویسد. بیضرر از هر نظر، کاریکاتور گلآقا، تفنگ بازی، دخترها به راحتی نمیتوانند درکش کنند، فال قهوه، پنجره زودتر میمیرد، نیمساعت قبل از ساعت هفت،کتاب غم، آدمهای عوضی و آسانسورچی عنوان برخی از کتابهای اوست.
نظر شما