گفتوگو با مدیر اجرایی هجدهمین همایش کتاب سال حوزه
حجتالاسلام نیکبخت: جهتدهی پژوهشهای حوزوی به سمت نیازهای پژوهشی جامعه از اهداف برگزاری همایش کتاب سال حوزه است
حجتالاسلام والمسلمین مهدی نیکبخت، مدیر اجرایی هجدهمین همایش کتاب سال حوزه، تشویق و حمایت از نویسندگان برتر، ترویج فرهنگ پژوهش و جهتدهی پژوهشهای حوزوی به سمت نیازهای پژوهشی جامعه را از مهمترین اهداف برگزاری کتاب سال حوزه برشمرد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی نیکبخت، در حاشیه این بازدید با حضور در اتاق گفتوگوی ایبنا درباره کیفیت برگزاری این همایش کتاب سال حوزه اظهار کرد: همایش کتاب سال حوزه، به همت معاونت پژوهشی حوزههای علمیه کشور برگزار میشود و تاکنون 17 دوره از آن برگزار شده و توانسته آثار برتر و صاحبان آثار برتر را به جامعه علمی کشور معرفی کند.
مدیر اجرایی هجدهمین همایش کتاب سال حوزه ادامه داد: فراخوان هجدهمین دوره از این همایش سهشنبه 31 فروردین اعلام و آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه همایش 31 خرداد 95 تعیین شده است. آیین اختتامیه هجدهمین دوره این همایش نیز دهه اول بهمنماه سالجاری در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.
نیکبخت گفت: مانند سالهای گذشته اندیشمندان، فرهیختگان، فضلا و طلاب صاحب اثر حوزههای علمیه، با ارسال کتاب و پایاننامههای سطح چهار خود میتوانند در این همایش شرکت کنند. شرکتکنندگان در این همایش میتوانند طلاب، استادان، فضلای ایرانی و غیرایرانی حوزههای علمیه برادران و خواهران سراسر کشور باشند.
مدیر اجرایی هجدهمین همایش کتاب سال حوزه درباره شرایط و ضوابط همایش افزود: حوزوی بودن پديدآورندگان آثار، تنها شرط نویسندگان برای شرکت در همایش است. همچنین کتابهایی که چاپ نخست آنها در سال 1394 شمسی، 1436 قمری یا 2015 میلادی باشد و پایاننامههای سطح 4 که در سال 1394 دفاع شده باشد، از جمله شرایط مربوط به آثار است. محدودیتی در تعداد آثار ارسالی وجود ندارد و آثاری که بهصورت گروهی نگارش شده نیز پذیرفته میشوند.
وی درباره اهداف برگزاری همایش کتاب سال حوزه اظهار کرد: شناسایی کتابها و نویسندگان برتر حوزههای علمیه کشور، تشویق و حمایت از نویسندگان برتر، ترویج فرهنگ پژوهش و جهتدهی پژوهشهای حوزوی به سمت نیازهای پژوهشی جامعه، اهداف کلی برگزاری همایش کتاب سال حوزه هستند.
نیکبخت ادامه داد: سال گذشته و امسال کتاب سال حوزه روی وضعیتشناسی آثار حوزویان که به دبیرخانه همایش ارسال شده، تمرکز داشته است. پیش از این کتاب «وضعیتشناسی کتاب حوزه» مربوط به آثار سالهای 82 تا 89 منتشر شده است. سال گذشته وضعیتشناسی کتاب حوزه، درباره 6 گروه از گروههای علمی همایش بود که نگاهی به آثار سال 93 حوزویان که نخستین بار به چاپ رسانده بودند داشت و در ویژهنامه همایش نیز منتشر شد. در هجدهمین دوره نیز این وضعیتشناسی درباره همه 16 گروه همایش صورت خواهد گرفت.
مدیر اجرایی هجدهمین همایش کتاب سال حوزه، درباره آثار غیرایرانی این همایش گفت: هرسال یک یا دو نفر از پژوهشگران خارجی در این همایش مورد تجلیل واقع میشوند که سال گذشته نیز پژوهشگری از کشور ژاپن بهعنوان برگزیده معرفی و تجلیل شد.
وی در ادامه درباره نخستین جشنواره مقالات نشریات علمی حوزه عنوان کرد: براساس تصویب شورای سیاستگذاری کتاب سال حوزه متشکل از آیتالله حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه کل کشور و رئیس این شورا، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی عماد، نایب رئیس شورا، حجتالاسلام والمسلمین مهدی حقی، مدیرکل دفتر مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر حصاری، معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران، حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دکتر محمدجواد صاحبی، نماینده انجمنهای علمی حوزه و حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی، عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و یکی از پژوهشگران برتر حوزه، در سال 95 نخستین «جشنواره مقالات نشریات علمی حوزه» در آئینی جداگانه برگزار و از برگزیدگان تجلیل خواهد شد.
به گفته مدیر اجرایی هجدهمین همایش کتاب سال حوزه، آییننامههای اجرایی و علمی مربوط به جشنواره مقالات پیشنویس شده و در حال حاضر مراحل تصویب را میگذراند تا در سال جاری به اجرا درآید.
نظر شما