نگاهی به نمایشگاههای بزرگ دنیا/4
نمایشگاه بینالمللی «تورین» و «بلونیا»/ ضیافتهایی برای بزرگسالان و کودکان
سالانه نمایشگاههای معتبری در زمینه کتاب در سرتاسر جهان برگزار میشود. همزمان با نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بر آن شدیم نگاهی کوتاه به این نمایشگاهها داشته باشیم. نمایشگاه کتاب «تورین» به عنوان مهمترین نمایشگاه کشور «ایتالیا» و «بلونیا» به عنوان نمایشگاه بینالمللی کتاب کودک، چهارم و پنجمین نمایشگاههایی هستند که سراغ آن رفتهایم.
این نمایشگاه در سال 1988 توسط «گایدو آکارنرو»، کارآفرین و «آنجلو پزانا»، فروشنده کتاب افتتاح و مراسم گشایش آن در تاریخ 18 می سال 1988 در خانه teatro Regio برگزار شد.
از سال 1999 تا 2009 به دلیل موافقت نکردن صاحب این فروشگاه با اسم این نمایشگاه نام آن تغییر یافت اما از سال 2012 بار دیگر نام قبلی خود را بر سر در نمایشگاه به کار گرفت.
نمایشگاه بینالمللی «تورین» نیز مانند دیگر نمایشگاههای بزرگ چون «فرانکفورت» هر سال میزبان یک مهمان افتخاری است. چین در سال 2014، آلمان در سال 2015، و کشورهای عربی در سال 2016 از جمله مهمانان افتخاری این نمایشگاه تا کنون بودهاند.
نمایشگاه دیگر کشور «ایتالیا» در شهر «بلونیا» برگزار میشود و نمایشگاه تخصصی کتاب کودک در جهان است.
از سال 1963 تاکنون این نمایشگاه سالیانه و برای چهار روز در ماه مارس یا آوریل در شهر «بولونیا» برگزار میشود. این نمایشگاه محل جلسات بسیاری از افراد شاغل در حوزه کودکان است که در حرفه خلق و نشر کتاب کودکان فعالیت میکنند. نمایشگاه «بلونیا» برای خرید حق خرید و فروش ترجمه و تبدیل آثار به نسخه سینمایی یا انیمیشن در دنیا معروف است. در این نمایشگاه جشنواره کوچکی نیز برگزار میشود و در آن به چهار گروه کتابهای داستانی، غیر داستانی، چشماندازهای جدید دنیای شرق، و اپرا (برای آثار اول نویسندگان) جوایزی اهدا میشود.
همزمان با برگزاری نمایشگاه و در مکانی جداگانه مراسمهای دیگری نیز برگزار و در آن جوایزی به کتابهای برگزیده اهدا میشود. از جمله این جوایز میتوان به جایزه Hans Christian Andesron اشاره کرد که هر شش ماه یک بار برگزار میشود. جایزه یادبود Astrid Lingerman نیز همزمان با برگزاری نمایشگاه «بلونیا» انجام میشود.
در سال 2009 این نمایشگاه حدود 1300 شرکتکننده از 67 کشور مختلف دنیا داشت.
نظر شما