یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۵
شافاک: آرزوی داشتن نمایشگاه کتابی مانند نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در ترکیه دور از دسترس است

دکتر تورگای شافاک، رئیس مرکز فرهنگی یونس امره تهران در دیداری که از بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران داشت،گفت: «نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بزرگترین نمایشگاه منطقه،در این حوزه است و آرزوی داشتن چنین نمایشگاه کتابی در ترکیه برای ما دور از دسترس است.»

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دکتر تورگای شافاک، رئیس مرکز فرهنگی یونس امره تهران که روز گذشته 18 اردیبهشت برای شرکت در نشست «لذت زبان ترکی استانبولی» که به همت سرای اهل قلم بین‌الملل برگزار شد، از بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دیدار کرد.

شافاک در این دیدار با اشاره به این که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بزرگترین نمایشگاه کتاب در منطقه و خاورمیانه است، گفت: آرزوی داشتن چنین نمایشگاه کتابی در ترکیه برای ما دور از دسترس است. سطح نمایشگاه‌های کتابی که در ترکیه برگزار می‌شوند بسیار پایین‌تر از نمایشگاه کتاب تهران است.

رئیس مرکز فرهنگی یونس امره تهران در ادامه سخنانش گفت: استقبال مردم از نمایشگاه کتاب تهران بی‌نظیر است. در هفته برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پیدا کردن اتاق خالی در هتل‌ها و بلیت هواپیما بسیار سخت می‌شود. مردم نیز حال و هوای کتابی می‌گیرند و همه از مسیرهای رسیدن به نمایشگاه و کتاب‌های انتشار یافته و تخفیفات کتابی صحبت می‌کنند.

دکتر تورگای شافاک که پیش‌تر میان سال‌های 1381 تا 1386 در ایران زندگی کرده و در دانشگاه تهران زبان و ادبیات فارسی آموخته،گفت: پیش‌تر در نمایشگاه‌های کتابی که در نمایشگاه بین‌المللی (چمران) و مصلای امام خمینی (ره) برگزار شده بودند شرکت کردم. آنها نیز نمایشگاه‌های باشکوهی بودند اما شهر آفتاب از این نظر که تنها برای برگزاری نمایشگاه طراحی شده و همه سالن‌هایش منسجم‌تر و دسترسی به قسمت‌های مختلف آن آسان‌تر است، مکان مناسب‌تری برای این رویداد فرهنگی به حساب می‌آید.

وی در مورد استقبال کم ناشران ترکیه‌ای از نمایشگاه کتاب تهران گفت: برای حضور بیشتر ناشران ترک در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، دست‌اندرکاران نمایشگاه و کمیته اجرایی باید بیشتر در معرفی نمایشگاه بکوشند. ناشران ترکیه‌ای اطلاعات بسیار کمی از نمایشگاه کتاب تهران دارند. بسیاری از آنها حتی نمی‌دانند که اجازه فروش کتاب‌ها به زبان ترکی را در نمایشگاه دارند. با تبلیغ بیشتر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توسط  مسئولان، بی‌شک استقبال ناشران ترک نیز از نمایشگاه بیشتر می‌شود.

شافاک با اشاره به این که مرکز فرهنگی یونس امره تهران حاضر به قبول رسالت معرفی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ترکیه را دارد،گفت: ما نیز غرفه کوچکی برای معرفی فعالیت‌های خودمان در نمایشگاه داریم. اگر همکاری و اطلاع‌رسانی بهتری صورت بگیرد، می‌توانیم برای سال‌های آینده شاعران و نویسنده‌هایی را از کشور ترکیه برای حضور در نمایشگاه دعوت کنیم.

رئیس مرکز فرهنگی یونس امره تهران در پایان سخنانش درباره کتاب‌های ارائه شده توسط ناشران ترک حاضر در نمایشگاه گفت: کتاب‌های قشر خاصی از نویسندگان، شاعران و روشنفکران ترکیه‌ای در نمایشگاه ارائه می‌شود. برای پیدا کردم مخاطب بیشتر تنوع کتابی نیز باید بیشتر شود و کتاب‌های زیادتری را باید به نمایشگاه آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها