یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۲
وجدانی‌نیا: 87 عنوان کتاب برای شهیدان دانشجو تدوین شد/ خاطره شهید اسحاقی از کتابفروشی‌های انقلاب

امیر وجدانی‌نیا، معاون فرهنگی سازمان بسیج در آیین رونمایی از 20 عنوان کتاب درباره شهیدان دانشجو، گفت: در جریان برگزاری کنگره شهیدان دانشجو، 87 عنوان کتاب تدوین شد که 32 عنوان کتاب برای شهیدان تهرانی بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین رونمایی از 20 عنوان کتاب درباره شهیدان دانشجو با حضور امیر وجدانی‌نیا، معاون فرهنگی سازمان بسیج، حسام‌الدین علامه، معاون فرهنگی وزارت بهداشت، فضل‌الله ایرجی، معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و سردار علی ناظری، ناشر این کتاب‌ها، بعد از ظهر امروز، 19 اردیبهشت 1395 در سالن کتابنمای «بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» برگزار شد.

اتفاقی ویژه در فضای دانشگاهی
امیر وجدانی‌نیا، در این برنامه با اشاره به فضای دانشگاهی گفت: در سال 1393 شاهد اتفاق ویژه‌ای بودیم و آن، برگزاری کنگره شهیدان دانشجو بود. 500 دانشگاه و بیش از 100 شهر برای اجرای این کنگره دست به دست هم دادند. 87 عنوان کتاب در این کنگره تدوین شد که 32 عنوان کتاب برای شهیدان تهرانی بود.

وی شناسایی بیشتر شهیدان نسبت به آمار گذشته را یکی دیگر از برکات برگزاری این کنگره نامید و افزود: گمان می‌کردیم 2500 شهید دانشجو داریم اما با سرشماری که صورت گرفت، چهار هزار و 900 شهید شناسایی شدند. همچنین از شهیدان مدافع حرم نیز 45 شهید دانشجو داشتیم.

وحدت، پیام شهیدان به مردم
حسام‌الدین علامه، معاون فرهنگی وزارت بهداشت نیز در این برنامه گفت: در روزگار کنونی که غلبه فضای اطلاعاتی و ارتباطاتی را شاهد هستیم، نمی‌توانیم کارهای کلیشه‌ای در حوزه کتاب انجام دهیم. وصایای شهیدان برای جوانان امروزی الهام‌بخش‌اند. اختلاف سلیقه در همه زمان‌ها وجود داشته ودارد و همین که می‌بینیم با تشییع پیکر شهیدان غواص در تهران، همه اقشار مردم با همه طیف‌های فکری شرکت می‌کنند، می‌بینیم که پیام شهیدان ما که همان وحدت بود، به مردم رسیده است.

وی متن کتا‌ب‌های زندگینامه منتشر شده را بسیار زیبا توصیف کرد و افزود: زیبایی زندگی شهیدان با قلم زیبای نویسندگان آمیخت و این کتاب‌ها جذابیت ویژه‌ای دارند. برای خلق آثار درباره شهیدان، باید به ظرافت‌های زندگی آنان توجه داشت.

زندگینامه شهیدان، میراث فرهنگی انقلاب
دکتر فضل‌الله ایرجی، دیگر سخنران این آیین بود. وی در سخنانی به بیان خاطراتی درباره شهید محمد‌باقر نجات‌ثابت پرداخت و گفت: وی بسیار اهل قلم و دانشجویی بسیار درس‌خوان بود. وقتی به سوابق علمی و دانشی این شهید نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که او فقط در جبهه ممتاز نشد. همچنین به خاطر دارم که شهید اسحاقی، وقتی در کتابفروشی‌های خیابان انقلاب در دوران دانشجویی نمی‌توانست همان لحظه کتابی را بخرد، کتاب را از طرف عطف آن در قفسه کتاب برعکس می‌کرد تا بتواند دو یا سه روز بعد، به همان کتابفروشی مراجعه کند و کتاب را بخرد.

وی با بیان این‌که زندگینامه شهیدان، میراث فرهنگی انقلاب اسلامی است، افزود: خاطرات زندگینامه آنان برای همه جوانان زیبا و درس‌آموز است و آیندگان می‌توانند از سبک زندگی آن‌ها بیاموزند.

ضرورت خلق حماسه‌ در تمام عرصه‌ها
سردار ناظری، مدیر انتشارات فاتحان نیز در این برنامه به روند چاپ این کتاب‌ها پرداخت و گفت: انتشارات فاتحان در هدفی که برای خود تعیین کرد، قرار است به نقش مردم در دفاع مقدس، در تمام عرصه‌ها بپردازد. در این کتاب‌ها به زندگی علمی و دانشجویی شهیدان دانشجو پرداختیم تا برای دانشجویان الگو باشند.

وی ادامه داد: می‌خواهیم به دانشجویان بگوییم که ما در همه عصر‌ها و عرصه‌ها نیازمند خلق حماسه‌ایم و اگر شهیدان در آن دوران حماسه‌ای خلق کردند، در این دوره جوانان دانشجو باید در عرصه‌های علمی حماسه خلق کنند.

در پایان این برنامه از 20 عنوان کتاب درباره شهیدان دانشجو رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها