سالانه نمایشگاههای معتبری در زمینه کتاب در سرتاسر جهان برگزار میشود. همزمان با نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بر آن شدیم نگاهی کوتاه به این نمایشگاهها داشته باشیم. نمایشگاه کتاب «بارسلونا» به عنوان قدیمیترین نمایشگاه کشور «اسپانیا»، دهمین نمایشگاهی است که سراغ آن رفتهایم.
از سال 1929 تاکنون این نمایشگاه سالیانه و زیر نظر شهرداری «بارسلونا» برگزار میشود. بیست کشور دنیا از جمله «آلمان»، «بریتانیا»، «بلژیک»، «دانمارک»، «فرانسه»، «مجارستان»، «ایتالیا»، «نروژ»، «رومانی»، و «سوئیس» در دوره اول این نمایشگاه شرکت کردند. علاوه بر این سازمانهای خصوصی مختلف از دو کشور «ایالات متحده» و «ژاپن» نیز در این نمایشگاه حاضر شدند. کشورهای آمریکای لاتین نیز در بخش کتابهای آمریکایی غرفههای ویژه را به خود اختصاص دادند.
نمایشگاه اول این شهر در سال 1888 منجر به پیشرفتهای اقتصادی و رشد تکنولوژی و حتی بازسازی پارک اصلی این شهر شد و پیشنهاد شد نمایشگاه دیگری برای ارائه آثار الکترونیکی و تولیدات تکنولوژی و آگاهی دنیا درباره صنعت مدرن «کاتالان»ها برگزار شود. البته این موضوع مستلزم بازسازی ساختمانهای عمومی شهر و مناطق نزدیک به آن بود.
برگزاری چنین نمایشگاههایی مستلزم مدرن کردن شهر و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف شهر بود و فرصت آزمون و خطا برای روشهای مختلف کشاورزی توسعهیافته در قرن بیستم برای خوشفکران شهر فراهم آمد. میتوان گفت جنبش «آوانگارد» اولین بار با چنین تفکری وارد این ایالت شد و برگزاری نمایشگاه موجب شد مسئولان شهر به فکر ایجاد ساختمانهای زیبای کنونی بیفتند.
ایده تشکیل نمایشگاه در آغاز در سال 1905 شکل گرفت و قرار بود اولین دوره رسمی آن در سال 1917 برگزار شود اما به دلیل وقوع جنگ جهانی اول برگزاری آن به تأخیر افتاد. یکی از مشکلات دیگر وجود نداشتن زمین مناسب برای برپایی نمایشگاه بود. حداقل 110 هکتار زمین برای ایجاد نمایشگاه نیاز بود اما تا سال 1914 شهرداری شهر «بارسلونا» فقط 26 هکتار زمین داشت.
هر ساله بازدیدکنندگان از سراسر دنیا در این نمایشگاه جمع میشوند و کتاب، آثار رسانهای و الکترونیکی مختلفی خریداری میکنند. نمایشگاه کتاب این فرصت را برای کودکان و نوجوانان نیز فراهم میکند تا با کتابهای روز دنیا آشنا شوند و گونه ادبی مورد علاقه خود را بیایند.
نظر شما