کتاب «مرتضی نوریانی» به کوشش اسمعیل دمیرچی از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
مرتضی نوریانی با وارد کردن دستگاه های جدید چاپ به ایران و تجهیز چاپخانههای مختلف در سراسر کشور و تاسیس مدرسه چاپ و پرورش تکنسینهای چاپ و بسیاری از فعالیتهای دیگر موفق شد جان تازهای به صنعت چاپ بدهد. بعد این فعالیتها، کیفیت چاپ و میزان انتشار کتاب به یکباره تغییر قابل توجهی کرد.
از برنامههای سطح بالا و مترقی زنده یاد نوریانی، بالا بردن سطح فنی و فرهنگی و هنر گرافیک در ابعاد مختلف طراحی، حروف چینی، چاپ و صحافی بود.
نویسنده کتاب در مقدمه کتاب نوشته است: «شخصیت آقای نوریانی نه تنها در ایران، بلکه در خارج از کشور هم، مطرح بود، به طوری که تمرکز نگاه و اندیشه آنان به «موسسه نوریانی» بود، تا از این مرکز پرسابقه و پر از آرشیو علمی-فنی به بهترین وجه ممکن در تمام زمینههای این صنعت عظیم، همزمان با تولیدات کارخانجات و سازندگان جهانی، صنعت چاپ ایران را هماهنگ کنند. تاسیس یک چاپخانه را در گوشه ایران، بهتر از درست کردن یک پادگان می دانستند، در ایران و در تمام شهرهای کوچک در تاسیس کارگاه های چاپ، شخصا پیگیری میکردند.»
روزنامه خراسان در تاریخ 22 مهر ماه 1340 به مناسبت افتتاح «مدرسه چاپ نوریانی» نوشته است: «کمتر کسی است که با مطبوعات سروکار داشته باشد ولی موسسه نوریانی را نشناسد. در سی سال قبل آقای مرتضی نوریانی همت خود را صرف پیشرفت صنعت چاپ در کشور نمود، در طول این مدت هر روز گامی تازه برای توسعه امور چاپ برداشته و با تسهیلاتی که برای صاحبان چاپخانه ها فراهم آورده توانسته است در پیشرفت چاپ در سطح کشور خدمات ارزنده ای بنماید.»
کتاب «مرتضی نوریانی» در بخشهای «آموزشگاه حروفچینی و چاپ نوریانی»، «مقالات نشریات در مورد مدرسه چاپ نوریانی»، «تاسیس انیستیتو تکنولوژی چاپ»، «قسمت فنی موسسه نوریانی»، «ماشین حروفچینی ادیت رایتر» گردآوری شده است.
کتاب «مرتضی نوریانی» به کوشش اسمعیل دمیرچی در شمارگان 500 نسخه و به بهای 20 هزار تومان از سوی خانه کتاب منتشر شده است. علاقهمندان می توانند برای تهیه این کتاب به غرفه خانه کتاب واقع در سالن ملل بیست و نهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مراجعه کنند.
نظر شما