آیین اختتامیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران/1
صالحی: مردم ثابت کردند بهار فرهنگی را تنها نمیگذارند/ نمایشگاه سیام دریچهای به دیپلماسی فرهنگی خواهد بود
سیدعباس صالحی، رئیس بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: خاک قدم مردم را میبوسم که هرجا بوی فرهنگ و عشق به اندیشه است، آنها همراه هستند. مردم ثابت کردند که بهار فرهنگی ایران را تنها نمیگذارند. این موضوع بر قوت قلب ناشران و مسئولان افزود.
سیدعباس صالحی در این مراسم با اشاره به موضوع جابهجایی مکان نمایشگاه تهران به شهر آفتاب گفت: زمانی که به چند ماه قبل و به موضوع جابجایی نمایشگاه فکر میکردیم سه دغدغه اصلی و عمده را پیش رو داشتیم. اول اینکه آیا این مکان(شهر آفتاب) آماده خواهد شد؟ دوم آیا ناشران همراهی خواهند کرد؟ و سوم اینکه آیا مردم با نمایشگاه کتاب قهر نخواهد کرد؟
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: امروز که روز پایانی نمایشگاه کتاب را داریم بسیار خوشبختم که این 11 روز تجربهای دلنشین بود. مکان آماده شد، ناشران آمدند و از همه بهتر مردم آمدند و هرجا که مردم بیایند فضا را تحت تاثیر حضور خود قرار میدهند.
وی انجام این اتفاقات مبارک را به دلیل همدلی و همراهی دستگاهها و بخشهای مختلف عنوان کرد و گفت: از جناب آقای دکتر قالیباف، شهردار محترم تهران و همکاران ایشان که در آمادهسازی این مکان تلاش بسیار کردند، بسیار تشکر میکنم. همچنین در تشکلهای نشر و ناشران محترم که این نقل مکان را پذیرفتند تشکر میکنم. اگرچه ابتدا دشوار مینمود اما با این دشواریها کنار آمدند.
صالحی ادامه داد: سپاسگزاری ویژهای دارم از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، جناب آقای جنتی که با حمایتهای ایشان و همکاران خوبم در این وزارتخانه بابت همه همدلیها و همراهیهایشان و بالاخره خاک قدم مردم را میبوسم که هرجا بوی فرهنگ و عشق به اندیشه است همراه هستند. مردم ثابت کردند که بهار فرهنگی ایران را تنها نمیگذارند که این موضوع بر قوت قلب ناشران و مسئولان افزود.
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به حضور گسترده ناشران داخلی گفت: در این دوره از برگزاری نمایشگاه هزار و 518 ناشر عمومی، 559 ناشر دانشگاهی، 145 ناشر آموزشی و 342 ناشر کودک و نوجوان، این فضا را فضای اندیشه و کتاب کردند.
وی بخش بینالملل نمایشگاه امسال را بخش پویا و فعال این دوره عنوان کرد و گفت: ناشران در بخش بینالملل با تعداد عناوین بیشتر و کیفیت بهتر رنگ و بوی بینالمللی نمایشگاه را بیش از پیش نمایان کردند. سالهای سال اندوهگین بودیم که نمایشگاه کتاب عنوان بینالمللی دارد اما نمای بینالمللی ندارد. اما در سالهای اخیر با سیاستهای دولت تدبیر و امید وجه بینالمللی این نمایشگاه نمود بیشتری داشت به طوری که قابل تحسین تمامی میهمانان خارجی حاضر در نمایشگاه قرار گرفت.
صالحی افزود: امیدواریم وجهه بینالمللی سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب در سال آینده به گونهای باشد از آن به عنوان دریچهای به حوزه دیپلماسی فرهنگی یاد شود. امسال همه ظرفیتهای موجود را به کار نگرفتیم و اعتقاد داریم که سال آینده سال بسیار بهتری خواهد بود.
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به نشستهای برگزار شده در این نمایشگاه گفت: در حوزه نشستها، علاوه بر سراهای اهل قلم که با دو سالن مجزا در این نمایشگاه حضور داشتند تالار گفتوگو و تالار کتابنما نیز که مخصوص رونمایی از کتاب بود، میزبان نشستهای مختلفی در این نمایشگاه بودند. ضمن اینکه هر یک از سالنهای مجموعه 4گانه نمایشگاه سالنهای مخصوص به خود را برای برپایی نشستهای خود داشتند.
وی همچنین با اشاره به همکاری خوب سازمانها و مراکز علمی با نمایشگاه کتاب عنوان کرد: فعالیتهای خوب حوزههای فرهنگی شهرداری تهران و نهادهای مردمی در فضای نمایشگاه امسال به خوبی مشهود بود.
صالحی با اشاره به تفاهمنامه امضا شده درباره تثبیت مکان نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: براساس تفاهمنامهای که دقایقی قبل میان وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار محترم تهران منعقد شد و در پی آن نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صاحب خانهای دایمی شد، فعالیتهای سیامین دوره این نمایشگاه بینالمللی از فردا آغاز میشود تا برنامهریزیهای مناسب برای سالهای آینده چراغ راه حوزه فرهنگ کشور باشد.
این نمایشگاه، از 15 اردیبهشت با شعار فردا برای خواندن دیر است در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی بود.
نظر شما