آیین اختتامیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران/3
جنتی: حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حوزه نشر با رشد 50درصدی مواجه است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان اینکه با متخلفان نمایشگاه کتاب تهران برخورد کردیم، گفت: حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حوزه نشر با افزایش 50 درصدی مواجه بوده است.
علی جنتی در این مراسم اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است و تنها مکانی برای عرضه کتاب نیست بلکه محلی برای تبادل افکار و محل ارتباط نویسندگان و اهالی فکر، اندیشه و قلم است.
وی ادامه داد: کاملا دیدیم که در نمایشگاه کتاب تهران چه استقبال گستردهای از سوی مردم، دانشگاهیان و حوزویان صورت گرفت. خوشبختانه امسال با توجه به تغییر نمایشگاه کتاب تهران از مصلی به شهر آفتاب، شاهد رضایتمندی اکثریت بازدیدکنندگان بودیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران به امر کتابخوانی کمک میکند اظهار کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر با افزایش عناوین کتابها مواجه بودیم؛ در سال 1392، 64هزار عنوان کتاب منتشر شد. این رقم در سال 1393 به 72هزار عنوان رسید. همچنین در سال 1394 عناوین کتابهای منتشر شده به 80 هزار عنوان رسید که 50 درصد آنها چاپ نخست بودند.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: یکی از دلایل افزایش عناوین کتابها در سالهای اخیر این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فضایی ایجاد کرده است تا همه نویسندگان و اهالی فکر آنچه را که در ذهن دارند در چارچوب قانون بنویسند و منتشر کنند و از برخی سختگیریها و اعمال سلیقهها جلوگیری شده است.
جنتی ادامه داد: در طول یکی دو سال اخیر، متاسفانه شاهد پایینآمدن شمارگان کتابها بودیم. در سال 1393 میانگین انتشار کتابها بالای 2هزار بود اما در سال 1394 این رقم از 2هزار کاهش پیدا کرد.
وی عنوان کرد: در نمایشگاه کتاب تهران، در طول یکی دو سال اخیر اقدامات اصلاحی خوبی به ویژه در حوزه حمایتها صورت گرفته است؛ مدتی بود که بنها را به صورت کاغذی و رایگان در اختیار افراد قرار میدادند که این امر باعث سواستفاده از سوی برخی سودجویان میشد اما از سال گذشته بن رایگان را حذف کردیم و همه بنها در قالب بنکارت الکترونیکی صادر شدند و امسال نیز این بنها به اسم افراد صادر شد و اعتبار آنها تا پایان نمایشگاه کتاب تهران یا حداکثر تا پایان اردیبهشتماه خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در بخش نظارتی نیز هم در بخش داخلی و هم در بخش بینالملل نظارتهای خوبی صورت گرفت و پس از ارزیابیهای کارشناسی شده، اجازه عرضه کتابها در نمایشگاه صادر شد. البته در مواردی نیز تخلف داشتیم که برخی ناشران کتاب ناشران دیگر و افستهای غیر مجاز را ارایه میکردند که با آنها برخورد کردیم و منجر به تعطیلی غرفه آنها شد.
جنتی با اشاره به نکات بسیار خوب بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: تالارهای گفتوگو و سراهای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران محلی برای تبادل نظر اهالی فکر و اندیشه است؛ این اماکن به ارتقای سطح فکری جامعه کمک میکند.
وی عنوان کرد: امسال هر روز از نمایشگاه کتاب تهران به نام یکی از استانها اختصاص پیدا کرد که در آن روز استان مربوطه ویژه برنامهها و تازههای نشر خود را عرضه کردند و شخصیتهای علمی استانها در نشستهای تخصصی حضور پیدا کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: امسال غرفههایی برای پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب در نمایشگاه کتاب تهران راهاندازی شد.
نظر شما