یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲
علاسوند: قرآن کریم یک حقیقت هوشمند است/ تجلیل از 21 بانوی فعال قرآنی ایرانی و خارجی

فریبا علاسوند، عضو هيأت علمی دفتر مطالعات و تحقيقات زنان حوزه علمیه قم، در آیین تجلیل از بانوان فعال قرآنی گفت: قرآن کریم یک حقیقت هوشمند است. اگر بناست قرآن در بدنه اجتماع تاثیر کند، راهی به جز ایجاد اتصال بین قرآن و خانواده وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)‌ فریبا علاسوند، نویسنده و پژوهشگر،  عضو هيأت علمی دفتر مطالعات و تحقيقات زنان حوزه علمیه قم و عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌‌های علمیه خواهران، پیش از ظهر امروز یکشنبه (26 اردیبهشت‌ماه) در آیین تجلیل از بانوان فعال قرآنی در حاشیه برگزاری سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم قرآن، بحث خداوند است. در هیچ یک از ادیان الهی و بشری مفهوم خداوند به این زیبایی و سلاست و چهره‌‌ای مطلق و بی‌عیب ارائه نشده است.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: قرآن به شکل بسیار زیبا و باشکوهی، عظمت و یگانگی خداوند را از ابتدا تا انتها به رخ بشریت کشیده است. قرآن یک حرف درباره خداوند زده و آن یک حرف را به اشکال مختلف تشریح کرده است.
 
وی افزود: وقتی در دنیای امروز می‌بینیم که قرائت‌های مختلفی از توحید شکل گرفته، اینها ناشی از فاصله گرفتن از قرائت اصلی قرآن درباره این موضوع است. زمانی که مسلمانان از قرائت اصلی قرآن فاصله می‌گیرند و سلیقه‌ها و فهم خودشان را دخالت می‌دهند، مکتبی باید ورود کند که این موضوع را تشریح کند.
 
مولف کتاب‌های «مهارت‌های زندگی با رويكردی دينی»، «زنان در موازنه حق و تكليف» و «زنان در سيره پيامبر(ص)» در ادامه گفت: مساله مهم دیگری که در قرآن به آن توجه شده، سلسله جلیله انبیاء است. در هیچ یک از کتاب‌های آسمانی این تعاریف بکر، زیبا، آسمانی و متعالی از انبیاء الهی وجود ندارد. دیگر مساله مهم، تعریف قرآن کریم از هویت انسان است. قرآن کریم برای انسان هویتی با ویژگی‌های منحصر به فرد تعریف کرده است.
 
این عضو هيأت علمی دفتر مطالعات و تحقيقات زنان حوزه علمیه قم اظهار کرد: حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه بیان کرده که راز جاودانگی و عظمت قرآن در این است که در سراسر قرآن مفاهیم متناقض، متضاد و ناهمخوان نمی‌بینیم. هر انسانی در سطح درک خود می‌تواند از فیوضات قرآن بهره‌مند شود. قرآن کریم کتاب شیمی، فیزیک و طبیعیات نیست، اما اگر کسی برگی از صفحات زرین علوم طبیعی قرآن را دیده به این نتیجه رسیده است که قرآن طوری از این مسائل صحبت کرده که در طول زمان دچار تغییر و تحول نشده‌اند.
 
علاسوند افزود: قرآن کریم یک حقیقت هوشمند است. اگر بناست قرآن در بدنه اجتماع تاثیر کند، راهی جز ایجاد اتصال بین قرآن و خانواده وجود ندارد. باید مهدهای قرآنی را برای پایه‌گذاری مساله انس با قرآن از سنین کودکی جدی بگیریم. در این زمینه‌ها از نظر سخت‌افزاری و نیروی انسانی پایه‌ کار در شرایط مطلوب نیستیم.
 
وی اظهار کرد: نور قرآن وقتی وارد خانواده و اجتماع شود، ضلالت شیطانی بیرون می‌رود. برای اصلاح وضعیت جامعه و خانواده و اصلاح وضعیت فرهنگی و جوانان، باید کار را از کانال درست و موثر پیش ببریم. در کنار پرداختن به آرایه‌های قرآنی مانند صوت و لحن، گسترش مفاهیم قرآنی و تربیت مربیان خانگی قرآن برای مادران شاغل و غیرشاغل را در قالب طرح‌های مهمی که زمین مانده به مرحله اجرا درآوریم. با جدیت در این امر می‌توانیم شاهد تحولات مثبت در تربیت نسل قرآنی باشیم.
 
تجلیل از 21 بانوی قرآنی ایرانی و خارجی
در بخش پایانی این آیین از 21 بانوی فعال قرآنی از ایران و دیگر کشورهای جهان با حضور حجت‌الاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن وعترت مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان و فرهیختگان تجلیل شد.
 
- فریبا علاسوند، از استان قم
- بتول اسحاقیان، از استان اصفهان
- فاطمه علیان، از استان تهران
- زینب‌السادات امامی، از استان اصفهان
- انسیه خزعلی، از استان تهران
- الهه هادیان رستانی، از استان تهران
- فریبا مقصودی، از استان تهران
- ایمانه صحاف، از استان تهران
- مریم خطیب، از استان خراسان رضوی
- خدیجه سلگی، از استان گیلان
- فاطمه شیرازی، از استان تهران
- سوسن شجاعی، از استان ایلام
- فاطمه رحمانی، از استان تهران
 
 
- زیتونه سبحان، از کشور اندونزی
- سمیره، از کشور بوسنی
- آنا ریاض محمد، از کشور نروژ
- کوثر هادی‌محمد، از کشور عراق
- سوسن حسن عبدالله، از کشور یمن
- ایمان علی حاجی، از کشور بحرین
- اسلام بلده، از کشور گینه
- دیانا تحفه، از کشور لبنان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها