شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰
عبادی: کتاب‌هایی با موضوع فرایند تولید انگور به‌روز نیستند/ مقاومت انگور در سرما و گرما

علی عبادی، نویسنده «فیزیولوژی اصلاح و تولید انگور» کتاب شایسته‌تقدیر در بیست و چهارمین دوره جشنواره کتاب سال دانشگاهی‌ ضمن معرفی اجمالی این کتاب اظهار کرد: کتاب‌های مختلفی با موضوع فرآیند تولید میوه انگور در بازار نشر دانشگاهی وجود دارد که البته به‌روز نیستند و من تجارب 20 ساله پژوهش‌هایم را در این کتاب آورده‌ام.

دکتر علی عبادی، نویسنده «فیزیولوژی اصلاح و تولید انگور» (کتاب شایسته‌تقدیر در بیست و چهارمین دوره جشنواره کتاب سال دانشگاهی‌) در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) ضمن اشاره به محتوا و هدف تالیف این اثر اظهار کرد: انگور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی ایران در بسیاری از استان‌های کشور تولید می‌شود؛ بنابراین آموزش علمی مسائلی مانند روش تولید این محصول در تاکستان‌ها و اصلاح ژنتیکی برای دانشجویان و تولید‌کنندگان در دو بخش تخصصی و تحقیقی با اهمیت است.
 
وی با اشاره به وجود انتشار منابع گوناگون با موضوع انگور افزود: کتاب‌های مختلفی با موضوع فرآیند تولید میوه انگور در بازار نشر دانشگاهی وجود دارد که البته به‌روز نیستند؛ بنابراین تلاش کردم تا تجارب 20 سال پژوهش و تدریس را در کتاب «فیزیولوژی اصلاح و تولید انگور» به‌عنوان منبعی جدید ارائه کنم.
 
عبادی درباره محتوای کتاب «فیزیولوژی اصلاح و تولید انگور» گفت: بخش نخست کتاب «فیزیولوژی اصلاح و تولید انگور» به تولید اختصاص دارد. علاقه‌مندان به تولید انگور مخاطب این بخش از کتاب هستند. روش‌های انتخاب نهال و ویژگی‌های زمین برای کشت انگور و مباحثی مانند تغذیه،‌ آبیاری،‌ مبارزه با آفات و تولید درخور صادارت برای مخاطب دوستدار باغداری تشریح شده است.     
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: دومین بخش کتاب «فیزیولوژی اصلاح و تولید انگور» فعالان حوزه کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی و شرکت‌های خصوصی این عرصه به‌عنوان مخاطب جذب می‌کند. پژوهشگرانی که به دنبال تولید ارقام جدیدی از انگور هستند می‌‌توانند از محتوای این بخش استفاده کنند. تلاقی به‌عنوان یکی از روش‌های تولید ارقام جدید در این بخش به تفصیل آمده است. ارزیابی تلاقی از موضوعات پژوهشی در موسسات خصوصی و دولتی بخش کشاورزی است.
 
وی در تشریح سومن بخش کتاب ادامه داد: انگور با حداقل آب تولید می‌شود بنابراین مباحث فیزیولوژی این میوه به‌عنوان سومین بخش کتاب در نظر گرفته شده است. بررسی مقاومت این گیاه در سرما و گرما از موضوعات این بخش است.
 
 عبادی درباره تولید محتوا با توجه به سطح دانش کشاورزان افزود: اگر برای هر مخاطب به دنبال تالیف یک کتاب باشیم کار مشکلی است؛ بنابراین محتوای مورد نیاز هر دسته از مخاطبان با سطوح مختلف دانشی را در فصل‌های مختلف ارائه کنیم یک کتاب نیز برای استفاده چند مخاطب قابلیت دارد. کتاب «فیزیولوژی اصلاح و تولید انگور» با دارا بودن این ویژگی علاوه بر دانشجویان مقاطع مختلف کشاورزان را به دایره مخاطبان خود اضافه کرده است.
 
وی درباره معیار‌های انتخاب کتاب «فیزیولوژی اصلاح و تولید انگور» در بیست و چهارمین جشنواره کتاب سال دانشگاهی  ادامه داد: اطلاع نداشتم که کتابم در جریان داوری بیست و چهارمین جشنواره کتاب دانشگاهی انتخاب شده است اما معتقدم کتابی که با توجه به نیاز‌های روز جامعه مخاطب تهیه شود به‌‌طور قطع مورد توجه قرار خواهد گرفت؛ علاوه براین نیاز بازار کار نیز در منتخب شدن کتاب موثر است. توجه به امانت‌داری در استفاده از دیگر منابع در کنار استفاده از منابع به‌روز نیز در جلب مخاطب و معرفی به‌عنوان یک اثر برتر نقش دارد.
 
عبادی درباره برگزاری جشنواره کتاب سال دانشگاهی در قالب جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی اظهار کرد: دانشگاه تهران به‌عنوان متولی برگزاری جشنواره کتاب سال دانشگاهی در تلاش است تا این آیین را به‌عنوان یک رویداد ملی برگزار کند. شاهد این مدعی نیز انتخاب کتاب‌هایی از مولفان و مترجمان سایر دانشگاه‌ها در این دوره از جشنواره است؛ بنابراین برگزاری این جشنواره در سطح ملی اتفاق خوبی است.

با شایستگان تقدیر بیست و چهارمین دوره جشنواره انتخاب کتاب سال دانشگاهی آشنا شوید
 
ارومیه‌ای: «زمین‌شناسی مهندسی پیشرفته» از منابع مشابه خارجی فراتر است/ لزوم توجه به تولید محتوای علمی برپایه تجربیات میدانی
۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۱
ارومیه‌ای: «زمین‌شناسی مهندسی پیشرفته» از منابع مشابه خارجی فراتر است/ لزوم توجه به تولید محتوای علمی برپایه تجربیات میدانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها