شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
نشست بررسی «دایرة‌المعارف مصور تاریخ زندگی امام خمینی(ره)» در فرهنگسرای مهر

فرهنگ‌سرای مهر به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) نشست بررسی کتاب «دایره‌المعارف مصور تاریخ زندگی امام خمینی(ره)» را برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی فرهنگی هنری منطقه 19، نشست بررسی کتاب «دایره‌المعارف مصور تاریخ زندگی امام خمینی(ره)» نوشته جعفر شیرعلی‌نیا با حضور حامد کفاش، مدیر انتشارات سایان، سلمان رئیس عبداللهی، مدیر هنری این کتاب و برخی پژوهشگران و نویسندگان انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

«دایره‌المعارف مصور تاریخ زندگی امام خمینی(ره) روایتی مصور از زندگی روح‌الله خمینی در یکی از پر فراز و نشیب‌ترین دوران تاریخ ایران است؛ روایتی از فراز و فرود 86 سال زندگی ایشان از روز تولدش در اول مهرسال 1281 تا 14 خرداد 1368 روزی که از میان مردم ایران رفت و روایتی مصور از زندگی روح‌الله خمینی در یکی از پرفراز و نشیب‌ترین دوران تاریخ ایران.

یکی از ویژگی‌های مهم این کتاب، مصور بودن است. سلمان رئیس‌عبداللهی، مدیر هنری این اثر در این کتاب بیش از 1200 تصویر از متن، حاشیه و زمانه‌ سیدروح الله خمینی که 300 تصویر آن از امام(ه) و سایر تصاویر مربوط به وقایع تاریخی این دوره از سال 1281 شمسی تا 1368 است، بهره گرفته است. بسیاری از این تصاویر قبلا دیده نشده بود.

این عکس‌ها از آرشیوهای مختلفی تهیه شده است که منبع هر کدام از عکس‌ها و عکاسان آن در پایان کتاب در بخش نمایه عکس‌ها آمده است. تمامی عکس‌های کتاب دارای شناسنامه و اطلاعاتی است که مخاطب را در جریان ارتباط این عکس با متن کتاب قرار می‌دهد.

ویژگی مهم دیگر این دایره‌المعارف، بررسی سیر جامع و کامل زندگی امام خمینی(ره) در قبل و بعد از انقلاب است و بسیاری از وقایع تاریخی زندگی ایشان از وقایع مشروطه و جنگ‌های جهانی و حضور ایشان در حوزه علمیه و انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی مرور شده است.

این کتاب 12 فصل دارد که هر کدام به بخش‌هایی کوچک‌تر تقسیم شده است و گاه‌شمار‌هایی که مخاطب را در سیر حوادث قرار می‌دهد که به قرار زیر است: فصل اول: تلخ و شیرین خمین، فصل دوم: کلاه پهلوی، فصل سوم: در کشاکش سیاست، فصل چهارم: زمزمه‌های مرجعیت، فصل پنجم: اعتراض به آمریکا٬ تبعید به ترکیه، فصل ششم: روایت سال‌های نجف، فصل هفتم: روزهای پاریس، فصل هشتم: به سوی سرنوشت، فصل نهم: از مقاومت تا پیروزی، فصل دهم: چپ‌ها و راست‌ها، فصل یازدهم: پیروزی‌ها و شکست‌ها، فصل دوازدهم: آخرین روزها آخرین حرف‌ها.

در بخشی از این کتاب آمده است: «مهم‌ترین خبر جهان در پاییز 1357 ظهور آیت‌الله خمینی بود. همان روزها بود که خبرنگاران از گوشه کنار جهان به پاریس سرازیر شده بودند تا از روزهای آیت الله خمینی رهبر 76 ساله قیام ایران گزارش تهیه کنند. رسانه‌ها و خبرنگاران در فرانسه مسحور آیت‌الله خمینی بودند. سیاستمداران نیز تفاوت چندانی با خبرنگاران نداشتند. نگاهی به اسناد منتشر شده آرشیو ملی بریتانیا و خاطرات مقامات ارشد کشورهای آمریکا، انگلستان و فرانسه نشان می‌دهد آنها از تاثیرگذاری بر آنچه در ایران اتفاق افتاد ناتوان بودند. کنفرانس سرای چهار کشور غربی در گوادلوپ در آستانه انقلاب ایران نیز کاملا سردرگم بود.

نیمه مهر 1357 آیت‌الله در پاریس بود و چهار ماه بعد نیمه بهمن 1357 در تهران حکم نخست وزیر دولت موقت انقلاب را صادر کرد. پیروزی انقلاب ایران شکستی عجیب و تلخ برای سرویس های اطلاعاتی غرب محسوب می‌شد. بسیاری از اندیشمندان و محققان را نیز شگفت زده کرد و بسیاری از آنها یکی از مهمترین ارکان شناخت انقلاب ایران را در شناخت رهبر انقلاب ایران می‌دانستند. این کتاب روایتی از فراز و فرود 87 سال زندگی سید روح‌الله موسوی خمینی است. روایت‌هایی از تلخ و شیرین خمین در روزگار کودکی تا روزهای حوزه علمیه قم. روایت روزهای قیام، بازداشت و تبعید. روایت روزگار طولانی زندگی سخت در نجف و پس از آن پیروزی انقلاب و در نهایت آخرین روزها و آخرین حرف‌های آیت‌الله سید روح‌الله خمینی.»

نشست بررسی «دایره‌المعارف مصور امام خمینی(ره)» چهارشنبه 12 خرداد، ساعت 17 در سالن فرهنگسرای مهر برگزار می‌شود. همچنین، غرفه «عکس یادگاری امام مهربانی‌ها » از دیگر برنامه‌ فرهنگ‌سرای مهر است که در روز 14 خرداد در حرم مطهر اجرا خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها