سه‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
حجت‌الاسلام حشمتی: مفتخرم که خداوند توفیق برپایی نمایشگاهی با شعار «به سوی فهم قرآن» را عنایت کرد/ گیوی: قرآن هویت اعتقادی ماست

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «این دوره از نمایشگاه قرآن کریم در فضایی معادل 50 هزار متر مربع در قالب 600 غرفه و با پشتیبانی 20 کمیته برپا شده است.» حمیدزاده گیوی، نویسنده مجموعه 12 جلدی «شرحی بر نهج‌البلاغه» نیز اظهار کرد: «قرآن هویت اعتقادی ماست، ولی نه شعار قرآنی بلکه در عمل صبغه الهی به خود گرفتن.»

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی در آیین افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که شامگاه دوشنبه 24 خرداد در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: در ماه مهمانی خدا و ماه رحمت و مغفرت مفتخریم که حضرت حق به مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توفیق برپایی بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم را با حضور جمعی باشکوه از هنرمندان، نویسندگان، قاریان و حافظان قرآن، و مدیران و اهالی علم و فرهنگ و با شعار «به سوی فهم قرآن» را عنایت کرد.
 
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این نمایشگاه با مشارکت بسیاری از نهادها از جمله وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کار و امور اجتماعی، ورزش و جوانان و سازمان‌هایی مانند صدا و سیما، جهاد دانشگاهی، بنیاد شهید، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، بیمه آرمان و بانک صادرات برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: این دوره از نمایشگاه قرآن در فضایی معادل 50 هزار متر مربع در قالب 600 غرفه و با پشتیبانی 20 کمیته برپا شده است.

قرآن دل‌های مستعد را مسحر می‌کند
حجت‌الاسلام والمسلمین اکبر حمیدزاده گیوی، نویسنده مجموعه 12 جلدی «شرحی بر نهج‌البلاغه» نیز به‌عنوان سخنران در این آیین گفت: خدای را شاکرم که توفیق رفیق شد در هنگام افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، در جمع قرآنیان حضور داشته باشم.
 
وی افزود: قرآن هویت اعتقادی ماست، ولی نه شعار قرآنی بلکه در عمل صبغه الهی به خود گرفتن. با وجود این‌که قرائت و حفظ قرآن و توسعه جلسات قرآنی در کشور از عنایات حضرت حق است و کانون‌های قرآنی نوری هستند که می‌توانند ذهنیت جامعه را آسمانی کنند، وجود تأثیرگذاری عملی قرآن در باور، اعتقاد، عمل، کردار و در نگاه و تحلیل ما از زندگی قرآنی سهمی قابل توجه دارد.
 
حمیدزاده گیوی ادامه داد: وقتی این معنا را از نگاه امیرالمومنین (ع) در نهج‌البلاغه ببینیم، قرآن احسن‌الحدیث است و اگر با شیوه‌های صحیح از آن استفاده شود، می‌تواند دل‌های مستعد را مسحر سازد. قرآن بهار دل‌ها را با خود به همراه دارد و شفاءالصدور است و سلامت فرد و جامعه قرآنی را به‌ویژه در عرصه توجه به جنبه‌های اخلاقی تضمین می‌کند.
 


نویسنده مجموعه 12 جلدی «شرحی بر نهج‌البلاغه» اظهار کرد: قرآن احسن‌القصص است که می‌تواند ذهنیت توجه به تاریخ و داستان‌سرایی را به زیباترین شیوه پاسخگو باشد. قرآن نصحیت‌گری است که فریبی در آن راه ندارد و هدایتگری است که بی‌منت هدایت می‌کند. قرآن حدیث‌گویی است که دروغ در عرصه‌های مختلف باور و تفکر آن راهی ندارد.
 
وی افزود: باید متاسف شد بر امت بزرگ اسلامی که قرآن دارد اما سلطه سلطه‌جویان را در مدیریت خویش پذیرا می‌شود. با تاسی به قرآن و بهره‌گیری از منابع ارزشمندی همچون نهج‌البلاغه، فرد و جامعه قرآنی دچار فقر از جنبه‌های مختلف آن نمی‌شود و در هیچ عرصه ارزشی احساس کاستی به‌دست نمی‌دهد.
 
حمیدزاده گیوی گفت: امروز جامعه ما فهم قرآن را می‌طلبد. امروز حرکت به سوی فهم قرآن است که جواب می‌دهد، آن چنان که حرکت به سوی فهم نهج‌البلاغه. نکته‌ای که به‌عنوان طلبه‌ای کوچک نگاه تمامی مراجع، اندیشمندان، فضلا و فرهیختگان را به آن جلب می‌کنم، توجه به متن‌شناسی در مطالعه قرآن و دیگر کتاب‌های ارزشمندی همچون نهج‌البلاغه است. متن‌شناسی است که می‌تواند ما را در فهم قرآن و تقویت متونی که در اختیار داریم، بیش از پیش توان بخشد. امروز اندیشمندان از طریق متن‌شناسی به عمق مفاهیم نهج‌البلاغه پی می‌برند.
 
اصفهان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران است
مهندس رسول زرگر، استاندار اصفهان در این آیین در ارتباط با رونمایی از نفیس‌ترین قرآن جهان اسلام که حاصل تلاش گروهی از هنرمندان این استان بود، عنوان کرد: اصفهان با قدمت پنج هزار ساله امروز به‌عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران، شهر علم و دیانت، ذوق و هنر، صنایع دستی، شهر گنبدهای فیروزه‌ای و مناره‌های بلند اذان مطرح است.
 
وی افزود: اصفهان به‌عنوان مهد قرآن کریم، اصفهانی‌ها به‌عنوان حافظان قرآن و هنرمندان اصفهانی به‌عنوان نگارگران آیات قرآنی شهره خاص و عام هستند. امروز در اصفهان بیش از یک‌هزار و 200 مرکز قرآنی، بیش از 15 هزار قرآن‌آموز در حال حفظ قرآن، بیش از 100 هزار حافظ بخشی از قرآن و سه هزار نفر حافظ کل قرآن کریم حضور دارند.
 
استاندار اصفهان ادامه داد: امروز هنرمندان باذوق اصفهانی، نفیس‌ترین قرآن جهان اسلام را با هنر ناب اسلامی و ایرانی در این آیین در معرض دید مخاطبان قرار داده‌اند. خط و تذهیب در کنار معماری از مهمترین دستاوردهای هنر اسلامی است که دستی بر آسمان و پای بر زمین دارند.
 
زرگر گفت: این اثر نفیس حاصل تلاش 18 ساله و صرف 80 هزار ساعت کار جمعی است. کتابت این قرآن به خط ثلث در عرض یک سانت و سه میل، به مدت 7 سال توسط استاد ماهرویی انجام گرفت. برای هر صفحه از این قرآن نفیس 176 تذهیب اختصاصی طراحی شد. پشت تمامی صفحات نیز مزین به نقوش اسلامی و اسماء الهی است. جلد نقره‌ای زیبا در رحل قلمزنی شده و حک 120 نام خداوند توسط هنرمندان اصفهانی از دیگر جلوه‌های هنری این اثر ماندگار است. روی جلد این قرآن نیز 135 قطعه نگین برلیان می‌درخشد.
 


تجلیل به پاس 18 سال تلاش برای خلق اثری ماندگار
در این آیین از پدیدآورندگان این اثر نفیس قرآنی با حضور دکتر علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهندس رسول زرگر، استاندار اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام حبیب رضا ارزانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و برادران جانفزا به‌عنوان سرمایه‌گذاران این قرآن ارزشمند تجلیل به‌عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها