چهارشنبه ۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰
سردار نقدی: مرحوم سبزواری کوچکترین لغزشی در مسیرش به حقیقت پیدا نکرد

سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین از انتشار آثار مرحوم سبزواری توسط سازمان بسیج هنرمندان خبر داد و گفت: استاد مرحوم سبزواری هنرمندی بود که در اوج صفا و اخلاصش کوچکترین لغزشی در مسیرش به سوی حقیقت پیدا نکرد. این درس بزرگی است برای همه آنها که می‌خواهند هنر و انقلابی‌گری را توامان با هم داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم بزرگداشت استاد حمید سبزواری با عنوان «هم‌پای جلودار» شامگاه سه‌شنبه یکم تیرماه با حضور سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و غلامرضا منتظری، رئیس بسیج هنرمندان و جمعی از شاعران و نویسندگان در حوزه هنری برگزار شد. 

مسیر حرکت استاد سبزواری آرمانی بود
سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این مراسم با بیان اینکه مرحوم سبزواری قدم به قدم و لحظه به لحظه انقلاب اسلامی را سرود، گفت: ما امیدواریم که راه او در ادامه توسط شعرای جوان ادامه پیدا کند تا به مقصد نهایی که دیار قدس است، برسیم.

به گفته وی، مسیری که استاد سبزواری در آن حرکت می‌کرد آرمانی بود و وی برای طی طریق در آن سختی‌های بسیاری را کشید و خطرات بسیاری را به جان طلبید.

سردار نقدی یادآور شد: به باور من بهترین نکته در وصف ایشان همان چیزی است که رهبر انقلاب اسلامی از آن با عنوان ثبات قلم یاد کرده‌اند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه عرصه هنر عرصه رقت قلب است، اظهار کرد: هنرمند باید رقت قلب داشته باشد به ویژه برای خلق هنرهایی که به خود او متکی است. در چنین فضایی نه گفتن برای هنرمند بسیار سخت است. در برابر طمعکاران و زورگویان بسیار پیش می‌آید، هنرمندان پاکی که در اوج هنر نیز هستند، به دلیل رقت قلب، کم می‌آورند و قدرت نه گفتن را از دست می‌دهند. استاد مرحوم سبزواری اما هنرمندی بود که در اوج صفا و اخلاصش کوچکترین لغزشی در مسیرش به سوی حقیقت پیدا نکرد. این درس بزرگی است برای همه آنها که می‌خواهند هنر و انقلابی‌گری را توامان با هم داشته باشند.

این مقام مسئول از انتشار آثار مرحوم سبزواری توسط سازمان بسیج هنرمندان خبر داد و گفت: آلبوم‌هایی از سروده‌های وی که از سازمان صدا و سیما پخش شده است در قالب 160 قطعه جمع‌آوری شده و دیوان اشعار وی نیز در حال گردآوری است. تلاش ما این است که در روز 26 شهریور و برابر با روز شعر و ادب فارسی از این مجموعه‌ها رونمایی کنیم.

یاد کردن مقام معظم رهبری از سبزواری با واژه‌های فاخر
منتظری نیز در این مراسم با بیان اینکه هر از گاهی ستارگانی پرفروغ طلوع می‌کنند که با فروغ خویش چراغ راه می‌شوند، افزود: این ستارگان وقتی به خاموشی می‌روند آثارشان در سکوت خویش سخن آغاز می‌کند و می‌گوید چگونه باید بود و رفت. یکی از مصادیق بارز این ستارگان پرفروغ حمید شعر انقلاب است که می‌توان به حیات علمی و فرهنگی و آثار مانایش استناد کرد و اگر چنین نبود مقام معظم رهبری با واژگان فاخر از او یاد نمی‌کرد و تاج شعر پدر انقلاب را به او تقدیم نمی‌کرد، بنابراین برماست که بر ادامه راهش و برای احیای نامش اهتمام و اصرار ورزیم.

وی همچنین اظهار کرد: در همین راستا مجموعه‌ آثارش را به زیور طبع آراستیم تا شاید قدم کوچکی در تحقق این هدف باشد.
 
مشاهده کردن تمام وقایع انقلاب در مجموعه آثار سبزواری
حسین اسرافیلی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه افرادی چون مهرداد اوستا، حمید سبزواری و مشفق کاشانی با آثار خود با قرآن و امام بیعت کردند گفت: زمانی که ما جوان بودیم آثار این افراد الگوی ما بود و ما به دنبال این پرچم حرکت کردیم و وجودشان برای ما نشانی بود که راه گم نشود.
 
وی ادامه داد: تمام وقایع انقلاب را می‌شود در مجموعه آثار سبزواری مشاهده کرد و دفترچه‌های شعر پس از انقلاب او با عنوان «درد» و مجموعه‌های بعد از انقلابش با عنوان سپید منتشر شد.

اسرافیلی در ادامه دو رباعی خود را که به حمید سبزواری تقدیم کرد با این مطلع خواند: این مرد صدای عزت و شوکت ماست/ آوازه استواری ملت ماست/ دفترچه شعرهای حق‌آئینش/ مجموعه خاطراتی از نهضت ماست»، «هرچند که از درد سخن گفت و سرود/ با مطلع هر سپیده پیوندش بود/ در بیعت انقلاب و پیمان امام/ عمری قدم عشق و صداقت پیمود»

شعرهای او راوی تاریخ انقلاب اسلامی است
محمد گلریز، خواننده انقلابی که پیش از این اجرای قطعه‌ای موسیقایی از اشعار مرحوم سبزواری را بر عهده داشته در این مراسم از وی به عنوان شهید یاد کرد و گفت: شعرهای او راوی تاریخ انقلاب اسلامی است و به باور من باید سرگذشت سرایش آنها را به در قالب فیلم و کلیپ ساخت. هر یک از شعرهای او یک داستان بزرگ از انقلاب اسلامی ماست و جا دارد که سال‌ها برای ارائه آن به قالب‌های دیکر تلاش شود. 

مصطفی محدثی‌خراسانی، عبدالرحیم سعیدی‌راد، محمدحسن زورق و عباسعلی براتی‌پور در ادامه این مراسم خاطراتی را از استاد سبزواری نقل کردند و اشعاری را در وصف او سرودند.  همچنین پخش نماهنگی از زمانه و زندگی پدر شعر انقلاب و فایل صوتی از وی از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

در پایان این مراسم نیز از محسن و وحید ممتحنی و همسر استاد سبزواری با حضور سردار محمدرضا نقدی، غلامرضا منتظری، محسن مؤمنی‌شریف، رئیس حوزه هنری و عباسعلی براتی‌پور  تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها