در این دیدار که با حضور چند تن از مسئولان برگزاری سیوسومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران همراه بود، درباره موضوعاتی چون ایجاد جایزهای اختصاص با موضوع کتاب و کتابخوانی، سرمایهگذاری و حمایت از تولیدات با موضوع کتاب و کتابخوانی و همچنین برپایی نمایشگاه کتاب مرتبط با حوزه سینما بحث و گفتوگو شد.
مجیدغلامی جلیسه در این نشست با تأکید بر لزوم بهرهوری مشترک از ظرفیتها حوزه کتاب و سینما، گفت: فیلم و کتاب هر دو صنایعی هستند که میتوانند به یکدیگر کمک کنند و در سیاستگذاری و جهتدهی جامعه مخاطب خود مؤثر باشند؛ به عبارتی هم کتاب و هم سینما باید حسن استفاده را از ظرفیت این دو حوزه داشته باشند. بر این اساس ابتدا باید جریان فکری این حرکت ایجاد شود که قطع به یقین گام اول برای این حرکت، برگزاری این نشستها است.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب افزود: نباید یک جانبه به این اتفاقات نگاه کنیم و انتظار داشته باشیم همه اتفاقات در سالهای اول رخ دهد بلکه این حرکتها جرقههایی هستند که نتیجه خود را در سالهای آینده نمایان میکنند. ما این نگاه را در سایر حوزهها نیز دنبال خواهیم کرد چراکه کتاب این ظرفیت را دارد که به آن از زوایای مختلفی چون سینما، تئاتر، موسیقی و حوزههای دیگر پرداخته شود.
وی ادامه داد: ما باید اتفاقاتی را که در سینما بر محور کتاب افتاده پررنگ کنیم تا فیلمساز جوان ببیند که از چه ظرفیتهایی میتواند استفاده کند. ما میتوانیم طی برنامههایی مانند برپایی نمایشگاه کتاب و جشنواره فیلم کوتاه تهران، نویسندگان و ناشران را با اهالی سینما درگیر کنیم. یعنی سعی کنیم که خود نویسندگان و ناشران با سینماگران به صورت مستقیم وارد گفتوگو و شوند و برای همکاری، منتظر انجمن سینمای جوان و خانه کتاب نباشند.
فرید فرخندهکیش، در حاشیه این نشست در گفتوگو با خبرنگار ایبنا موضوع جوایز اختصاصی با موضوع کتاب و کتابخوانی در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، سرمایهگذاری و حمایت از تولیدات مرتبط با موضوع کتاب و کتابخوانی و فیلمهای اقتباسی و برپایی نمایشگاهی از کتابهای مرتبط با حوزه سینما در طول برگزاری این جشنواره را مهمترین دستاورد این نشست عنوان کرد.
مدیر عامل انجمن سینمای جوان افزود: یکی از افتخاراتی که در برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در سال گذشته داشتیم، ورود به موضوعی مهم و ارزشمند برای اتصال «کتاب و سینما» بود که ادامه این جریان در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران که در آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد، دنبال میشود. جرقههای اولیه این حرکت در سال گذشته زده شد و فکر میکنم اگر این حرکت استمرار داشته باشد بتوانیم در یک فرایند پنج ساله به اتفاقاتی خوب در حوزه سینمای اقتباسی دست پیدا کنیم.
وی درباره برخی تصمیمات اتخاذ شده در این نشست گفت: امسال در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران شبی را به صورت مستقل برای «کتاب و سینما» خواهیم داشت و امیدواریم که این شب یکی از شبهای به یاد ماندنی مانند جشنواره سال گذشته باشد. همچنین جوایزی اختصاصی در جشنواره امسال در رابطه با کتاب و کتابخوانی و نگاه اقتباسی در سینما خواهیم داشت.
فرخندهکیش با اشاره به برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در مجموعه چهارسو گفت: مدیریت این مجموعه فرهنگی، بسیار علاقهمند است که مکانی دائمی برای عرضه کتابهای مرتبط با حوزه سینما در این مجموعه دایر شود و امیدواریم که برپایی این نمایشگاه طی برگزاری جشنواره فیلم، آغازی برای راهاندازی نمایشگاه دائمی باشد.
مدیرعامل انجمن سینمایی جوان با اشاره به حمایتهای موسسه خانه کتاب در این حرکت دوجانبه گفت: بنده تشکر قلبی خودم را از مجموعه خانه کتاب اعلام میکنم که از سال گذشته تا کنون همراهان بسیار خوبی برای ما بودند و حضور جناب آقای جلیسه که بسیار علاقهمند و پیگیر این موضوع هستند، برای ما بسیار دلگرم کننده بوده است.
وی با اشاره به برگزاری نشستی خبری در روز 27 تیر ماه برای ارائه جزئیات بیشتر این همکاریها گفت: امیدوارم بنیان روز «کتاب و سینما» در جشنواره فیلم کوتاه تهران، باعث رونق هرچه بیشتر کتاب و کتابخوانی نزد سینماگران ما، به ویژه جوانان شود.
نظر شما