آیین رونمایی دومین جلد کتاب «ایثار و مردم» برگزار شد
جنتی: مفهوم ایثار را با ابزارهای مختلف در جامعه ترویج کنیم/ توسعه ایثار از آسیبهای اجتماعی میکاهد
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از دومین کتاب «ایثار و مردم» گفت: توسعه مفهوم ایثار میتواند از آسیبهایی که جامعه امروز درگیر آن است، جلوگیری کند. باید از ابزارهای مختلفی از جمله فیلم و کتاب این فرهنگ را تقویت کرد.
علی جنتی در این برنامه از هشت سال دفاع مقدس به عنوان تجربهای یاد کرد که در آن اوج ایثار و فداکاری مردم را میتوان مشاهده کرد و افزود: برجستگی دفاع مقدس ما در این بود که برخلاف تمام کشورها که از ظرفیت نیروهای کلاسیک نظامی در جنگ استفاده میکنند، مردمی بودن و حضور نیروهای بسیجی در مقابله با دشمن متجلی بود. این صبغه دفاع مقدس ماست.
وی ادامه داد: مردم با اراده آهنین خود با دشمن به مقابله پرداختند. در آزادسازی خرمشهر دیدیم با آنکه هنوز ارتش به درستی شکل نگرفته بود و ما در تحریم به سر میبردیم با سلاحهای اندک و ساده خود عراق و حامیانش را به زانو درآوردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به 17 رمضان، سالروز جنگ بدر، گفت: در این جنگ نیز اقلیتی که برای خداوند میجنگیدند، با قدرت ایمان در برابر اکثریت پیروز شدند. این نیرویی است که در سایه ایمان به دست میآید. دفاع ما در هشت سال جنگ تحمیلی مردمی بود.
جنتی ادامه داد: زنان و دختران ما در پشت جبههها برادران، پدران، همسران و فرزندان خود را از زیر قرآن کریم راهی صحنه نبرد میکردند و جان دادن آنها را شهادت در راه خدا میدانستند. این روحیه با نفَس قدسی امام (ره) شکل گرفت و ما باید بتوانیم این روحیه ایثار و از خود گذشتگی را حفظ کنیم.
وی به حضورش به عنوان استاندار خوزستان در سالهای 63 تا 66 در خلال سالهای جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: با آنکه در آن زمان در پشت جبههها بودیم، هر لحظه احتمال میدادیم که به شهادت برسیم. حفظ چنین روحیاتی در جامعه ضروری است و این روحیه با کمک توسعه معارف قرآنی میتواند از آسیبهایی که جامعه امروز درگیر آن است، جلوگیری کند. باید از ابزارهای مختلفی از جمله فیلم و کتاب این فرهنگ را تقویت کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشته شدن کتاب مردمی ایثار را کار تازهای در حوزه اشاعه فرهنگ ایثار و مقاومت دانست و عنوان کرد: این نوع اقدامها و سایر کتابهایی که در حوزه دفاع مقدس و جنگ تحمیلی و مقاومت نوشته میشوند، کارهای ارزشمند هستند و باید تقویت شوند.
وی درباره طرح «کتابخانه مهربانی» که از سوی خانه ایثار و مقاومت در حال اجراست، گفت: رساندن کتابها و قرآنهایی که در خانهها بی استفاده مانده به دست محرومان کار مفیدی است. البته محمدرضا حشمتی در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد طرحی با نام «افق» که مشوقی برای هدیه کردن قرآن کریم است در دست انجام دارد که کاری پسندیده در ترویج مفاهیم قرآن کریم است.
اختصاص یارانه سه برابر به رسانههای مروج ایثار
جنتی در بیان اهمیت اختصاص جایزه ایثار و رسانه نیز اظهار کرد: این امر باعث تقویت رسانهها برای پرداختن به دفاع مقدس و مفهوم ایثار میشود. در معاونت مطبوعاتی نیز برای رسانههای که به موضوع دفاع مقدس بپردازند سه برابر یارانه اضافی در نظر گرفتهایم و تمام اینها مشوقهایی برای پرداختن به فرهنگ ایثار و ترویج روحیه و فرهنگ مقاومت است.
سعید الفتی، معاون امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این برنامه گفت: استقبال خوبی از طرح «کتابخانه مهربانی» از سوی مردم صورت گرفت. در این طرح که در خلال نمایشگاههای کتاب و قرآن کریم اجرا میشود، مردم کتابهای بی استفاده خود در منزل را در اختیار خانه ایثار و مقاومت قرار میدهند تا در مناطق محروم توزیع شود. ما گمان میکردیم که مردم فقط کتابهای کهنه خود را بیاورند. در حالی که کتابهای نو و آثار تازه بسیاری هم ارائه شده است.
وی اعطای «نشان و جایزه ایثار» به رسانههای فعال در امر ترویج فرهنگ مقاومت و ایثار، مجمع نکوداشت ایثار که در آن جمعی از خیران و نیکوکاران به پاسداشت مفهوم ایثار میپردازند، برگزاری جلسههای ایثار و صلح جهانی و برنامههایی درباره ارتباط ایثار و اقتصاد مقاومتی را از جمله طرحهای خانه ایثار و مقاومت دانست.
همچنین ایرج گلشن، مدیر خانه ایثار و مقاومت نیز در سخنانی به محتوای کتاب «ایثار و مردم» پرداخت و گفت: این کتابها شامل دستنوشتههای مردم در نمایشگاههای مختلف بر محور موضوع ایثار است. روی جلد دومین کتاب «ایثار و مردم» اثر انگشت پنج قاری بینالمللی قرآن کریم قرار داده شده است و این نشانگر آن است که ایثار نهتنها در نظر هر یک از افراد جامعه مفهومی منحصر به فرد است بلکه قاریان قرآن کریم نیز میتوانند به توسعه این مفهوم کمک کنند.
در پایان از دومین جلد کتاب مردمی ایثار با موضوع «ایثار و مردم» رونمایی شد.
نظر شما