اخبار کوتاه از پانزدهمین روز بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
رونمایی از «آموزش جامع سوره صف» و «تدبر سوره صف»/ بازدید وزرای بهداشت و آموزش و پرورش از نمایشگاه قرآن
رونمایی از کتابهای «آموزش جامع سوره صف» و «تدبر سوره صف»، نشست معرفی نخستین ترجمه قرآن ویژه کودکان و نوجوانان با عنوان «ترجمه خواندنی قرآن»، بازدید سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش از مهمترین رویدادهای پانزدهمین روز برپایی بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن بود.
مسعود وکیل یکی از مولفان این اثر در این آیین گفت: این کتاب برای آموزش مجموعه مهارتهای پایه قرآن در آزمون سراسری قرآن و عترت تألیف شده بهطوریکه فرد بتواند قرآن را قرائت و معنای آیات را درک کند و گامهای اولیه تدبر قرآن کریم را بردارد. کتاب «آموزش جامع سوره صف» در آزمون سراسری قرآن و عترت پیشبینی شده است.
کتاب «تدبر سوره صف» اثر حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین الهیزاده نیز پس از این آیین در غرفه ستاد اجرایی آزمونهای سراسری قرآن و عترت واقع در بخش مؤسسات و نهادهای قرآنی رونمایی شد.
معرفی نخستین ترجمه قرآن ویژه کودکان و نوجوانان
نخستین ترجمه قرآن ویژه کودکان و نوجوانان با عنوان «ترجمه خواندنی قرآن» دوشنبه 7 تیرماه همزمان با پانزدهمین روز برپایی بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در نشست تخصصی معرفی شد.
حجتالاسلام والمسلمین علی ملکی، مترجم «ترجمه خواندنی قرآن» در این نشست گفت: در بازار عملا ترجمهای برای کودک و نوجوان وجود ندارد و همین امر سبب شد کار ترجمه را آغاز کنم که شش سال زمان برد و یکونیم سال هم ویراستاری آن طول کشید.
وی افزود: براساس روایتی، آغاز تربیت کودکان باید از تفسیر قرآن باشد، بنابراین ترجمهای تفسیری برای این سن را لازم دیدیم. متأسفانه در ترجمههای فارسی مشکلاتی وجود دارد که این مشکلات در ترجمه به زبانهای دیگر بسیار بیشتر است و اکثراً به ظاهر کلمات توجه کردهاند، در حالیکه در ترجمه باید از ظاهر گذشت و به محتوا پرداخت تا به معنا برسیم.
بازدید قاضیزاده هاشمی و فانی از نمایشگاه قرآن
سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شامگاه دوشنبه 7 تیرماه از بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم بازدید کرد. وی در این بازدید گفت: مشارکت همه سازمانهای بهداشت و درمان و دیگر نهادهای ذیربط در ترویج فرهنگ قرآنی، سبب پیشرفت علم در کشور میشود. آموزههای قرآنی میتواند در زندگی بسیار تاثیرگذار باشد.
وی همچنین اظهار کرد: تاسیس موسسات دارالقرآن در مراکز و دانشگاههای وزارت بهداشت، موجب بالا رفتن سطح علمی و معنوی دانشجویان پزشکی و سایر رشتهها میشود. پزشکان و پرستاران یا قرائت و عمل به قرآن از کارایی بالاتری در حرفه خود برخوردار شده و من امیدوارم قرآن در بین دانشجویان پزشکی بیش از پیش ترویج یابد.
وزیر بهداشت در حاشیه بازدید از غرفههای سلامت در نمایشگاه قرآن، ضمن معاینه بازدیدکنندگان، از نزدیک مشکلات و مسائل مردم و دانشجویان پزشکی حاضر را در حوزه بهداشت و درمان جویا شد.
علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش نیز دوشنبه 7 تیرماه در جریان بازدید از نمایشگاه بینالمللی قرآن با اشاره به اینکه این دوره از نمایشگاه قرآن نسبت به سالهای گذشته فعالتر و زندهتر است، گفت: حفظ آیات قرآن دارای اهمیت و ارزش است، ولی قرآن زمانی وارد زندگی مردم خواهد شد که توأم با فهم باشد.
وی اظهار امیدواری کرد وزارت آموزش و پرورش نیز بتواند برای سالهای آینده نسبت به فهم قرآن کریم گامهای موثرتری بردارد.
اهدای 1800 قرآن به بازدیدکنندگان از سوی مجمع جهانی اهلبیت (ع)
مجمع جهانی اهلبیت(ع) همسو با شعار نمایشگاه قرآن، یکهزار و ٨٠٠ جلد قرآن به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن اهدا کرد.
تعویض هشت هزار جلد قرآن فرسوده در نمایشگاه قرآن
هشت هزار جلد قرآن فرسوده به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم در زمان ٦ روز برپایی غرفه «تعویض قرآنهای فرسوده» در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم بهصورت رایگان تعویض شد.
غرفه «تعویض قرآنهای فرسوده با قرآنهای چاپ جدید» از یکم تیرماه به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری سازمان دارالقرآن الکریم در ضلع غربی شبستان مصلای امام خمینی (ره) برپا شد. در این طرح، هر خانواده ایرانی با مراجعه به این غرفه، بیش از سه قرآن فرسوده را عرضه کرده و قرآنهایی با چاپ جدید به صورت رایگان دریافت کرده است.
به گفته یوسف افراش، معاون ارتباطات و امور استانهای سازمان دارالقرآن الکریم، تاکنون بیش از سه هزار جلد قرآن با چاپ جدید از سوی سازمان دارالقرآن کریم به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن اهدا شده و این در حالی است که این مرکز بیش از هشت هزار جلد قرآن فرسوده را در ٦ روز برپایی غرفه قرآنهای فرسوده در نمایشگاه قرآن دریافت کرده است.
قرآنهای فرسوده پس از جمعآوری در نمایشگاه قرآن در اختیار چاپخانهداران قرار داده میشود تا به شکل خمیر درآمده و برای چاپ قرآنهای جدید استفاده شود.
بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با شعار «به سوی فهم قرآن» تا ٨ تیرماه، برابر با ٢٢ ماه مبارک رمضان از ساعت 18 تا 23 و 30 دقیقه، در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) میزبان دوستداران کتاب آسمانی است.
نظر شما