این نمایشنامه در سال ۲۰۱۵ نامزد دریافت جایزه لارنس اولویه شده بود. پنهلوپه ویلتون به خاطر ایفای نقش در اجرایی از همین نمایشنامه، برنده جایزه بهترین بازیگر زن ۲۰۱۵ از سوی هیئت داوران این جایزه شده است.
این نمایشنامه روایت مردی است که آدولف هیتلر را به پای میز محاکمه کشاند و به همین دلیل، متحمل سختترین و وحشیانهترین عقوبتها شد؛ «ربایش در نیمهشب»، روایت زندگی هانس لیتن، داستان زندگی مادرش و تمامی تلاشهایش برای نجات او از این مخمصه است.
هانس لیتن، ایرنگارت لیتن، کارل اوسیتزکی، اریش موزام، دکتر کنراد، فریتزلیتن، گوستاو هارمان، لرد کلیفورد آلن، کارمند هتل و ماموران اس آ، گشتاپو و اساس کاراکترهای این نمایشنامه هستند که در پیشدرآمد و دو پرده نوشته شده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «دکتر کنراد: حتماً باید بخونیدش. بسیار ...آموزنده است. در مورد محاصره اورشلیم در سال 70 قبل از میلاد، نوشته خیابونا پر بوده از جنازههایی که از قحطی و مریضی مرده بودن و حتی کسی نبوده تا این جنازهها رو از کف خیابون جمع کنه، چون گشنگی نای هر کاری رو از مردم گرفته بوده. تمام مردهای شهر خیلی زود به دام این رخوتی افتادن که آخرش به مرگ میرسید. اما ژوزف نوشته که این بلا سر زنهای شهر نیومد. میگه که اونا دووم آوردن. (مکث) همونطور که عرض کردم خود بنده هم شاهدش بودم. پدرها نابود میشن اما مادرها به مبارزه ادامه میدن.
ایرگمارت: یعنی الان ما تو یه شهر تحت محاصره هستیم؟
دکتر کنراد: خودتون هم میدونین که منظور من این نبود.
ایرگمارت: شما بچه دارین؟
دکتر کتراد: نه.
ایرگمارت: خوب وقتی بچهدار بشی تو دیگه میذاری میری دنبال کارت و زنت میشه همه کاره. اون کسی میشه که پهلوی بچه میمونه، وقتی داره تو تب میسوزه. اون کسی میشه که شاهد آمپول زدن دکتر به بچه است. اون کسی میشه که وقتی بچه کابوس میبینه میآد پیش اون و تو اتاقش دنبال لولو میگرده. مردها طاقت دیدن درد کشیدن بچهها رو دارن. برای همین دست شستن از دنیا براشون راحتتر از روبرو شدن با یه همچین چیزیه.»
«ربایش در نیمهشب»، به قلم مارکهای هورست و ترجمه هانیه رجبی در ۱۵۸ صفحه و ۵۰۰ نسخه باقیمت 10هزار تومان، از سوی انتشارات آبان، وارد بازار نشر شده است.
نظر شما